Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 26 juni 2015

Apple Watch vanaf 17 juli in Nederland

Apple heeft eindelijk de introductiedatum van de Apple Watch in Nederland bekend gemaakt in z’n online winkel: vrijdag 17 juli. Belgen moeten nog iets langer wachten. Het horloge is in Nederland 20 euro duurder dan bij onze oosterburen.

De gouden Apple Watch Edition is zelfs 200 tot 400 euro duurder dan in Duitsland, al zullen de gefortuneerde kopers daar niet van wakker liggen. Een 38mm Apple Watch Sport neem je straks mee voor 419 euro. De 42mm versie kost 469 euro.

In de Nederlandse online Apple Store is het momenteel nog niet mogelijk om vooruit te bestellen. Ook is het nog niet bekend of de Apple Watch direct te koop zal zijn in de Apple Stores, of dat je daar alleen kunt passen en proberen, waarna je online moet bestellen.

In buitenlandse Apple Stores is deze verkoopmethode recent gewijzigd en kan nu wel direct in de winkel gekocht worden. Waarschijnlijk betekent dit dat Apple de voorraden nu beter onder controle heeft. Problemen met de productie van Taptic Engines – het mechanisme dat een klopje geeft op de pols – zorgde ervoor dat de Apple Watch tot nu toe ook in het buitenland lastig verkrijgbaar was.

Het is ook nog niet bekend of de Apple Watch meteen bij Premium Resellers en Apple Shop-in-shops (Mediamarkt) te koop zal zijn.

Koen en Jesse konden natuurlijk niet zo lang wachten en trokken op dag 1 van de verkoop naar London:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Watch vanaf 17 juli in Nederland
Sluiten