Apple Watch vanaf 17 juli in Nederland

47 reacties

Apple heeft eindelijk de introductiedatum van de Apple Watch in Nederland bekend gemaakt in z’n online winkel: vrijdag 17 juli. Belgen moeten nog iets langer wachten. Het horloge is in Nederland 20 euro duurder dan bij onze oosterburen.

De gouden Apple Watch Edition is zelfs 200 tot 400 euro duurder dan in Duitsland, al zullen de gefortuneerde kopers daar niet van wakker liggen. Een 38mm Apple Watch Sport neem je straks mee voor 419 euro. De 42mm versie kost 469 euro.

In de Nederlandse online Apple Store is het momenteel nog niet mogelijk om vooruit te bestellen. Ook is het nog niet bekend of de Apple Watch direct te koop zal zijn in de Apple Stores, of dat je daar alleen kunt passen en proberen, waarna je online moet bestellen.

In buitenlandse Apple Stores is deze verkoopmethode recent gewijzigd en kan nu wel direct in de winkel gekocht worden. Waarschijnlijk betekent dit dat Apple de voorraden nu beter onder controle heeft. Problemen met de productie van Taptic Engines – het mechanisme dat een klopje geeft op de pols – zorgde ervoor dat de Apple Watch tot nu toe ook in het buitenland lastig verkrijgbaar was.

Het is ook nog niet bekend of de Apple Watch meteen bij Premium Resellers en Apple Shop-in-shops (Mediamarkt) te koop zal zijn.

Koen en Jesse konden natuurlijk niet zo lang wachten en trokken op dag 1 van de verkoop naar London:

Reacties

47 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Hehe…. het wordt een keer tijd!! Belachelijk dat hij in Nederland €20 duurder wordt dan in Duitsland. Daar kan ik geen enkele reden voor verzinnen. Mensen in grensgebieden zullen dan nog steeds liever even over de grens gaan.

 • Profielfoto
  Needler

  Het feit dat Koen de Apple Watch helemaal geweldig vindt is voor mij een teken dat ik nog een jaartje moet wachten.

 • Profielfoto
  knekkie

  Huh? Dat snap ik niet Needler. Hoezo dan juist wachten?

 • Profielfoto
  html-junky

  In duitsland is de BTW iets lager dacht ik. Maar boeiend, ik wil hem!

 • Profielfoto
  macmellow

  In duitsland is de BTW iets lager dacht ik. Maar boeiend, ik wil hem!

  In Frankrijk is de BTW ook hoger dan in Duitsland en daar is hij gewoon 399 en 449.

 • Profielfoto
  hokkie

  Smart van ze! Voor weinig mensen kan een ritje naar DLD of het laten verzenden vanuit DLD dus financieel uit…

 • Profielfoto
  MrPapple

  En omdat ik als Belg niet meer wou wachten, ben ik maar even naar Rijsel gereden en daar was ie meer dan perfect op voorraad (voor €399). Leuk triple van gemaakt achteraf!

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Principieel vind ik het gewoon irritant dat hij 20 euro duurder is.
  Wat een ratten bij Apple!

 • Profielfoto
  MrPapple

  In België zullen we tot september moeten wachten denk ik. Dan opent de nieuwe Apple Store in Brussel (volgens een personeelslid van de Apple Store in Rijsel)

 • Profielfoto
  KrijnB

  Onlangs besteld in de Duitse appstore en via een doorstuurservice naar mij in Nederland laten verzenden. Ging prima. Maar het horologe werd via schiphol naar Duitsland verscheept. Mocht ik binnen twee weken het horloge willen retourneren moet ik hem naar Waalwijk sturen. Dus hij werd hier niet verkocht, maar alles gaat wel via NL.

  Maar ben erg tevreden met de Apple Watch. Prachtig scherm, toch wel heldere interface, alleen moet je het even door hebben. Het is gewoon gaaf om eens een echt niet product te proberen. Een nieuwe iphone of mac is leuk, maar niet heel spannend als je al een ouder type hebt. De basis blijft toch gewoon hetzelfde.

  Enne alle hater: ik weet nog hoe hard ik werd uitgelachen toen ik ‘die grote iphone’ kocht (de ipad dus)!

 • Profielfoto
  koolenboer

  Leuk, maar ik ga zelf toch liever een Pebble Time Steel kopen. Ik ben nu op vakantie en mij. Originele Pebble kan echt alles aan. De hitte van de zon, zout water, zand of zonnebrand. Allemaal geen probleem voor de Pebble. Zou dat niet durven met een klokje van €469 waarvan men niet zeker is of hij waterproof is. Heb de pebble deze vakantie ook maar een keer hoeven opladen. Nee, dit Apple product komt te vroeg op de markt. Als Jobs zou leven hadden we de Apple Watch nog niet op de markt gehad. Zijn standaard was gewoon vele malen hoger en paste mijn inziens beter bij Apple……

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Even gecheckt. Btw in Duitsland is 19%, Frankrijk 19,6% en Nederland 21%.
  Als ik uitga van 399,- in Duitsland, dan zou dat 405,70 zijn in Nederland, puur op btw verschil.

  Of te wel, we betalen 13,30 te veel.

  Niet netjes van Apple.

 • Profielfoto
  maconly

  Eerste Apple product waar ik niet warm of koud van wordt , Steve Jobs wordt node gemist bij Apple waar de “ontwerpers” niet veel verder komen dan meer pixels en een dunner apparaat.

  IK hou het voorlopig nog even bij m’n submariner.

 • Profielfoto
  high-apple-user

  Vorige week naar Parijs gereden. De 38mm milanese gekocht in ‘Colette’. Daar hadden ze werkelijk alle modellen in stock. Heel tevreden met dit horloge. Mensen die niet meer kunnen wachten en nog een citytrip moeten plannen kunnen kiezen voor Paris!

 • Profielfoto
  hokkie

  Ben benieuwd hoe snel nu de prijzen zakken op Marktplaats… Sommige vragen echt de hoofdprijs!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Volgens mij door al dat gedoe met de Grieken in de afgelopen weken is de euro ook niet sterker geworden, gisteren nog heeft hij weer een stapje omlaag gedaan hoorde ik op het nieuws.
  Misschien dat het daar mee te maken heeft. Apple kan denk ik niet in landen waar de Watch al te koop is binnen 60 dagen met een prijsverhoging komen aanzetten dan zou het er op lijken dat Apple mensen die pre-ordenen voortrekt met een korting..
  Goed, wat de reden ook is, het blijven vuile ratten bij Apple.
  .
  Ik ben overigens blij dat ik mijn 42mm sport zondag besteld had in de Duitse online Apple store. Vandaag zal hij volgens TNT afgeleverd worden. Dus dat is mega snel, binnen 5 dagen.

 • Profielfoto
  Froggle

  Zelfde als met de iPad wacht ik nog wel even voordat ik er aan mee doe. Zoals ik in het begin ook nog niet direct het voordeel zag in de iPad, en ‘m nu evenveel of misschien wel meer dan m’n iPhone. Dat laatste zal niet gaan gebeuren met de Apple Watch, maar het zal er eerder voor zorgen dat ik wat minder snel naar m’n iPhone hoef te grijpen.

 • Profielfoto
  Spam

  Als je op dit moment een apple watch mee laat nemen in de US kom je uit op een prijs van 311 euro. Ik vind het echt belachelijk dat de prijzen in NL zo naar boven zijn bijgesteld. Verder vind ik het idioot dat de thuiskopieheffing hier van toepassing is.

 • Profielfoto
  GodzillaNinja

  Ook wel benieuwd welke andere landen er in deze derde uitrol zitten, lijstje invoegen?

 • Profielfoto
  ART-hur

  @MrPapple Rijsel is een half uurtje voor mij, kan je ook zonder reservatie een Apple WATCH kopen die voorradig is ??

 • Profielfoto
  Henk Jan de Bruijn

  Kennelijk heeft men gezien dat men wat hogere prijzen van kan vragen voor Nederlanders dan Duitsers, Fransen en überhaupt niet Europeanen. Ik denk dat dát de voorlijkste reden is dat we de meest premium prijs betalen voor dezelfde producten:p

 • Profielfoto
  Chytin

  Grappig dat de Apple Watch van Waalwijk, via Schiphol, weer terug in Nederland geleverd werd. Er zijn efficiëntere manieren te leveren maar misschien is dit hoe een doorstuurservice gewoon werkt. Heb zelf geen ervaring mee.
  Bedrijf Syncreon uit Waalwijk verzorgt de distributie van de Apple Watch, maar ook de iPhone.

 • Profielfoto
  nebilem

  Apple is Holland Hater daarom worden we hier het hardest genaaid hahaha

 • Profielfoto
  IsSidha

  Het is gewoon de regering die je weer eens dubbel naait.. niet alleen betaal je meer BTW maar zou me niets verbazen als er ook een kopieerheffing op staat omdat je er muziek mee kan afspelen.. en oh ja, de verwijderingsbijdrage.. bovendien moet je ‘m thuis laten anders krijg je ook nog een bekeuring

 • Profielfoto
  koen

  Ik hou het gewoon bij mijn Swatch. Lekker plat, en in één oogopslag kun je zien hoe laat het is. :grin:

 • Profielfoto
  Shmoo

  Heb jij dan nog een Flik Flak horloge?
  Anders kan ik mij niet indenken dat je ook maar in de buurt van mijn Apple Watch cool kunt komen.

 • Profielfoto
  Verdis

  Apple is niet de Holland Hater, we hebben te danken aan onze beste vriend de Belastingdienst. Maar ja wat kunnen we eraan doen.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Thuiskopieheffing zou wel eens de boosdoener kunnen zijn.
  Godver….ik koop al mijn muziek en gebruik Match. Miet ik voor al mijn muziek 2 keer betalen aan die ratten van muziekanten! Het zijn aasgieren! Kijk maar daar die bitch Swift!

 • Profielfoto
  Androidgirl

  Fitbit ligt alweer in de kast… al dat geregistreer rond je pols. Niet mijn ding. :heart:

 • Profielfoto
  TorchedPoseidon

  Onlangs besteld in de Duitse appstore en via een doorstuurservice naar mij in Nederland laten verzenden. Ging prima. Maar het horologe werd via schiphol naar Duitsland verscheept. Mocht ik binnen twee weken het horloge willen retourneren moet ik hem naar Waalwijk sturen. Dus hij werd hier niet verkocht, maar alles gaat wel via NL.

  Maar ben erg tevreden met de Apple Watch. Prachtig scherm, toch wel heldere interface, alleen moet je het even door hebben. Het is gewoon gaaf om eens een echt niet product te proberen. Een nieuwe iphone of mac is leuk, maar niet heel spannend als je al een ouder type hebt. De basis blijft toch gewoon hetzelfde.

  Enne alle hater: ik weet nog hoe hard ik werd uitgelachen toen ik ‘die grote iphone’ kocht (de ipad dus)!

  Het Apple Online Store magazijn voor het westelijk deel van europa zit in Waalwijk, vandaar de toeristische route.

  Ikzelf kan op een heldere dag recht Duitsland in kijken dus misschien overweeg ik een ritje Oberhausen.

 • Profielfoto
  Edwin

  Eerste Apple product waar ik niet warm of koud van wordt […] IK hou het voorlopig nog even bij m’n submariner.

  .
  Dat gevoel heb ik ook bij de Apple Watch maar heb lang geen horloge gedragen voor mijn Pebble Steel. De interesse in nomale stijlvolle horloges is echter weer gewekt en inderdaad dan is een Submariner een mooi sieraad. Kan wel eens mijn laatste smartwatch zijn.

 • Profielfoto
  Chytin

  Ik zie dat hij in meerdere Apple Stores in Duitsland te koop is.
  Ik snap het hele gedoe van dat reserveren niet. Je kan meestal binnen 10 minuten eentje ophalen maar ik woon toch echt in Rotterdam. Aangezien ik geen F16 hebt maar een simpele Kia gaat dat nooit lukken.

  Kan ik bijvoorbeeld naar Duitsland gaan, op WiFi inloggen, reserveren en dan 10 minuten later de Apple Store met een zak geld binnenlopen, uitproberen, kopen en gelijk meenemen naar NL?

  Ik bedoel, ik heb morgen niks te doen en Düsseldorf en Hamburg zijn leuke steden voor een dagtrip maar wil niet met lege handen thuis komen. Komt er nog meer bij kijken? Ik begreep dat je een Duitser moest zijn om te kopen. Vragen ze om een ID kaart, heb natuurlijk een NL paspoort en rijbewijs.

  Ik hoor het graag.

 • Profielfoto
  TorchedPoseidon

  Ik zie dat hij in meerdere Apple Stores in Duitsland te koop is.
  Ik snap het hele gedoe van dat reserveren niet. Je kan meestal binnen 10 minuten eentje ophalen maar ik woon toch echt in Rotterdam. Aangezien ik geen F16 hebt maar een simpele Kia gaat dat nooit lukken.

  Kan ik bijvoorbeeld naar Duitsland gaan, op WiFi inloggen, reserveren en dan 10 minuten later de Apple Store met een zak geld binnenlopen, uitproberen, kopen en gelijk meenemen naar NL?

  Ik bedoel, ik heb morgen niks te doen en Düsseldorf en Hamburg zijn leuke steden voor een dagtrip maar wil niet met lege handen thuis komen. Komt er nog meer bij kijken? Ik begreep dat je een Duitser moest zijn om te kopen. Vragen ze om een ID kaart, heb natuurlijk een NL paspoort en rijbewijs.

  Ik hoor het graag.

  Ja dat kan, maar je hebt wel een Duits nr nodig om de bevestigingscode per sms in te vullen. Dus even een Alditalk kaartje a 7 euro halen. Ze vragen niet om een ID, anders kun je altijd nog zeggen dat je een Nederlander bent die in Duitsland studeert/werkt/woont, ze kunnen moeilijk van je verwachten dat je de nationaliteit aanneemt.

 • Profielfoto
  Chytin

  @Lastminuteguy,

  Aahhh mooi, Top! Dat wordt morgenvroeg richting Duitsland vertrekken.
  Weet nog niet precies waar, Oberhausen en Düsseldorf ben ik al meerdere keren geweest maar nooit in Hamburg wat ook een erg leuke stad schijnt te zijn. Ik maak er gelijk een leuke dagtrip van.

  Thanks, dus morgen eerst een telecom winkel in Duitsland binnen stappen, een prepaid kaart van Aldi talk kopen, in mijn iPhone 6 Plus plaatsen en met WiFi daar reserveren. Het leven kan ook zo simpel zijn:-)

  Many thanks voor je reactie. Hoop morgen terug te keren met een space grey Apple Watch Sport!

 • Profielfoto
  Bitt3rsun

  Vanmorgen om 6.45 uur naar Duitsland gereden voor een 42mm Watch met lederen band. Eerst bij de Saturn een simkaart gehaald en vervolgens in de Apple store zelf een keuze gemaakt. Tijdens mijn afspraak mocht ik nog andere proberen. Ik heb vervolgens gekozen voor de 42 Watch met lederen band, terwijl ik een andere had gereserveerd.

  Hou er wel rekening mee dat niet alle modellen beschikbaar zijn. Space Grey Watch Sport is het slechts verkrijgbaar. Je kunt op voorhand al zien waar deze niet meer verkrijgbaar is.

  Ik ben zeer content met mijn nieuwe aanwinst. Twee weken geleden had ik nog de 38mm Watch Sport, maar deze is voor mijn pols te klein.

 • Profielfoto
  bigkevx2

  @diverse mensen
  Typische Apple Watch reacties allemaal, kopieer gedrag zonder echte kennis.
  Ik sla hem over want…want wat?!?
  Er zijn zoveel mensen die echt alles slecht vinden omdat enkele azijnzeikers wat kritiek hadden.

  @kolenboer
  Als, tja als onze Steve nog geleefd had….
  Dan had hij zich letterlijk dood gelachen om de Pebble.
  Ik heb van de week een unboxing video gezien die echt zooooo ongelofelijk bagger was (niet alleen het filmpje). Die Pebble was/is een grappige crouwd funder maar ff serieus, dat ding doet zowat alles fout waar ‘onze’ Steve voor stond.

  Kan hij tegen zon, zee en strand? Gefeliciteerd, maar als ik op vakantie ben dan ben ik op mijn zwembroek na naakt.

  Ik heb zelf al zeker 20 jaar geen horloge meer gedragen, ik heb nu zo’n 3 weken de Apple Watch en ben zowat onafscheidelijk van dat ding geworden.
  Waarom? Omdat hij precies dat doet wat Apple beloofd heeft. De prijs, stevig, maar ik betaal het direct weer als mijn huidige klokkie nu spontaan zou verdwijnen, echt serieus!

  De super subtiele tikjes op je pols bij notificaties (geluid uit) zijn geniaal in kantoor omgevingen waar privé smartphone geluiden niet geaccepteerd worden.
  De ‘sta op’ herinneringen zijn geniaal en heel subtiel toe te passen, even naar het toilet, even koffie halen voor je collega’s.
  Je kunt zeer efficiënt bagger van belangrijke berichtgeving scheiden etc. etc .etc.

  Ik ben vanaf het begin al een adept van dit product geweest omdat ik voorspel dat over een jaar of vijf echt iedereen met zo’n ding loopt (ook die van Android).
  Ja, nu nog hoog gadget gehalte maar ja, remember 2007 and remember iPad?

  Nee, Apple stelt ABSOLUUT niet teleur met dit TOP product!!!

 • Profielfoto
  Peter733

  Heel dat reservatie gedoe in Duitsland is niet meer nodig.

  Ik bezocht vrijdag de Apple Store in Keulen, een uur voor sluitingstijd, en had enkele minuten later een 42mm Space Grey sport gekocht zonder enige reservatie. Cash betaald, en enkel mijn AppleID nagelaten voor de bon per email.

  Ik heb zelfs de mogelijkheid gehad om enkele verschillende modellen te passen (het viel me direct op dat de Apple Watch eerder klein uitvalt, vooral het 38mm model, maar ook het 42mm model). Een stockindicatie kan je nakijken op de Duitse Apple website, door het gewenste model te kiezen via de online reservatie tool (wat je dus niet hoeft te vervolledigen).

 • Profielfoto
  Chytin

  Ik ben vooralsnog aan de wandel in Duitsland maar om 16:00 uur mag ik mijn Apple Watch Sport Space Grey ophalen bij Konigsallee in Düsseldorf.
  Ik heb de reservering gedaan zoals hierboven beschreven, ik wilde de risico niet nemen om zonder de reservering te doen.
  Gisteravond was ik plan naar Oberhausen te gaan en zag het hij in stock was, maar vanochtend niet meer. Dus check even de voorraad. Uiteraard voor de mensen die toch maar niet willen wachten op de Nederlandse release.
  Als je reserveert kan je zelf een tijd kiezen, wel zo fijn. Ben benieuwd!

 • Profielfoto
  Stokking

  @Chytin Ik heb hem;) Gisteren ben ik naar Oberhausen gegaan om de 42mm op te halen met milanese band. Ook ik had gereserveerd via apple.de maar het stelde mij niet in staat om de bevestigingscode te texten. Want daarvoor moet je een duits nummer hebben. Een Duitse provider kiezen terwijl je in Duitsland bent werkt niet.

  Op moment dat ik wilde afrekenen in de winkel kregen zowel mijn partner als ik DECLINED in het scherm. En daar sta je dan. Zeker wetende dat je genoeg geld hebt maar er niet over kunt beschikken. Ook de Sparkasse geldautomaat deed niet. Uiteindelijk bij een Raststatte in Bottrop het geld gepind. In een aantal handelingen want dat ging in stappen van € 200,-:shock:

  DAAROM EEN TIP!

  Heb je een nieuwe RaboBank pas? PIN dan alvast in NLD want de nieuwe pas van de RABObank wordt niet geaccepteerd!

 • Profielfoto
  Apple9

  Eindelijk, dat werd tijd!

  Hoe gaat het reserveren in Nederland nu in zijn werk?

  Ik wil graag op 17 juli de Watch gaan kopen maar ik zie nog nergens staan dat er gereserveerd of iets kan worden.

  Weten mensen hoe dit in zijn werk gaat?

 • Profielfoto
  apple_dre

  Heb ‘m (staal en leather loop blauw) een paar dagen binnen via een vriend in de VS. Wat een super cool ding. Heb al een paar jaar de Pebble en nu ook de Pebble Time kickstarter editie (8 dagen oud)….de Apple Watch steekt werkelijk met kop en schouders erboven uit.

 • Profielfoto
  SjoukjeH

  blij dat ik hem in Oberhausen heb gehaald, Watch Edition, wit sportbandje <3

 • Profielfoto
  Chytin

  Ik heb hem ook gehaald en ik vind hem helemaal geweldig.
  De afwerking ondanks de goedkope versie is helemaal top. Het is overduidelijk een Apple ding. De Watch vond ik persoonlijk een stuk mooier uitzien maar voor een eerste versie van dit apparaat wilde ik niet zoveel uitgeven.
  Beeldkwaliteit is prima, had wel graag gewild dat ik de automatische dimming functie kon uitschakelen want ik heb het apparaat graag op zijn full brightness. Battery life van het ding is na een dag intensief gebruiken gewoon prima. Ik hield 35% over aan het eind van de avond.
  Ik ga zo hardlopen met de Watch (en de iPhone), ben benieuwd wat voor meerwaarde hij biedt, want op dat gebied lijkt hij heel goed in elkaar te zitten.
  Het is heel opvallend dat een app als Telegram al ondersteuning heeft voor de Watch maar een WhatsApp weer niet. Wat een traag bedrijf is het toch, ook al zijn ze nu van Facebook. Dat ging ook al zo met de iPhone 5, iOS 7 en iPhone 6 (Plus). Een bericht terugsturen met Siri dmv spraak werkt namelijk opvallend goed. Dat kan je dus nog niet doen met WhatsApp, wel dus met Telegram en iMessage.

 • Profielfoto
  Alison

  De gouden Apple Watch Edition is zelfs 200 tot 400 euro duurder dan in Duitsland, al zullen de gefortuneerde kopers daar niet van wakker liggen.

  Dat vind ik een gevaarlijke uitspraak hoor.:lol:

  Alison

 • Profielfoto
  knekkie

  Die van mij komt net een week eerder uit San Fransisco. Vrienden van mij nemen er een mee. Scheelt nog flink met de prijs in Europa.

 • Profielfoto
  jackybe67

  Heb mijne donderdag gehaald in Oberhausen. Wat een fijn horloge. De afwerking is super en zit als gegoten rond mijn pols. Mijn Pebble is met onmiddellijke ingang verhuisd naar de eeuwige jachtvelden. Enkel het opstarten van apps kan wat langer duren, dus maar hopen dat wel snel de 2.0 upgrade krijgen.

 • Profielfoto
  jackbos

  In de online Apple Store staat nu dat de Apple Watch vrijdag 17/07 vanaf 7.01 uur te bestellen is. Ben benieuwd naar de levertijd.