‘Apple Watch Sport best leesbaar in zon’

Door: Raymon Mens - 9 reacties

De Apple Watch is vanaf 17 juli in Nederland verkrijgbaar. Hoog tijd om te bekijken welk model je wilt: de Sport, Regular of Edition? Als je veel buiten bent is de Apple Watch Sport misschien een goede keuze, dat model blijkt het best leesbaar bij veel licht.

DisplayMate heeft het glazen scherm van de Apple Watch Sport met het saffieren scherm van de stalen Watch vergeleken. Het glazen scherm blijkt bij daglicht 20 procent helderder en ook minder te reflecteren.

Beide schermen blijken zich goed in zon- en daglicht te laten lezen, maar het scherm van de Apple Watch Sport excelleert op gebied van helderheid, contrast en reflectie. Het saffierglas van de stalen Apple Watch is extreem hard, maar laat minder licht door dan het Ion-X glas (Gorilla Glass) van de Apple Watch Sport, concludeert DisplayMate.

watch-sport-vs-regular
Apple Watch Sport (links) en stalen Apple Watch (rechts) bij gesimuleerd daglicht.

De scherm-experts waren over het algemeen erg tevreden over de schermen van de Watch. De kalibratie blijkt goed uitgevoerd waardoor de kleuren natuurgetrouw weergeven worden. De Apple Watch Sport wint het door het glas dat meer licht doorlaat.

Het volledige onderzoek is op de website van DisplayMate te lezen en bevat meer metingen. Onderstaand de belangrijkste resultaten in een tabel:
watch-display-shootout-001

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Tjaaa….

 • Profielfoto
  Hasoweh

  En weer door.

 • Profielfoto
  polansky

  Geen last van bij een analoog horloge.

 • Profielfoto
  KrijnB

  Nergens last van bij mijn Apple watch, Polansky ouwe zuurpruim

 • Profielfoto
  queenfan

  Zit nog te twijfelen of de sport of de “normale”, iemand die mijn twijfel weg kan halen??

  Wordt zeer gewaardeerd.

 • Profielfoto
  Mich

  Heb de sport sinds midden mei en heb werkelijk nergens over te klagen. Goed leesbaar, batterijduur vlotjes 1 dag. Bij matig gebruik zelfs 2. Ik ben fan dus.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Komt er vandaag ook een update uit voor de Apple Watch of iets daar op gericht binnen met iOS 8.4 in de Activiteit of Gezondheid app?
  .
  Wat ik heel erg mis op de Apple Watch is dat je wel kunt bijhouden hoevaak je gaat staan per uur, ( blauwe ring ) maar met die gegevens wordt verder helemaal niets gedaan. Het komt wel in de Activiteiten app op je iPhone terecht maar niet in de Gezondheid app. Ook rust-calorieën daar wordt helemaal niets mee gedaan.
  .
  Ik gebruik de Apple Watch eigenlijk alleen maar om dagelijks die ringen vol te krijgen de rest van de functies boeit mij niet zo heel veel. Wel jammer dat het software matig dan allemaal zo eenvoudig en relatief slecht gemaakt is. Kijkende naar het product dan is het echt wow, kijkende naar de software dan is het totaal niet Apple waardig of niet compleet. Zoals iWorks, Photos en Maps en de rest van de apps ook waren die Apple de laatste jaren geïntroduceerd heeft.
  Het moet altijd eerst 8 maanden duren voordat je iets met de software kunt doen.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Door m’n ray ban met polaroid filter zien lcd displays er soms gek of zelfs geheel zwart uit. Apple watch sport blijft onveranderd goed.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Een van mijn interessegebieden m.b.t. de Watch ligt juist op mijn nachtritme en de Watch gebruiken als subtiele wekker. Maar als je ‘m in principe iedere nacht moet opladen, dan gaat dat feestje over.

  Of heeft iemand suggesties?