Indie-labels tekenen ook voor Apple Music

4 reacties

Enkele dagen voor de lancering van Apple Music op 30 juni zijn ook kleine, onafhankelijk platenlabels aan boord. Er zijn nu deals met de Beggars Group en het Merlin Network. Deze twee vertegenwoordigen meer dan 20.000 indie-labels en distributeurs.

Dat wil zeggen dat onder andere Adele, Arcade Fire en Radiohead toch op Apple Music staan. Aanvankelijk wilden de indie-labels niet op Apple Music omdat tijdens de gratis proefperiode geen royalty’s afgedragen werden.

Volgens The New York Times draagt Apple tijdens de voor eindgebruikers gratis proefperiode van drie maanden 0,2 dollarcent per stream af. Dat is minder dan de normale vergoeding per stream, maar vergelijkbaar met wat andere diensten betalen voor gratis accounts.

“Het kwam niet allemaal door Taylor Swift”

Nadat popster Taylor Swift het beleid om tijdens de proefperiode geen royalties af te dragen fel bekritiseerde, besloot Apple toch te gaan betalen. Volgens Adrian Pope, managing director van het Britse label PIAS, heeft Swift alleen het laatste zetje gegeven. Hij vertelt aan vaksite The Quietus dat de onafhankelijke labels al drie weken intensief met Apple in gesprek waren.
AppleMusic-stock-16x9
Apple Music is op 30 juni samen met iOS 8.4 beschikbaar. De streaming dienst werkt ook op OS X en Windows, maar Android-gebruikers moeten nog tot het eind van het jaar wachten. Individuele gebruikers betalen na de proefperiode € 9,99 per maand en gezinnen kunnen voor € 14,99 met zes tegelijk luisteren.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Ron Luyten

  Nog 5 daagjes en dan zeg ik spotify op want mij lijkt de totale beleving van Apple music die een volledige integratie binnen iOS heeft super aangenaam in het gebruik.

 • Profielfoto
  yasser

  komt die ook in de iOS 9 beta

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @yasser: Waarschijnlijk wel, in de muziek-app van iOS 9 beta is het radio-tabblad voor Apple Music immers al verschenen.

 • Profielfoto
  mrchablis

  @yasser: Waarschijnlijk wel, in de muziek-app van iOS 9 beta is het radio-tabblad voor Apple Music immers al verschenen.

  En ook alweer verdwenen naar het schijnt…