iOS 9 hint naar betere selfie-camera iPhone

2 reacties

Krijgt de iPhone 6s een betere selfie-camera? Code in iOS 9 hint naar een aanzienlijke upgrade voor de camera aan de voorkant van de iPhone. Deze maakt sinds de iPhone 5 foto’s van 1,2-megapixel foto’s en video met een resolutie van 720p.

Ontwikkelaar Hamza Sood heeft in iOS 9 aanwijzingen gevonden naar een selfie-camera die video in Full HD kan maken en een flitser krijgt.

Daarnaast wijst de code op de mogelijkheid om ook met de frontcamera slowmotion-beelden met 240 frames per seconde op te nemen. Als laatste wordt de mogelijkheid om een panoramische selfie te nemen vermeld.

Vooral de keuze om de frontcamera van een flitser te voorzien is opmerkelijk. Momenteel beschikken enkele midrage-modellen van HTC, Oppo en Sony hierover. Om een natuurlijk beeld te geven zijn deze flitsers vaak niet zo krachtig en voorzien van een zachte tint. Een flitser aan de voorkant zou nuttig kunnen zijn bij bijvoorbeeld FaceTime-gesprekken in het donker.

Niet alleen de frontcamera krijgt naar verluidt een upgrade, volgens recente geruchten zou Apple ook van plan zijn de iPhone 6s van een 12 megapixel-camera van Sony die RGBW-technologie gebruikt voor betere foto’s in donkere omstandigheden.
selfiecamios9

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Bman

  ”Een flitser aan de voorkant zou nuttig kunnen zijn bij bijvoorbeeld FaceTime-gesprekken in het donker.”
  Zelf geconcludeerd? Dat lijkt mij volstrekt onhandig. Tenminste als je niet verblind wilt worden!

 • Profielfoto
  maconly

  Selfies is echt iets voor trieste mensen , al die mongolen die je ook tegenkomt met zo’n stick om vervolgens hun eigen kop 23000 keer op dat feestboek te dumpen, het a life.