Browserversie Apple Maps in ontwikkeling

3 reacties

Apple werkt hard aan het verbeteren van Apple Maps, maar concurrent Google zit ook niet stil. Een belangrijk verschil tussen de twee kaartendiensten is dat Apple Maps alleen als app op iOS en OS X werkt. Daar komt echter verandering in.

Apple is serieus bezig om Maps naar de browser te brengen. Bij Find My iPhone wordt niet langer gebruik gemaakt van Google Maps en een nieuw opgedoken vacature maakt Apple’s plannen nog duidelijker.

Er wordt gezocht naar een javascript-engineer die Apple Maps ‘naadloos op het web laat werken’. Het is niet de eerste vacature waarin een verwijzing wordt gemaakt naar een browserversie van Apple Maps, eerder werd door Apple al gezocht naar een Maps Web Developer. Het team dat Apple Maps naar de browser brengt wordt steeds groter.

Voorproefje

Wie een voorproefje van Apple Maps op het web wil zien, kan inloggen op iCloud.com en Find My iPhone bekijken, daar is Google Maps inmiddels volledig vervangen door Apple Maps. Het laadt nog niet zo soepel als Google Maps op het web, maar gezien de nieuwe vacatures wordt daar door een steeds groter wordend team aan gewerkt.
Schermafbeelding 2015-06-04 om 11.07.43

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Ben benieuwd. Volgens mij hadden ze al moeite genoeg de content goed te krijgen en daar lopen ze nog steeds achter op Google Maps zeker nu die laatste wel OV in Nederland dekt. Op het web komt er weer een dimensie bij. Ik merk dat alhoewel ik hef liever anders zou zien, ik vaker even op het web iets opzoek dan op iOS. En alhoewel er genoeg alternatieven zijn gebruik ik dan toch ook weer Google Maps. Het werkt gewoon erg goed.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Apple Maps is een kansloze missie. Vandaag zag ik nu dat ook al OV info in Google Maps staat. Google schudt met regelmaat het ene na het andere mooie ding uit z’n mouw, terwijl Apple niet verder komt dan het met veel bombarie aankondigen van een of andere futiliteit.

 • Profielfoto
  Domtoren

  Ik vind Google maps wel superirritant in combinatie met de magic mouse. Ik hoef maar een vinger op de muis te leggen of hij zoomt enorm in of uit.