Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 juni 2015

Blendle Trending 2.0: persoonlijker aanbod, fijner lezen, animation overload

Blendle heeft zijn iOS-app een grote update gegeven. De app van de dienst die je artikelen uit Nederlandse media per stuk af laat rekenen, bevat nog steeds een selectie van de populairste en uitgelichte artikelen, maar is verder wel flink verbeterd.

Een van de grote verbeteringen in Blendle Trending 2.0 is de persoonlijkere selectie van artikelen. Voorheen schotelde Blendle Trending je alleen algemeen uitgelichte artikelen voor, maar nu kies je zelf ontwerpen.

Relevantere onderwerpen

Direct na het opstarten van de app vraagt Blendle over welke onderwerpen je graag leest. De selectie van artikelen wordt hierop afgestemd en de algemeen uitgelichte artikelen zijn nu te vinden onder het kopje trending. Een welkome verbetering die zorgt dat de dienst snel relevant wordt.

Leeservaring

Blendle heeft in zijn nieuwe app het nodige gedaan om de leeservaring te verbeteren. De full screen afbeelding die voor ieder artikel zat, heeft plaats gemaakt voor een kleiner exemplaar met bovenaan ruimte voor de curator, die vertelt waarom het artikel zo goed is. Artikelen kopen is makkelijker, verder naar beneden scrollen = kopen.

Een nachtmodus en mogelijkheid om de lettergrootte aan te passen ontbreken. Geen overbodige luxe en eigenlijk wel te verwachten in versie 2.0 van een app die zich voornamelijk op lezen focust.

Bediening en animaties

De bediening van de app is goed afgestemd op het doel: artikelen consumeren. Je vliegt met een paar veelbewegingen zo door artikelen heen. Een veeg naar rechts brengt je naar het volgende artikel in de categorie en een dubbele tap terug naar het hoofdscherm.

De animaties zijn soms erg aanwezig en vertragen de app. Elementen bewegen, faden in en uit en veranderen van vorm. In iOS zitten ook veel animaties, maar die zijn wat subtieler. In Blendle Trending 2.0 lijkt het alsof een interactieontwerper moest en zou laten zien welke fancy animaties hij allemaal kon maken. Niet nodig.

Conclusie

Met Trending 2.0 zet Blendle een flink verbeterde app neer. Door de onderwerpselectie wordt Blendle een stuk relevanter en de bediening van de app voelt goed. Wij zien in de toekomst graag focus op essentiële functies zoals een nachtmodus of lettergroottes, en minder op onnodige animaties. Als dat in 2.5 wordt opgepakt, moet de hele wereld wel voor de Nederlandse startup vallen.

Reageer op artikel:
Blendle Trending 2.0: persoonlijker aanbod, fijner lezen, animation overload
Sluiten