Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 juni 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Apple Watch Sport best leesbaar in zon’

De Apple Watch is vanaf 17 juli in Nederland verkrijgbaar. Hoog tijd om te bekijken welk model je wilt: de Sport, Regular of Edition? Als je veel buiten bent is de Apple Watch Sport misschien een goede keuze, dat model blijkt het best leesbaar bij veel licht.

DisplayMate heeft het glazen scherm van de Apple Watch Sport met het saffieren scherm van de stalen Watch vergeleken. Het glazen scherm blijkt bij daglicht 20 procent helderder en ook minder te reflecteren.

Beide schermen blijken zich goed in zon- en daglicht te laten lezen, maar het scherm van de Apple Watch Sport excelleert op gebied van helderheid, contrast en reflectie. Het saffierglas van de stalen Apple Watch is extreem hard, maar laat minder licht door dan het Ion-X glas (Gorilla Glass) van de Apple Watch Sport, concludeert DisplayMate.

Apple Watch Sport (links) en stalen Apple Watch (rechts) bij gesimuleerd daglicht.

De scherm-experts waren over het algemeen erg tevreden over de schermen van de Watch. De kalibratie blijkt goed uitgevoerd waardoor de kleuren natuurgetrouw weergeven worden. De Apple Watch Sport wint het door het glas dat meer licht doorlaat.

Het volledige onderzoek is op de website van DisplayMate te lezen en bevat meer metingen. Onderstaand de belangrijkste resultaten in een tabel:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Apple Watch Sport best leesbaar in zon’
Sluiten