Flyte 2: nieuwe gratis Twitter-app met premium looks

4 reacties

Bij Twitter-apps is het vaak kiezen of delen: gratis met advertenties of betalen voor een premium-app zoals Tweetbot of Twitterrific. De nieuwe Twitter-app Flyte 2 belooft een gratis, minimalistische app met uitstraling die niet onderdoet voor premium apps.

Flyte noemt zichzelf ‘De beste persoonlijke Twitter Client’ en bevat geen advertenties. Er zijn wel thema’s te koop, maar die zijn optioneel. Standaard is er een lichte en donkere skin en met de functies zit het ook wel goed.

Minimalistische navigatie

Wat meteen opvalt is dat er amper navigatie aanwezig is. De timeline neemt het hele scherm in beslag, navigeren gaat via het cirkelvormige menu met je profielfoto aan de onderkant van het scherm. Dat kan zowel links als rechts geplaatst worden. Onder Tweets geen knoppen, maar wel veegbewegingen:

 • Veeg naar links is retweet of reageren
 • Veeg naar rechts is Tweet als favoriet toevoegen of quoten
 • Op een Tweet tappen is tekst of link kopieeren of de Tweet vertalen
 • Op het cirkelvormige menu drukken en vasthouden is omhoog scrollen

flyte2-001

Verdere opties

Wat moet een Twitter-app nog meer kunnen? Gifjes afspelen? Dat kan. Ondersteuning voor meerdere accounts? Aanwezig. Pushnotificaties? Handmatig activeren in instellingen en dan aanwezig. Apple Watch-ondersteuning? Enigszins, er worden statistieken op de Watch getoond.
flyte-watch
Hoewel de interface zelf minimalistisch is, valt er in de instellingen van Flyte 2 een boel te regelen, denk aan het wel of niet tonen van thumbnails, quoted tweets laten zien of niet en het aanpassen van je profiel. Aan ondersteuning voor mute, en video wordt gewerkt.

Als je wel een Twitter-account, maar geen Twitterrific of Tweetbot hebt, raden wij je aan Flyte 2 eens te proberen.

 • Flyte 2 is een gratis download in de App Store

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Usain

  Twitter was toch dood?

 • Profielfoto
  swift_dev

  Ik gebruik zelf ConnectR als Twitter-Client, deze is ook gratis en geeft ook geen advertenties weer. ConnectR biedt voor mij echter als meerwaarde dat het ook heel makkelijk met Instagram verbindt.

 • Profielfoto
  BartFolkers

  Wat is de meerwaarde van deze app t.o.v. de originele Twitter app?

 • Profielfoto
  koen

  Geen advertenties