Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 3 juni 2015

Dit zijn de eerste HomeKit-accessoiries

Enkele dagen voor WWDC 2015 lijkt Apple alles in gereedheid te hebben voor een (her)lancering van zijn ecosysteem voor een slim huis, genaamd HomeKit. Waarschijnlijk inclusief een nog te onthullen Home-app die onderdeel van iOS 9 wordt.

Vier fabrikanten hebben HomeKit-accessoiries af. Het gaat om Elgato, iHome, Insteon en Lutron. Apple heeft deze officieel het stempel Works with Apple HomeKit gegeven. Wij zetten ze op een rij:

Elgato Eve


Elgato komt met vier nieuwe sensoren onder de naam Eve. Deze kunnen informatie in en om het huis verzamelen en opslaan. In een meegeleverde app is alle informatie te zien, maar waarschijnlijk volgt weergave in de Home-app van iOS 9 ook.

  • Eve Room meet de luchtkwaliteit van een kamer in de gaten. De luchtkwaliteit, temperatuur en vochtigheid worden gemeten. (€ 79,95)
  • Eve Weather is een persoonlijk weerstation. Vanuit je tuin houdt het de temperatuur, luchtvochtigheid en luchtdruk buiten in de gaten (€ 49,95)
  • Eve Door & Window kan vertellen of, wanner en hoe lang deuren en ramen open of gesloten zijn (€ 39,95)
  • Eve Energy is een stekker-plug die je tussen een apparaat en stopcontact plaatst. Het meet niet alleen het energieverbruik, maar kan ook via Siri een apparaat in- of uitschakelen (€ 49,95)

Elgato Eve is nu vooruit te bestellen via Amazon (ook gratis levering in NL) en wordt binnen 3 tot 4 weken geleverd.

iHome


De HomeKit-familie van iHome begint met slechts een connected-plug die je tussen een apparaat en stopcontact plaatst.

  • iHome Control Smart Plug iSP5 kan apparaten aan of uit zetten, maar ook lampen dimmen of apparaten op gezette tijden inschakelen. Meerdere smart plugs kunnen gekoppeld worden. (prijs onbekend).

De iHome Smart Plug is vanaf 15 juni vooruit te bestellen, maar lijkt vooral op de Amerikaanse markt gericht.

Insteon Hub


Insteon heeft meer dan 200 producten voor een slim huis. Denk aan eigen LED-lampen, smart plugs, sensoren, een thermostaat, sloten en camera’s. Al deze producten zijn via een eigen app en hub te bebienen. De Hub van Insteon gaat ook werken met HomeKit.

  • Insteon Hub Pro stuurt alle apparaten van de fabrikant aan en maakt het mogelijk om apparaten aan elkaar te koppen en tijdschema’s of andere presets in te stellen ($ 149)

Losse Insteon-modules zijn in Nederland te koop. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe Hub verkrijgbaar is.

Lutron Caséta Wireless


Lutron’s draadloze lichtsysteem Caséta bestaat uit een reeks afstandsbedieningen, dimmers en lichtschakelaars die met bestaande lampen gebruikt kunnen worden. Naast de afstandsbedieningen heeft het systeem nu ook een app en ondersteuning voor HomeKit.

  • De Caséta Wireless Lighting Starter Kit bevat een hub die nodig is voor HomeKit, twee dimmers voor in het stopcontact en twee afstands­bedieningen met fysieke knoppen ($ 229,95) Het systeem is uit te breiden met extra dimmers en remotes ($ 59,95).

Caséta Wireless is binnenkort verkrijgbaar in de Apple Store. Europese prijzen zijn nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Dit zijn de eerste HomeKit-accessoiries
Sluiten