Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 juni 2015

Nieuws-app iOS 9 krijgt eigen redacteuren

Bij Apple Music speelt menselijke selectie van muziek door experts een grote rol. Bij Apple News, dat als onderdeel van iOS 9 uit zal komen, is curatie door mensen ook belangrijk. Redacteuren in dienst van Apple gaan dagelijks nieuws selecteren.

Apple kiest voor een andere aanpak dan Facebook, dat algoritmes gebruikt. Inmiddels heeft Apple vacatures voor redacteuren die belangrijk nieuws selecteren, contact met uitgevers houden en nieuws gaan samenvatten.

Wat opvalt is dat Apple-redacteuren niet alleen het landelijke en wereldwijde, maar ook interessante berichten uit lokaal nieuws gaan selecteren. De News-app bevat een tabblad For You, daar zijn artikelen die bij jouw interesses aansluiten te vinden. Waarschijnlijk sluiten ze ook op je regio aan.

Apple werkt voor News in iOS 9 samen met grote uitgevers zoals Wired, TIME en The Wall Street Journal. Kleine publicaties kunnen zich ook aanmelden, dus als een klein blog een interessant artikel publiceert, is de kans aanwezig dat een van de redacteuren van Apple dit oppikt en uitlicht.

Nederlandse redacteuren die het wel zin zitten om nieuws voor Apple te cureren, moeten nog even wachten. De nieuwsdienst wordt langzaam opgebouwd en start als eerst in de VS. Apple zoekt dan ook voor engelstalige editors met minimaal 5 jaar ervaring op een redactie.

Meer iOS 9

Reageer op artikel:
Nieuws-app iOS 9 krijgt eigen redacteuren
Sluiten