Dropbox nu met ingebouwde aflevermap

2 reacties

Mac-gebruikers zijn waarschijnlijk wel bekend met de publieke map die iedere Mac heeft. Je kunt via het lokale netwerk bestanden naar elkaar sturen via de zogenoemde aflevermap. Dropbox heeft nu een vergelijkbare functie, maar dan wel via het internet.

De veelgebruikte opslagdienst laat je nu File Requests aanmaken. Via deze publieke map kunnen mensen die geen Dropbox gebruiken alsnog makkelijk bestanden in je Dropbox zetten, gewoon via de browser.

File requests werken iets anders dan een publieke map, je moet mensen actief toegang tot je publieke map geven. Dat kan per e-mail of door een link te delen. Je kunt per project of persoon een map aanmaken. Bestanden kunnen maximaal 2GB groot zijn. Handig voor het verzamelen van foto’s, documenten of ander werk.

De publieke map is te activeren door in te loggen op je Dropbox-account en in het menu te kiezen voor “File requests”. Er is nog geen intergratie met de iOS- of OS X-app van Dropbox.
file-requests

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  mtooster

  Dus eigenlijk hebben ze de functionaliteit die hun naam doet vermoeden eindelijk geĆÆmplementeerd!

  Wel handig, daar niet van.

  Ik vond de ‘dropbox’ die in de publieke map van een standaard OS X gebruiker staat altijd wel makkelijk om bestanden tussen accounts en OS X machines te kopiĆ«ren.
  (moest je wel even AFP sharing activeren op de verschillende machines)

 • Profielfoto
  pannekoek

  ’t Leek in eerste instantie heel handig, maar 2Gb, dat kan met een kosteloos wetransfer-tje in heel veel gevallen met minder handelingen als iemand je iets wil toesturen.

  Ik snap het offensief wel, Wetransfer en bijv. MyAirBridge gaan met de gratis dienst ook niet over de 2Gb, maar als ze dit vanuit een betaald account faciliteren, dan zou dat 2Gb toch wat opgerekt mogen worden. Dan zet je je concurrenten op scherp. Nu bieden ze weinig toegevoegde waarde.