Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 juni 2015

Emoji-wachtwoord veiliger dan cijfercode?

Een viercijferige pincode is een slechte veiligheidsmaatregel, geen twijfel mogelijk. Niet alleen zijn er slechts 7290 combinaties beschikbaar, maar ze zijn ook moeilijk te onthouden waardoor gebruikers weer simpele combinaties kiezen.

Apple heeft de oplossing in de vorm van Touch ID, maar het Britse Intelligent Environments pakt het in zijn bankieren-apps anders aan: inloggen met een combinatie van 4 emoji. Veiliger en makkelijker te onthouden, claimt het.

Bij het inloggen vraagt de Android bankieren-app van het bedrijf je te kiezen uit 44 bekende emoji. In totaal zijn bijna 3,5 miljoen combinaties mogelijk. Zo wordt je wachtwoord niet 1234, maar bijvoorbeeld: “zonnig, duim omhoog, hamster, water.” Dat is in ieder geval moeilijker te raden dan je geboortejaar.

Het bedrijf zegt zich vooral te richten op Generatie Y (geboren tussen 1982-2001) omdat 64 procent van die groep regelmatig alleen in Emoji zou communiceren. Interessant idee, zou jij het gebruiken?

Reageer op artikel:
Emoji-wachtwoord veiliger dan cijfercode?
Sluiten