Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 18 juni 2015

iPhone 6s: iets dikker, donkerder, steviger?

Met de zomer in zicht komt de geruchten­machine weer op gang. Wat kunnen we van de iPhone 6s verwachten? De doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo deelt vandaag wat hij en zijn bronnen al weten over de opvolger van de iPhone 6.

Volgens Kuo krijgt de iPhone 6s een drukgevoelig scherm met Force Touch. Daardoor moet de iPhone wel wat dikker worden, maar Apple zou dit compenseren door een nieuw soort aluminium te gebruiken.

Dikker: Door Force Touch wordt de iPhone 6s volgens Kuo 0,2 mm dikker en 0,15mm hoger. Omdat hier de onderdelen voor het drukgevoelige scherm in moeten, lijkt het onwaarschijnlijk dat de accuduur er sterk door zal toenemen. Misschien wordt de camera die iets uitsteekt hierdoor ook verleden tijd.

Nieuw, steviger aluminium: Met Bendgate nog vers in het geheugen, zou Apple de iPhone van ‘7000 series’ aluminium, dat ook voor de Apple Watch gebruikt wordt, maken. Apple omschrijft dit als 60% sterker dan het meeste aluminium, terwijl het een derde van het gewicht van roestvrij staal heeft. Dit aluminium is met spacegrijze coating iets donkerder dan de iPhone 6.

Camera-upgrade en roségoud: De analist onderschrijft eerdere geruchten over een camera-upgrade. Eerder kon je op OMT al lezen dat Sony waarschijnlijk een nieuwe 12 megapixel camera voor de iPhone 6s klaar heeft en dat roségoud als vierde kleur toegevoegd wordt.

Eerder hoorden we al dat de iPhone 6s waarschijnlijk 2GB RAM krijgt en dat het instapmodel van 32GB opslagcapaciteit voorzien zal worden. Apple onthult de nieuwe iPhone doorgaans in september.

Reageer op artikel:
iPhone 6s: iets dikker, donkerder, steviger?
Sluiten