iOS 9 krijgt volledige audio plug-in support

4 reacties

Een iPad of iPhone wordt met iOS 9 een stuk krachtiger bij de productie van muziek. De van OS X bekende Audio Unit (AU)-plugins kunnen met iOS 9 ook op iPhone en iPad gebruikt worden. De plugins krijgen bovendien een eigen afdeling in de App Store.

Apple heeft tijdens een WWDC-sessie bekendgemaakt dat Audio Unit Plugins v.3 uitwisselbaar zijn tussen OS X en iOS. Na aanschaf zijn de effecten en instrumenten zowel op iOS als OS X te gebruiken.

Bestaande Audio Unit-plugins kunnen gemakkelijk compatibel gemaakt worden met iOS. Volgens Apple is het een kwestie van een paar regels code en de layout aanpassen voor iPhone- en iPad-schermen. Alle AU-plugins uit Garageband en Logic komen in ieder geval naar iOS en OS X.

Apps moeten ondersteuning voor de plugins inbouwen en uiteraard gaat Apple dat bij Garageband doen. In onderstaande video is te zien hoe het in Garageband werkt: AU-plugins zijn als instrument te selecteren en tonen een eigen interface boven het keyboard.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  plonserd

  WAAAAAT??

  Betekent dit dan ook dat ik binnenkort Kontakt of de ESX24 sampler van Logic op m’n iPad kan gebruiken? Zou wel heel fijn zijn.

  Met een 128GB iPad Air van €699 heb je dan wel een héél goedkope versie van de Muse Receptor

  De iPad wordt echt steeds interessanter voor serieus (muzikaal) gebruik, ben weeral benieuwd hoe dit de komende jaren nog gaat evolueren.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Ik denk dat we kunnen stellen dat iOS 9 toch een stuk meer Is dan alleen een performance update, zoals voorheen gedacht. Toch interessante vernieuwingen.

 • Profielfoto
  GafferTape

  In other news: Android M support MIDI!
  Muzikale innovatie bij Google.

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Apart dat ze dit niet in de keynote uitgelicht hadden. “Vroeger” was de WWDC keynote vrij technisch, maar tegenwoordig is het meer een soort van dure MacWorld met als toegevoegde waarde de developer sessies.