Facebook-app nu met hippe fotobewerker

4 reacties

Zijn foto’s die je op Facebook plaatst soms niet een beetje saai? Gelukkig is het vanaf nu mogelijk om je kiekjes voor het uploaden op te leuken met tekst, emoji en filters. Direct vanuit de Facebook-app. Daar is namelijk stilletjes een fotobewerker aan toegevoegd.

De filters, tekst en stickers die toegevoegd worden, zijn alleen binnen Facebook zichtbaar en tasten de originele foto’s niet aan. Er is geen mogelijkheid om de bewerkte foto buiten Facebook op te slaan.

Tekst en stickers zijn door te pinchen groter en kleiner maken of schuin te zetten, dat lijkt een beetje op wat Snapchat doet. De mogelijkheid om op foto’s te tekenen ontbreekt. Facebook heeft de functie nog niet officieel aangekondigd, mogelijk gaat het om een test en is de fotobewerker nog niet bij iedereen zichtbaar. Bij ons verscheen deze wel direct linksonder in de iOS-app na het selecteren van een foto.
facebook-zzz-001
Wil je foto’s ook voor het versturen via Facebook Messenger, Whatsapp, iMessage of een andere dienst opleuken? Kijk dan eens naar de gratis app Annotate. Die biedt ongeveer dezelfde functionaliteit.

[Via: TechCrunch]

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  S2B

  Hip? Het gaat wel richting Hyves zo(n)

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Nu je het zegt. Je kunt met die stickers op een foto al best iets dat in de buurt van een ‘krabbelplaatje’ komt maken idd;!

 • Profielfoto
  SvS

  Bleeh, lekker foeilelijk, amateuristisch en puberaal. Dit ‘nieuws’ hoort eigenlijk niet in ‘glossy’ Apple-nieuws-website als OMT thuis. Geef mij mooie foto-bewerkingsapp maar.

  PS Blij dat ik FB in 2014 opgezegd heb.

 • Profielfoto
  csteelooper

  Zo weinig heb ik Hyves dus gebruikt… Wist niet eens dat dit op Hyves kon — en ook op FB zal ik dit niet gebruiken.

  @SvS: ik onderschrijf je mening ten aanzien van deze feature volledig, maar ik vraag me wel af waarom dit niet hier zou horen. Er is toch een duidelijke liaison met Apple?