Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 juni 2015

De 3 mooiste iPhone-foto’s van het jaar

Voor de negende keer zijn de jaarlijkse iPhone Photography Awards (IPPA) uitgereikt. De mooiste iPhone-foto’s die in het afgelopen jaar zijn gemaakt, laten zien dat de iPhone meer is dan een camera voor snelle foto’s op Snapchat of Instagram.

De awards worden in 20 categorieën uitgereikt, maar de belangrijkste prijs is die voor iPhone-fotograaf van het jaar. Dit jaar is dat de Poolse Michal Koralewski, bekijk zijn winnende foto’s en meer mooie kiekjes:

Goud: Michal Koralewski

Een prachtige foto van een bejaarde straatmuzikant in de Poolse hoofdstad Warschau. De eveneens Poolse fotograaf Michal Koralewski vertelt dat deze foto er zonder iPhone waarschijnlijk nooit geweest zou zijn. Een grote camera zou de muzikant waarschijnlijk afschrikken, terwijl hij met zijn iPhone de sfeer perfect kon pakken.

Zilver: David Craik

Iedereen kan vogels fotograferen, maar de foto van de Britse David Craik lijkt wel een schilderij. De Brit zat op een terrasje en zag een schouwspel van vogels op zijn tafel, inclusief de schaduw van een vogel die aan kwam vliegen. Hij zegt dat je een goede foto niet kunt forceren, maar het een kwestie van geduld en timing is. Dat levert hem de tweede plaats op,

Brons: Yvonne Lu

Een romantisch kiekje in de trein van Hudson Valley naar New York leverde de Amerikaans Yvonne Lu de derde plaats op. Ze zag het stelletje in de trein en vond het romantisch en vintage. De twee zouden zo van een filmset kunnen komen, vertelt de iPhone-fotografe.

Categorieën: dieren, nieuws, architectuur

Met deze foto sleepte Sephi Bergerson uit India de eerste plaats in de categorie dieren binnen:


De beste nieuwsfoto werd door Jesse Alkire uit Chicago (VS) gemaakt:

Deze bibliotheek in Duitsland bezorgde Christian Frank uit Stuttgart de eerste plaats in de categorie architectuur:

Meer fraaie platen? Bekijk ook de categorieën: Abstract / Dieren / Kinderen / Bloemen / Eten / Landschappen / Lifestyle / Natuur / Events / Diversen / Panorama / Mensen / Portretten / Seizoenen / Stil leven / Zon en zonsondergang / Reizen / Bomen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De 3 mooiste iPhone-foto’s van het jaar
Sluiten