De 3 mooiste iPhone-foto’s van het jaar

6 reacties

Voor de negende keer zijn de jaarlijkse iPhone Photography Awards (IPPA) uitgereikt. De mooiste iPhone-foto’s die in het afgelopen jaar zijn gemaakt, laten zien dat de iPhone meer is dan een camera voor snelle foto’s op Snapchat of Instagram.

De awards worden in 20 categorieën uitgereikt, maar de belangrijkste prijs is die voor iPhone-fotograaf van het jaar. Dit jaar is dat de Poolse Michal Koralewski, bekijk zijn winnende foto’s en meer mooie kiekjes:

Goud: Michal Koralewski

Een prachtige foto van een bejaarde straatmuzikant in de Poolse hoofdstad Warschau. De eveneens Poolse fotograaf Michal Koralewski vertelt dat deze foto er zonder iPhone waarschijnlijk nooit geweest zou zijn. Een grote camera zou de muzikant waarschijnlijk afschrikken, terwijl hij met zijn iPhone de sfeer perfect kon pakken.
ipp-2015-MichalKoralewski01-people

Zilver: David Craik

Iedereen kan vogels fotograferen, maar de foto van de Britse David Craik lijkt wel een schilderij. De Brit zat op een terrasje en zag een schouwspel van vogels op zijn tafel, inclusief de schaduw van een vogel die aan kwam vliegen. Hij zegt dat je een goede foto niet kunt forceren, maar het een kwestie van geduld en timing is. Dat levert hem de tweede plaats op,ipp-2-15-David-Craik-2ndPlace-Photographer-of-the-Year

Brons: Yvonne Lu

Een romantisch kiekje in de trein van Hudson Valley naar New York leverde de Amerikaans Yvonne Lu de derde plaats op. Ze zag het stelletje in de trein en vond het romantisch en vintage. De twee zouden zo van een filmset kunnen komen, vertelt de iPhone-fotografe.
ipp-2015-1-708_1_1_12_YvonneLu12-People

Categorieën: dieren, nieuws, architectuur

Met deze foto sleepte Sephi Bergerson uit India de eerste plaats in de categorie dieren binnen:

ipp-2015-dieren-32990_21733-2699_1_1_3_SephiBergerson03-animals-950x950
De beste nieuwsfoto werd door Jesse Alkire uit Chicago (VS) gemaakt:
ipp-2015-news-JesseAlkire02-Events-950x950
Deze bibliotheek in Duitsland bezorgde Christian Frank uit Stuttgart de eerste plaats in de categorie architectuur:
ipp-2015-architectuur-32478_21742-2176_1_1_4_ChristianFrank04-Architecture.jpg-705x950

Meer fraaie platen? Bekijk ook de categorieën: Abstract / Dieren / Kinderen / Bloemen / Eten / Landschappen / Lifestyle / Natuur / Events / Diversen / Panorama / Mensen / Portretten / Seizoenen / Stil leven / Zon en zonsondergang / Reizen / Bomen

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  KrijnB

  Die foto van de vogels geloof ik echt niet dat die met een iPhone is gemaakt. iPhotoshop zeker

 • Profielfoto
  Col

  KrijnB, ze zijn alle zes in meer en mindere mate bewerkt. Maar dat is blijkbaar toegelaten. Zolang ze maar genomen zijn met een iPhone.
  Bij de foto van de kraanvogel twijfel ik of die is genomen met een iPhone. Erger nog: ik denk zelfs dat het een foto van een foto is.
  Maar ach, waar maken we ons druk om?

 • Profielfoto
  html-junky

  Mooie foto’s, tegenwoordig is de iPhone camera inderdaad meer dan zomaar een camera. Alleen met de standaard fotocamera app van Apple haal je er lang niet alles uit nee. De geavanceerde foto app’s in de App Store hebben een zee van extra mogelijkheden.

  Vooral die foto van het trappenhuis vind ik mooi

 • Profielfoto
  JWB

  KrijnB, ik denk dat je met een app als Enlight al een aardig eind in de richting gaat komen.

 • Profielfoto
  Koning Frank

  KrijnB, ze zijn alle zes in meer en mindere mate bewerkt. Maar dat is blijkbaar toegelaten. Zolang ze maar genomen zijn met een iPhone.
  Bij de foto van de kraanvogel twijfel ik of die is genomen met een iPhone. Erger nog: ik denk zelfs dat het een foto van een foto is.
  Maar ach, waar maken we ons druk om?

  Wat, jouw iPhone schiet geen zwart-wit?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Die van die kraanvogel klopt inderdaad niet. Zitten allerlei vlekken en strepen op en de kleuren zijn absoluut niet naturel en lijken meer op film.
  Wat niet wil zeggen dat je geen prachtige foto’s met de iPhone kunt maken, als je geluk hebt en op het juiste moment fotografeert zelfs zonder enige bewerking.
  Zelf heb ik de iPhone 6 Plus en ik ben verbaasd over de mooie foto’s die ik kan maken, vooral bij weinig licht ’s avonds en zelfs ’s nachts. Het maakt dan toch wel flink verschil met de ‘gewone’ iPhone 6.