Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 juni 2015

Kaarten-app iOS 9 met proactieve routes

De Kaarten-app van iOS 9 krijgt niet alleen OV-informatie in een aantal steden, maar gaat ook automobilisten proactief waarschuwen voor werkzaamheden en afzettingen op basis van actuele verkeersinfo. Dat heeft een lezer van AppleInsider ontdekt.

Voorheen werd alleen tijdens het plannen van de route verkeersinformatie geraadpleegd. Nu worden ook tijdens het rijden waarschuwingen getoond en uitgesproken door Siri, die eventueel een alternatieve route voorstelt.

Volgens AppleInsider waarschuwde Siri tijdens het rijden met iOS 9 voor verkeersdrukte op de route, waarna voorgesteld werd een afslag te nemen. Ook werd een waarschuwing voor wegwerkzaamheden gegeven. Zowel visueel, met een gele banner in beeld, als gesproken.

Verkeersinformatie is ook in iOS 8 aanwezig in de Kaarten-app, maar werd alleen tijdens het plannen van de route gebruikt om eventuele omleidingen en de aankomsttijd te bepalen. In iOS 9 zijn de routes pro-actiever.

Naast OV-informatie werkt Apple ook aan het een eigen Street View-variant in Apple Maps. De eerste auto’s zijn al onderweg om beelden van de straten van steden in de VS, UK en Ierland te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kaarten-app iOS 9 met proactieve routes
Sluiten