Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 juni 2015
Leestijd: 1 minuut

Locatie nu slimmer delen in FB Messenger

Facebook heeft een nieuwe functie voor zijn Messenger-app aangekondigd. Het delen van locaties wordt flink uitgebreid. Voorheen was het alleen mogelijk om bij je bericht een locatie te sturen, nu kunnen locaties ook als apart bericht verzonden worden.

Daarnaast wordt het niet alleen mogelijk om je huidige locatie te sturen, maar ook een andere locatie op een kaart te sturen. Handig als je ergens wil afspreken, zoals in een cafe of ergens in een park.

De werking is eenvoudig: na een tap op het meer-icoon kies je voor locatie. Daarna is het mogelijk om je huidige locatie te delen of een pin op een kaart te zetten. Onduidelijk is of de nieuwe locatie-functie een update voor de Facebook Messenger-app vereist of dat deze server side wordt aangezet.

Facebook Messenger wordt vaak gezien als een proeftuin voor WhatsApp, dat tegenwoordig ook van Facebook is. Daar is het momenteel nog niet mogelijk om een locatie door middel van een geplaatste pin te delen, maar wel om naar een locatie te zoeken en die te delen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Locatie nu slimmer delen in FB Messenger
Sluiten