Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 juni 2015

Flyte 2: nieuwe gratis Twitter-app met premium looks

Bij Twitter-apps is het vaak kiezen of delen: gratis met advertenties of betalen voor een premium-app zoals Tweetbot of Twitterrific. De nieuwe Twitter-app Flyte 2 belooft een gratis, minimalistische app met uitstraling die niet onderdoet voor premium apps.

Flyte noemt zichzelf ‘De beste persoonlijke Twitter Client’ en bevat geen advertenties. Er zijn wel thema’s te koop, maar die zijn optioneel. Standaard is er een lichte en donkere skin en met de functies zit het ook wel goed.

Minimalistische navigatie

Wat meteen opvalt is dat er amper navigatie aanwezig is. De timeline neemt het hele scherm in beslag, navigeren gaat via het cirkelvormige menu met je profielfoto aan de onderkant van het scherm. Dat kan zowel links als rechts geplaatst worden. Onder Tweets geen knoppen, maar wel veegbewegingen:

  • Veeg naar links is retweet of reageren
  • Veeg naar rechts is Tweet als favoriet toevoegen of quoten
  • Op een Tweet tappen is tekst of link kopieeren of de Tweet vertalen
  • Op het cirkelvormige menu drukken en vasthouden is omhoog scrollen

Verdere opties

Wat moet een Twitter-app nog meer kunnen? Gifjes afspelen? Dat kan. Ondersteuning voor meerdere accounts? Aanwezig. Pushnotificaties? Handmatig activeren in instellingen en dan aanwezig. Apple Watch-ondersteuning? Enigszins, er worden statistieken op de Watch getoond.

Hoewel de interface zelf minimalistisch is, valt er in de instellingen van Flyte 2 een boel te regelen, denk aan het wel of niet tonen van thumbnails, quoted tweets laten zien of niet en het aanpassen van je profiel. Aan ondersteuning voor mute, en video wordt gewerkt.

Als je wel een Twitter-account, maar geen Twitterrific of Tweetbot hebt, raden wij je aan Flyte 2 eens te proberen.

  • Flyte 2 is een gratis download in de App Store

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Flyte 2: nieuwe gratis Twitter-app met premium looks
Sluiten