Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 juni 2015

‘Beats werkte aan Sonos-concurrent’

Vorig jaar werd Beats voor 3 miljard dollar door Apple gekocht. We weten nu dat het vooral om de streaming muziekdienst van Beats, die samen met iTunes is omgetoverd tot Apple Music, ging. Een interessant project werd door de overname gestopt.

Volgens Variety was Beats vergevorderd met de ontwikkeling een speaker­systeem dat met Sonos kon concurreren. Het ging om een systeem dat via Bluetooth, Wi-Fi en NFC door het hele huis zou werken.

Het plan was om de speakers nog voor de zomer van 2014 uit te brengen. Het zou een aanvulling worden op de hoofdtelefoons en kleine Bluetooth-speakers van Beats. De werking zou identiek aan Sonos zijn: verschillende speakers in verschillende kamers die afzonderlijk of tegelijk te bedienen zijn.

Geplaagd door problemen

Omdat Beats het wiel helemaal zelf wilde uitvinden, werd het project volgens Variety geplaagd door problemen. Dat was naar verluidt voor Apple de reden om de ontwikkeling van de speakers te stoppen. Het is niet duidelijk of het project tijdelijk of helemaal gestopt is. Veel bij het project betrokken medewerkers zouden al ontslagen of vrijwillig vertrokken zijn. Bovendien krijgt streamingdienst Apple Music nu waarschijnlijk alle aandacht.

Apple heeft zich een keer eerder op speakermarkt gestort, in 2006 bracht het een speaker met geïntegreerde iPod-dock uit, genaamd iPod Hi-Fi. Na anderhalf jaar werd dit product stilletjes uit de winkels gehaald omdat het waarschijnlijk niet goed genoeg verkocht.

Apple Music

Het eerste nieuwe product dat voortkomt uit de overname van Beats is Apple Music. De Spotify-concurrent van Apple is vanaf 30 juni als onderdeel van iOS 8.4 beschikbaar voor € 9,99 per maand. De muziekdienst zet al je bestaande muziek in iCloud, laat je meer dan 30 miljoen tracks streamen en biedt door mensen samengestelde playlists en radiozenders.

Reageer op artikel:
‘Beats werkte aan Sonos-concurrent’
Sluiten