Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 juni 2015

iBeacon-concurrent van Facebook heeft een belangrijke troef

Facebook werkt aan een concurrent voor iBeacons. De kleine bakens die een locatiegebaseerd signaal kunnen uitzenden, worden door het sociale netwerk vooral als marketingtool aangeprezen en zijn in de huidige testfase gratis aan te vragen.

Beacons zenden een signaal naar telefoons in de buurt en activeren een app of mededeling in de vorm van een pushnotificatie. Voorwaarde is dat de app van de betreffende locatie geïnstalleerd is.

Zeg eens eerlijk: heb jij de app van een lokale winkelcentrum, een pretpark of grote winkelketen? Waarschijnlijk niet en daarom zal je ook geen meldingen krijgen, al hangen overal iBeacons. De beacons van Facebook werken samen met de Facebook-app en die staat wel op menig smartphone. Voor kleine winkeliers is het bovendien eenvoudig om iets op Facebook te doen. Dat is de grote troef die dit een belangrijke iBeacon-concurrent maakt.

iBeacons bieden wel meer mogelijkheden dan Facebook Beacons, zo kan door middel van iBeacons indoor navigatie worden opgezet. De Facebook Beacons tonen alleen content in de Facebook-app. Zelf met een Facebook Beacon experimenteren? Als eigenaar van een bedrijfspagina vraag je ze hier gratis aan.

Kijken: OMT probeert iBeacons in een museum

Reageer op artikel:
iBeacon-concurrent van Facebook heeft een belangrijke troef
Sluiten