Spraakassistent Hound laat Siri verbleken

8 reacties

De maker van muziekherkenning-app SoundHound heeft een nieuwe spraak­assistent gepresenteerd: Hound. De ontwikkelaar heeft naar eigen zeggen negen jaar aan de app en technologie gewerkt die naar iOS en Android komt.

De eerste demo is indrukwekkend. Hound reageert niet alleen razendsnel, maar kan ook de context en details van vragen begrijpen. De assistent koppelt met 50 diensten. Siri werkt ter vergelijking met zo’n 20 diensten.

De Hound-app is nog niet beschikbaar, maar er is een demo online. Daarin wordt de app gebruikt om een hotelkamer te boeken. Hound kan meerdere criteria in acht nemen, zoals de prijs, de datum en beschikbaarheid en of het hotel een zwembad heeft. Opvolgend kunnen meer criteria genoemd worden.

In plaats van in steekwoorden te praten, claimt Hound ook gewone zinnen te begrijpen, al komt dat niet direct terug in de demo. Op Android is een gesloten beta gestart, maar iOS-gebruikers moeten nog even wachten.

Hound gives you fast and deep results to what you ask for, such as looking up the weather, placing a phone call, sending a text message, finding a hotel that matches your detailed criteria, navigating to an address, checking the stock market, searching and playing music, and even playing interactive games.

Een goede demo is natuurlijk geen garantie voor een goed product, maar als houd de snelheid en goede reacties op zoekcriteria waar kan maken is dit misschien een app die je wél naast Siri wil gebruiken.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Sander

  Goed om te zien dat technologie vooruit gaat.:)

 • Profielfoto
  Bman

  Dat snelle is wel echt een voordeel zeg!

 • Profielfoto
  Afroman

  Ziet er veel belovend uit. Ik vind de stem van Siri wel mooier maar dit is qua techniek zoveel vooruitstrevender!

 • Profielfoto
  ozzie X

  Top dit. Laat Apple maar een poepie ruiken.
  Wel benieuwd of de Nederlandse taal ook op het programma staat.

 • Profielfoto
  Eprom

  Siri, wanneer neemt Apple Soundhound over?

 • Profielfoto
  Scout

  Wat leuk dat je dat vraagt Eprom! Op de site van Apple zal meer informatie staan. Zal ik u doorverwijzen naar de site?

  Pralking, prilking (Siri geluid)

 • Profielfoto
  bestbier

  Pffff. Niet om aan te horen zeg! Wat een ratel!

 • Profielfoto
  Koekenbakker

  Kijk zo moet het. Snel antwoord hebben anders kan je net zo goed zelf googelen.
  Kan Apple nog veel van leren als ze slim zijn kopen ze die boel op.
  Zo zie je maar weer dat een klein effectief team met een kleiner budget betere resultaten op tafel kunnen toveren dan grote logge multinationals.