Apple verbiedt streamen WWDC op Altconf

13 reacties

Deelnemen aan de Worldwide Developers Conference (WWDC) van Apple is de laatste jaren lastiger geworden. De toch al dure tickets waren in 2013 binnen 3 minuten uitverkocht. Tegenwoordig gaat de kaartverkoop via een loting, wat lastig is voor grote teams.

Door de schaarste zijn alternatieve conferenties, zoals Altconf, ontstaan. Naast een eigen programma vertonen die Apple-keynote en andere WWDC-sessies. Apple heeft Altconf nu echter verboden de WWDC te streamen.

Apple lijkt vooral een probleem te hebben met het feit dat Altconf tickets voor 300 euro verkoopt die gegarandeerde entree voor de verder gratis alternatieve conferentie bieden. In de brief schrijft Apple:

Apple has learned that AltConf 2015 is promoting its intent to stream live content from Apple’s WWDC events, including the Keynote address, and is charging $300 for guaranteed spots in the viewing area for the live streams.

Publicly streaming Apple’s WWDC content in the manner in which AltConf proposes would violate Apple’s copyright rights in the content. This is particularly the case where AltConf proposes to offer the content for profit. Therefore, Apple requests that you refrain from publicly streaming the WWDC addresses.

Apple lijkt geen moeite te hebben met ontwikkelaars en fans die WWDC samen live kijken, maar wel als aan WWDC-content verdiend wordt. Het is de eerste keer dat Altconf werkt met betaalde kaarten voor gegarandeerde entree. Evenementen die geen of een lager bedrag vragen zijn niet benaderd.

Altconf zegt de gaten die vallen door het niet mogen uitzenden van WWDC op te vullen met interessante sessies van andere ontwikkelaarsevenementen. Het programma met eigen sprekers blijft ongewijzigd.

(OMT organiseert op 8 juni een Keynote Party en verkoopt tickets voor een speciale uitzending van OMT LIVE rondom de Keynote. De entreeprijs is vooral om de horecakosten te dekken, OMT is niet door Apple benaderd.)

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Brombeer

  Het is “verdiend wordt”.
  En tussen altconf en tickets mag een verbindingsstreepje.

 • Profielfoto
  Hasoweh

  Het is “verdiend wordt”.
  En tussen altconf en tickets mag een verbindingsstreepje.

  Je doet je naam eer aan.

 • Profielfoto
  Wim Van Hemelrijk

  Het is “verdiend wordt”.
  En tussen altconf en tickets mag een verbindingsstreepje.

  Je doet je naam eer aan.

  Idd, het leven is meer dan schrijffouten zoeken, …. en de persoon er openlijk op wijzen!! Get A Life!

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Ik ben het niet met jullie eens. Een spelfout maken in een bericht op Facebook of in een informele email maakt geen barst uit. Een spelfout in een boek, CV of krantenartikel wel. In een nieuwsbericht op internet zou je dan ook gewoon foutloze spelling en correct toegepaste grammatica verwachten. Althans, ik wel.

  Proofreading kan geen kwaad. De spelchecker aanzetten en de rode streepjes af en toe aanklikken ook niet.;-)

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Het gemelde dt-foutje is verbeterd. In het vervolg mag je deze rechtstreeks middels een privebericht aan de auteur melden. Dat houdt de discussie onder het artikel on topic.

 • Profielfoto
  Targaryen

  Ja, want je doet effectief iets met de info die we je toesturen. Elke keer weer sluipen er fouten in je artikels en elke keer weer word je erop gewezen. Maar nee, wij zijn de taalidioten die een leven moeten zoeken.(n)

 • Profielfoto
  Matanza

  Wat een verziekte boel hier …

  Ik vind dat Apple hier gelijk in heeft.
  Er is ook verschil tussen betalen voor een stoeltje om te kunnen kijken naar de keynote ( en dan nog 300$) en eten en drank geven tijdens de keynote (en hier een bedrag voor vragen).

 • Profielfoto
  Nosferius

  Nu moet ik toegeven dat de dt fouten mij niet altijd opvallen maar al die andere spel en vormfouten wel en ook ik stoor mij hier mateloos aan, vooral als het om commerciële nieuwsuitingen gaat.

  Helaas gok ik erop dat zelfs op de journalistieke opleidingen de Nederlandse taal niet genoeg aandacht krijgt en de meeste bedrijven niet meer aan proofreading en/of werkelijke eindredactie doen … als ze het wel doen dan is de eindredacteur wellicht een tikje ongeschikt (dat was vroeger altijd een afgestudeerd Neerlandicus).

  All in all zou ik willen aanraden je artikelen eens door wat mensen te laten lezen voor je ze publiceert, OMT staat in mijn boekje als de laatste site waar ik kijk voor Macnieuws … ten eerste omdat het voor een gigantisch percentage vertaald is vanuit de andere sites die ik check en dan ook nog vol met spelfouten zit welke mij storen.

  Ik gok dat ik daar niet de enige in ben.

  Dus, wil je OMT populairder krijgen zal je toch echt iets aan de fouten moeten doen.

  Bovenstaande is als positieve kritiek bedoeld.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Volgens mij is Raymon toch helemaal geen journalist maar is hij aan het studeren voor in de zorg te werken?
  De echte journalisten hebben zich al heel lang geleden teruggetrokken en schuiven nu hem naar vormen om dagelijks alle rotzooi over zich heen te laten krijgen.

 • Profielfoto
  sciletto

  Nu moet ik toegeven dat de dt fouten mij niet altijd opvallen maar al die andere spel en vormfouten wel en ook ik stoor mij hier mateloos aan, vooral als het om commerciële nieuwsuitingen gaat.

  Helaas gok ik erop dat zelfs op de journalistieke opleidingen de Nederlandse taal niet genoeg aandacht krijgt en de meeste bedrijven niet meer aan proofreading en/of werkelijke eindredactie doen … als ze het wel doen dan is de eindredacteur wellicht een tikje ongeschikt (dat was vroeger altijd een afgestudeerd Neerlandicus).

  All in all zou ik willen aanraden je artikelen eens door wat mensen te laten lezen voor je ze publiceert, OMT staat in mijn boekje als de laatste site waar ik kijk voor Macnieuws … ten eerste omdat het voor een gigantisch percentage vertaald is vanuit de andere sites die ik check en dan ook nog vol met spelfouten zit welke mij storen.

  Ik gok dat ik daar niet de enige in ben.

  Dus, wil je OMT populairder krijgen zal je toch echt iets aan de fouten moeten doen.

  Bovenstaande is als positieve kritiek bedoeld.

  Als je dan toch zo een grammatica-nazi bent, waarom meld jij je dan niet aan om een artikel te schrijven? Kan je het helemaal foutloos en in jou vorm schrijven!

  Dit geld ook voor alle andere azijnzeikers als brombeer. Shut the fuck up and read.

  On topic.
  Goed artikel:) en Ik ben het met Apple eens dat ze hier wat van gezegd heb. Simpel gezegd slaan zij hier een slaatje uit en dit doen community’s zoals OMT niet.

  en raymon, keep posting man.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Ik heb liever dat Raymon weer de podcasts met Maarten presenteert. Dat was echt goed mannen.(y)

 • Profielfoto
  Koekenbakker

  Triest dit moet je gewoon toe juichen als Apple zijnde!
  Bah die had steve nooit gedaan!

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik ben het niet met jullie eens. Een spelfout maken in een bericht op Facebook of in een informele email maakt geen barst uit. Een spelfout in een boek, CV of krantenartikel wel. In een nieuwsbericht op internet zou je dan ook gewoon foutloze spelling en correct toegepaste grammatica verwachten. Althans, ik wel.

  Proofreading kan geen kwaad. De spelchecker aanzetten en de rode streepjes af en toe aanklikken ook niet.;-)

  In een krantenartikel krijgt de persoon die het schrijft niet naar zijn voeten van elke lezer die er een probleem mee heeft. Misschien wel van zijn baas of gelijk wie boven hem staat. Maar dan nog, er zijn ergere dingen in het leven en het is niet dat het onverstaanbaar is. Maar goed, er moeten van alle soorten mensen zijn natuurlijk:-)