Bij Nederlandse grens: ‘Tweede Belgische Apple Store in Antwerpen’

15 reacties

De eerste Belgische Apple Store in Brussel is door Appe bevestigd en opent waarschijnlijk in september. Het blijft niet bij Brussel, er zijn ook concrete aanwijzingen voor een tweede Belgische Apple Store in Antwerpen. Dichtbij de Nederlandse grens.

Belgische nieuwssite De Morgen heeft ontdekt dat Apple via vacaturesite StepStone personeel aan het werven is voor een winkel in de provincie Antwerpen. Er wordt onder andere gezocht naar een Genius en Specialist. 

Doorgaans zoekt Apple via zijn eigen Jobs-site personeel voor winkels, waarom nu voor StepStone is gekozen is onduidelijk. Apple zoekt fulltime winkelmedewerkers met twee jaar ervaring.

Waar in Antwerpen?

De vraag is waar in Antwerpen de Apple Store gevestigd zal worden. De kaart bij de vacatures wijst naar het Grand Bazar-shoppingcentrum in de binnenstad van Antwerpen, waar ook winkels als Fnac (een Belgische high-end electronicawinkel) gevestigd zijn. Al kan de locatie ook een toevallige koppeling van Google Maps zijn.

Het Grand Bazar-shoppingcentrum in Antwerpen.
Het Grand Bazar-shoppingcentrum in Antwerpen.

Een andere optie is de Handelsbeurs aan de Meir. Dit authentieke gebouw ondergaat momenteel een grote renovatie en moet een prestigeproject worden. Hotelketen Marriot gaat zich er als eerste vestigen, er is ongetwijfeld nog een plaatsje voor een winkel van Apple.

Handelsbeurs Meir-16x9
De Handelsbeurs in Antwerpen.

Bij Nederlandse grens

De komst van een Apple Store in Antwerpen zou ook goed nieuws zijn voor Nederlanders in Zeeland, Brabant en Limburg. Antwerpen is op gunstige afstand voor inwoners van deze provincies.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  GuitarMacHero

  Fantastisch nieuws want ik ben zelf van Antwerpen! Maar het lijkt mij straf dat er een Apple store zou komen in het Grand Bazar shoppingcenter.. Met alle respect maar dit is de laatste plaats waar een Apple store zijn plekje zou mogen hebben in een stad als Antwerpen:)

 • Profielfoto
  bvugts

  Apple denk ik ipv appe

 • Profielfoto
  Mich

  Kan wel kloppen. Op Apple’s officiele jobsite staan nu heel wat ‘store-jobs’ met als locatie various. Bij andere staat Brussel. Er kan dus wel degelijk vuur bij de rook zijn.

 • Profielfoto
  illuminati

  Sinds wanneer is de Apple store in Brussel bevestigd door Apple? Het laatste artikel erover zei alleen dat er iets in Brussel was afgeschermd.

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  De handelsbeurs gaat gerenoveerd worden het lijkt me wel aardig project wat zeker nog meer als een jaar gaat duren. Je kan de plannen inkijken op het stadhuis. Ze hadden vertraging wegens buren die bang waren voor geluidsoverlast van eventuele evenementen die er door kunnen gaan. Maar dat is verworpen.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Dan ga ik net zo graag even naar Den Haag. (vanuit Zeeland)

  Met OV is Antwerpen lastig bereikbaar.

 • Profielfoto
  IOS dude

  Zou wel slecht nieuws zijn voor fnac, die hebben na de easy-m het grootste aanbod apple producten op dit moment… Dat zullen ze vrees ik voelen in hun verkoopcijfers…

 • Profielfoto
  IOS dude

  @Sunkeeper, antwerpen is op elke manier moeilijk te bereiken;)

 • Profielfoto
  deSpaanseRente

  easy-m en switch zullen het ook wel voelen. Zeker Switch in Antwerpen..

 • Profielfoto
  deSpaanseRente

  wat is er zo moeilijk bereikbaar aan Antwerpen ?

 • Profielfoto
  Afroman

  Zou wel slecht nieuws zijn voor fnac, die hebben na de easy-m het grootste aanbod apple producten op dit moment… Dat zullen ze vrees ik voelen in hun verkoopcijfers…

  Hier in den haag waren de Apple retailers ook bang maar ze merkten het enkel de eerste weken. Veel mensen lopen daar rond en kijken rond. De meeste mensen vinden het overdreven beleefdheid zwaar irritant en gaan gauw terug naar hun vertrouwde zaak. Ik heb ook niks met de Apple stoers.

 • Profielfoto
  MrHammond

  Dan ga ik net zo graag even naar Den Haag. (vanuit Zeeland)

  Met OV is Antwerpen lastig bereikbaar.

  Uhm, ik wil niet veel zeggen, maar met de trein ben je vanuit Zeeland sneller in Antwerpen dan in Den Haag! Je kan daar alleen geen OV-Chipkaart gebruiken:-P

 • Profielfoto
  Targaryen

  Ik dacht net dat Antwerpen makkelijk bereikbaar was vanuit Nederland? Vanuit Antwerpen vertrekken er in ieder geval treinen naar Amsterdam etc.

 • Profielfoto
  Zakske

  De Handelsbeurs is een schitterend gebouw, maar het is zwaar afgeleefd én het ligt verkeerd. Om er te geraken moet je door een smal straatje (Twaalfmaandenstraat), en pas na een meter of 80 kom je in het gebouw. Bijkomend probleem is dat er op papier een hotel komt, maar niemand heeft een idee hoelang dat nog duurt. Dat kan gemakkelijk nog een jaar of drie in beslag nemen. Geen idee of Apple daarop wil gaan lopen wachten.

  Het Grand Bazar-shoppingcentrum is, laten we even eerlijk zijn, een beetje een B-winkelcentrum. De grootste trekpleister is de FNAC, voor de rest is het gevuld met zaken zoals Bart Smit, Hema en de Body Shop. De tweede grootste winkel die er zit (Habitat) vertrekt naar de Stadsfeestzaal. Oké, het ligt dicht bij de Groenplaats, de Kathedraal en de Hilton.

  Dan heb je nog de Stadsfeestzaal; een prachtig gebouw, maar eigenlijk ligt het ook te ver van de Meir af. De grootste ruimte was vroeger eigendom van Saturn, en deze wordt binnenkort ingepikt door Habitat. Alle andere winkelruimtes zijn niet echt groot, dus ik denk niet dat Apple een winkel in een dergelijke unit kan proppen.

  Oplossing: gewoon een winkelpand direct op de Meir kopen of huren.