‘Beats werkte aan Sonos-concurrent’

11 reacties

Vorig jaar werd Beats voor 3 miljard dollar door Apple gekocht. We weten nu dat het vooral om de streaming muziekdienst van Beats, die samen met iTunes is omgetoverd tot Apple Music, ging. Een interessant project werd door de overname gestopt.

Volgens Variety was Beats vergevorderd met de ontwikkeling een speaker­systeem dat met Sonos kon concurreren. Het ging om een systeem dat via Bluetooth, Wi-Fi en NFC door het hele huis zou werken.

Het plan was om de speakers nog voor de zomer van 2014 uit te brengen. Het zou een aanvulling worden op de hoofdtelefoons en kleine Bluetooth-speakers van Beats. De werking zou identiek aan Sonos zijn: verschillende speakers in verschillende kamers die afzonderlijk of tegelijk te bedienen zijn.

Geplaagd door problemen

Omdat Beats het wiel helemaal zelf wilde uitvinden, werd het project volgens Variety geplaagd door problemen. Dat was naar verluidt voor Apple de reden om de ontwikkeling van de speakers te stoppen. Het is niet duidelijk of het project tijdelijk of helemaal gestopt is. Veel bij het project betrokken medewerkers zouden al ontslagen of vrijwillig vertrokken zijn. Bovendien krijgt streamingdienst Apple Music nu waarschijnlijk alle aandacht.
ipodhifi-jobs
Apple heeft zich een keer eerder op speakermarkt gestort, in 2006 bracht het een speaker met geïntegreerde iPod-dock uit, genaamd iPod Hi-Fi. Na anderhalf jaar werd dit product stilletjes uit de winkels gehaald omdat het waarschijnlijk niet goed genoeg verkocht.

Apple Music

Het eerste nieuwe product dat voortkomt uit de overname van Beats is Apple Music. De Spotify-concurrent van Apple is vanaf 30 juni als onderdeel van iOS 8.4 beschikbaar voor € 9,99 per maand. De muziekdienst zet al je bestaande muziek in iCloud, laat je meer dan 30 miljoen tracks streamen en biedt door mensen samengestelde playlists en radiozenders.
AppleMusic-stock-16x9

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Maikelw

  Ha, nog een argument waarom ik geen voorstander was en ben van de overname:-) Koop dan gewoon een licentie op het product of iets.. nu is een compleet bedrijf met zoveel potentie “gesloten” omdat ze één product wilde hebben. Zonde.

 • Profielfoto
  rickvanbuuren

  Dan ben ik meer benieuwd naar Kien, eenzelfde concept van NLse bodem Kien

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Als de Beats speakers net zo beroerd klinken als de hoofdtelefoons, dan wil je daar je geld niet aan besteden. Nog steeds onbegrijpelijk dat Apple miljarden heeft betaald om Beats in handen te krijgen. Apple Music hadden ze toch ook wel op poten kunnen zetten zonder Beats, lijkt me.

  Ik heb destijds de iPod Hifi gekocht. Loodzwaar en prijzig ding, maar erg fraai en prima geluidskwaliteit. Daar kan je wel een feestje mee geven. Er kunnen (evt. oplaadbare) batterijen in. Tegenwoordig gebruik ik hem nauwelijks, omdat sinds de iPhone 5 de dock niet meer past.

  Hij was prima van kwaliteit, maar het irriteerde veel mensen dat je niets kon instellen aan het geluid. Dat was gewoon ‘direct goed’ vond Steve Jobs! Ook was hij nogal duur, ongeveer net zo duur als een Harman Kardon dock/speaker. Maar goed geluid en ongelooflijk degelijk!

  Een trotse Steve op de Keynote achter de ‘iPad Hifi’

  Ruim 7 kilo geluidskwaliteit!

 • Profielfoto
  IsSidha

  @MacAanZee.. juist door het binnenhalen van Iovine en Dre halen ze hele invloedrijke mensen uit de muziek industrie naar binnen..

  ik heb het al eens eerder gezegd, de app Beats is niet overgenomen want die flauwekul hadden ze makkelijk zelf kunnen doen.. alles wat er omheen zit, daar ging het om.. het is makkelijker tegen gevestigde labels te vechten als je zelf twee grote in-house hebt

  Leesvoer voor diegene die eigenlijk niet weten wie die twee randdebielen nu eigenlijk zijn.. http://iovine-young.usc.edu

 • Profielfoto
  ¿`„

  Ik ben straks wel benieuwd als mijn muziek naar de nieuwe dienst ‘ge-upload’ wordt of dat dan inhoud of ik dat letterlijk moet nemen. Want dan mag ik een aardig account bij ze aanschaffen want ik heb zo’n 600 gb aan audio. Of wordt dan alle muziek eerst vergeleken met het muziekbestand van Apple zodat geconcludeerd kan worden dat thriller van michael jackson niet hoeft te worden geupload.

  En wanneer iets wel geupload wordt blijven mijn eigen tags nog intact of ben ik die dan allemaal kwijt en heb ik die voor jan doedel aangepast.

 • Profielfoto
  Gezalfde

  Heb de hifi nog steeds staan hier, top ding

 • Profielfoto
  spacefreek

  @MacAanZee

 • Profielfoto
  IsSidha

  Ik ben straks wel benieuwd als mijn muziek naar de nieuwe dienst ‘ge-upload’ wordt of dat dan inhoud of ik dat letterlijk moet nemen. Want dan mag ik een aardig account bij ze aanschaffen want ik heb zo’n 600 gb aan audio. Of wordt dan alle muziek eerst vergeleken met het muziekbestand van Apple zodat geconcludeerd kan worden dat thriller van michael jackson niet hoeft te worden geupload.

  En wanneer iets wel geupload wordt blijven mijn eigen tags nog intact of ben ik die dan allemaal kwijt en heb ik die voor jan doedel aangepast.

  Als je tags overeenkomen met bestaande bestanden dan wordt het apple bestand gebruikt.. als dit niet het geval is wordt het bestand geupload.. dit gaat echter NIET af van je iCloud ruimte.. als je lossless bestanden gebruikt dan worden deze omgezet naar het standaard formaat (aac), maar NIET je lokale bestanden.. deze blijven ten alle tijden onaangepast

  oftewel.. het werkt hetzelfde als iTunes Match

 • Profielfoto
  Tweng

  oftewel.. het werkt hetzelfde als iTunes Match

  Dan ook met dezelfde beperking qua aantal nummer die de bibliotheek mogen bevatten ?

  Is trouwens hetzelfde met Spotify. Daar kan je maar een beperkt aantal nummers in je bibliotheek zetten. Ik vecht constant met die grens. Moeten ze dringen veranderen!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Spacefreek: zo’n stekkertje lost idd het connectieprobleem op.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Spotify’s beperkte bibliotheek: max 10.000 tracks per playlist. Dat is inderdaad jammer, zo weinig. Maar je kan wel vele playlists maken.
  En de lijsten blijven zo wel snel werken