Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 juni 2015

iOS 9 ondersteunt ‘opslaan als PDF’ direct

Enkele weken na de presentatie van iOS 9 tijdens WWDC blijven nieuwe functies boven water komen. Vandaag een ontdekking die zakelijke gebruikers zal aanspreken: het blijkt mogelijk om webpagina’s, notities, foto’s en meer direct op te slaan als PDF.

De functie ‘opslaan als PDF’ bevindt zich in het deel-menu van iOS 9 en werkt in veel Apple-apps al direct. De PDF-bestanden worden in iBooks opgeslagen en kunnen vanaf daar via e-mail verzonden worden.

De functie om webpagina’s, notities en meer als PDF op te slaan is al lange tijd aanwezig in OS X en laat zich daar via het print-menu raadplegen. In iOS is het alleen mogelijk om PDF-documenten in de iBooks-app op te slaan, wij hadden liever iCloud Drive gezien. Wel fijn: vanuit de mail-app kunnen markeringen en notities aan de PDF toegevoegd worden.

Momenteel werkt het opslaan als PDF alleen vanuit Apple-apps, maar waarschijnlijk kunnen ontwikkelaars dit eenvoudig aan apps toevoegen.

Meer iOS 9

iOS 9 is op moment van schrijven in beta en komt in september uit. OMT licht regelmatig ontdekte nieuwigheden uit:

[Via: Sixcolors]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 9 ondersteunt ‘opslaan als PDF’ direct
Sluiten