Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 juni 2015

iOS 9 krijgt volledige audio plug-in support

Een iPad of iPhone wordt met iOS 9 een stuk krachtiger bij de productie van muziek. De van OS X bekende Audio Unit (AU)-plugins kunnen met iOS 9 ook op iPhone en iPad gebruikt worden. De plugins krijgen bovendien een eigen afdeling in de App Store.

Apple heeft tijdens een WWDC-sessie bekendgemaakt dat Audio Unit Plugins v.3 uitwisselbaar zijn tussen OS X en iOS. Na aanschaf zijn de effecten en instrumenten zowel op iOS als OS X te gebruiken.

Bestaande Audio Unit-plugins kunnen gemakkelijk compatibel gemaakt worden met iOS. Volgens Apple is het een kwestie van een paar regels code en de layout aanpassen voor iPhone- en iPad-schermen. Alle AU-plugins uit Garageband en Logic komen in ieder geval naar iOS en OS X.

Apps moeten ondersteuning voor de plugins inbouwen en uiteraard gaat Apple dat bij Garageband doen. In onderstaande video is te zien hoe het in Garageband werkt: AU-plugins zijn als instrument te selecteren en tonen een eigen interface boven het keyboard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 9 krijgt volledige audio plug-in support
Sluiten