Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 juni 2015

AppleCare+ service voor accu’s uitgebreid

Apple heeft de voorwaarden van AppleCare+ voor iPhone, iPad en Watch versoepeld. De accu’s van deze apparaten worden tijdens de garantie­periode die AppleCare dekt gratis vervangen als deze minder dan 80 procent van de oorspronkelijke capaciteit bevatten.

Voorheen werd de accu alleen vervangen als minder dan 50 procent van de originele capaciteit resteerde. De wijziging geldt voor alle iPhones, iPads, iPods en Apple Watches verkocht na of op 9 april 2015.

AppleCare+ breidt de standaard garantie uit met extra telefonische ondersteuning, snellere vervanging en bescherming tegen ongelukjes, met een eigen risico van € 69 per voorval. Normaal biedt Apple een jaar garantie op accu’s. Deze wordt met AppleCare+ dus effectief verdubbeld.

AppleCare+ voor Apple Watch

In Europa kost AppleCare+ € 65 bij de Apple Watch Sport en € 89 bij de stalen Apple Watch. Luxetijgers met een Apple Watch Edition, sluiten AppleCare+ voor € 2000 af. De precieze prijzen voor AppleCare+ op de Apple Watch zijn voor Nederland nog niet bekend omdat de verkoop horloge pas op 17 juli start. We zijn uitgegaan van de Duitse prijzen.

Het is overigens onwaarschijnlijk dat de accu van de Apple Watch snel de geest geeft. Deze is gemaakt om na 1000 volledige laadcycli nog 80% van de oorspronkelijke capaciteit te hebben. Als je je horloge iedere dag oplaadt, komt dat neer op bijna drie jaar.

Prijzen vervanging Apple Watch buiten garantie / AppleCare+

AppleCare+ voor iPhone en iPad

Zowel voor iPhone als iPad kost AppleCare+ € 99, alleen voor de iPad geldt een verlaagd eigen risico van € 49 bij ongelukjes die je zelf veroorzaakt. De accu van de iPhone is gemaakt om na 500 volledige laadcycli nog 80% van de oorspronkelijke capaciteit te hebben. Een accu vervangen zonder AppleCare+ kost € 75 voor de iPhone en € 99 voor de iPad.

Prijzen vervanging iPhone buiten garantie / AppleCare+

MacRumours ontdekte de veranderingen op de Amerikaanse Apple-website. De Nederlandse Apple-website meldt nog oude informatie, maar de Duitse site is al aangepast. Daarom kan aangenomen worden dat de uitgebreide service wereldwijd uitgerold wordt.

Reageer op artikel:
AppleCare+ service voor accu’s uitgebreid
Sluiten