iPhone 6s: iets dikker, donkerder, steviger?

14 reacties

Met de zomer in zicht komt de geruchten­machine weer op gang. Wat kunnen we van de iPhone 6s verwachten? De doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo deelt vandaag wat hij en zijn bronnen al weten over de opvolger van de iPhone 6.

Volgens Kuo krijgt de iPhone 6s een drukgevoelig scherm met Force Touch. Daardoor moet de iPhone wel wat dikker worden, maar Apple zou dit compenseren door een nieuw soort aluminium te gebruiken.

Dikker: Door Force Touch wordt de iPhone 6s volgens Kuo 0,2 mm dikker en 0,15mm hoger. Omdat hier de onderdelen voor het drukgevoelige scherm in moeten, lijkt het onwaarschijnlijk dat de accuduur er sterk door zal toenemen. Misschien wordt de camera die iets uitsteekt hierdoor ook verleden tijd.

Nieuw, steviger aluminium: Met Bendgate nog vers in het geheugen, zou Apple de iPhone van ‘7000 series’ aluminium, dat ook voor de Apple Watch gebruikt wordt, maken. Apple omschrijft dit als 60% sterker dan het meeste aluminium, terwijl het een derde van het gewicht van roestvrij staal heeft. Dit aluminium is met spacegrijze coating iets donkerder dan de iPhone 6.

Camera-upgrade en roségoud: De analist onderschrijft eerdere geruchten over een camera-upgrade. Eerder kon je op OMT al lezen dat Sony waarschijnlijk een nieuwe 12 megapixel camera voor de iPhone 6s klaar heeft en dat roségoud als vierde kleur toegevoegd wordt.

Eerder hoorden we al dat de iPhone 6s waarschijnlijk 2GB RAM krijgt en dat het instapmodel van 32GB opslagcapaciteit voorzien zal worden. Apple onthult de nieuwe iPhone doorgaans in september.
iphone-6s-shoplemonde-01

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Niels

  Lol, maken ze eerst alle space grey apparaten een paar tinten lichter, gaan ze de boel nu weer donkerder maken. Ach ja, dan maar gelijk een nieuwe iPad en MacBook retina late 2015:p

 • Profielfoto
  wensink

  Lijkt me niet dat ze de afmetingen gaan veranderen. En dat ze een donkerder model ervan maken lijkt me ook niet. Rose goud geloof ik wel. 32GB roepen we nu al zo’n 3 jaar dus ik zou er niet van opkijken als het 16GB blijft.

 • Profielfoto
  joram

  De verbeterde camera en force touch zouden wel een enorm leuk extraatje zijn, maar meestal is de “S” vooral intern iets sneller en hebben ze over het algemeen weinig nieuwe externe features toch?

  Hoe het ook zal uitpakken… na 3 jaar iPhone 5 lijkt ’t me wel leuk om weer een nieuwe te kopen. Alleen al het met 120fps video’s maken lijkt me te gek (buiten de “usual” verbeteringen zoals snellere hardware en een iets groter scherm natuurlijk):)

  Maar een 16GB koop ik in ieder geval niet meer… die zit tegenwoordig zo snel vol met muziek en foto’s, dat ik wel wat meer kan gebruiken. 32GB zou perfect zijn (hou dan zeker 8GB over), maar als die er niet komt wordt het de 64GB variant.

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  Hij wordt 0,15 hoger door het aluminium wat iets dikker is, niet door de forcetouch en waarom staat er als hoofdillustratie een blok stainless steel? ;p

 • Profielfoto
  Koekenbakker

  Doe maar wat donkerder ja, dat spacegray is echt te licht nu.
  Is die nieuwe Macbook spacegray niet veel donkerder dan de iPhone spacegray ?

 • Profielfoto
  Androidgirl

  Ik hoop dat Apple ook aan het milieu denkt.;-)

 • Profielfoto
  Koekenbakker

  Hier het verschil

  Je kunt niet iets fancy “space gray” gaan noemen en een nieuwe kleur bedenken en dan vervolgens die kleur gaan aanpassen! iPhone gewoon veel te licht, goed dat ze erop terug komen maar weer eens veel te laat!

  Phil Schiller van marketing maakt weer eens een blunder hoe moeilijk kan het zijn!

 • Profielfoto
  Koekenbakker

  en waarom staat er als hoofdillustratie een blok stainless steel? ;p

  Dat snap ik ook niet! wordt toch echt weer aluminimum,
  Stainless steel zal wrs te zwaar en te duur worden, zou wel heel cool zijn tho.

 • Profielfoto
  joram

  @Koekenbakker:
  zou het niet kunnen komen omdat het materiaal van de iPhone anders is dan die van de iPad en/of MacBook?

 • Profielfoto
  Myquandro

  @joram

  Er zijn zeker een aantal van dit soort verbeteringen geweest bij “S” modellen. Zo was er de vingerafdrukscanner bij de 5S, de betere camera van de 4S, de andere cameralens bij de 5S. Het is vooral dat het ontwerp bij een “S” niet wordt gewijzigd.

 • Profielfoto
  macpro

  @koekenbakker: zeker weten dat die iPhone SpaceGray is?
  Ik heb ook een iPad en iPhone in die kleur en bij mij zijn de kleuren gelijk.

 • Profielfoto
  IOS dude

  Ik ben nog steeds aan het wachten op een update van de ipod… Iets waar men volledige itunes van 110gb op past onder de €500 aub…

 • Profielfoto
  donut

  0,15mm nieuws:)

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  En nog iPhone schrijven in het dikke San Francisco lettertype.