Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 juni 2015
Leestijd: 1 minuut

Browserversie Apple Maps in ontwikkeling

Apple werkt hard aan het verbeteren van Apple Maps, maar concurrent Google zit ook niet stil. Een belangrijk verschil tussen de twee kaartendiensten is dat Apple Maps alleen als app op iOS en OS X werkt. Daar komt echter verandering in.

Apple is serieus bezig om Maps naar de browser te brengen. Bij Find My iPhone wordt niet langer gebruik gemaakt van Google Maps en een maakt Apple’s plannen nog duidelijker.

Er wordt gezocht naar een javascript-engineer die Apple Maps ‘naadloos op het web laat werken’. Het is niet de eerste vacature waarin een verwijzing wordt gemaakt naar een browserversie van Apple Maps, eerder werd door Apple al gezocht naar een Maps Web Developer. Het team dat Apple Maps naar de browser brengt wordt steeds groter.

Voorproefje

Wie een voorproefje van Apple Maps op het web wil zien, kan inloggen op iCloud.com en Find My iPhone bekijken, daar is Google Maps inmiddels volledig vervangen door Apple Maps. Het laadt nog niet zo soepel als Google Maps op het web, maar gezien de nieuwe vacatures wordt daar door een steeds groter wordend team aan gewerkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Browserversie Apple Maps in ontwikkeling
Sluiten