Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 juni 2015

Apple verbiedt streamen WWDC op Altconf

Deelnemen aan de Worldwide Developers Conference (WWDC) van Apple is de laatste jaren lastiger geworden. De toch al dure tickets waren in 2013 binnen 3 minuten uitverkocht. Tegenwoordig gaat de kaartverkoop via een loting, wat lastig is voor grote teams.

Door de schaarste zijn alternatieve conferenties, zoals Altconf, ontstaan. Naast een eigen programma vertonen die Apple-keynote en andere WWDC-sessies. Apple heeft Altconf nu echter verboden de WWDC te streamen.

Apple lijkt vooral een probleem te hebben met het feit dat Altconf tickets voor 300 euro verkoopt die gegarandeerde entree voor de verder gratis alternatieve conferentie bieden. In de brief schrijft Apple:

Apple has learned that AltConf 2015 is promoting its intent to stream live content from Apple’s WWDC events, including the Keynote address, and is charging $300 for guaranteed spots in the viewing area for the live streams.

Publicly streaming Apple’s WWDC content in the manner in which AltConf proposes would violate Apple’s copyright rights in the content. This is particularly the case where AltConf proposes to offer the content for profit. Therefore, Apple requests that you refrain from publicly streaming the WWDC addresses.

Apple lijkt geen moeite te hebben met ontwikkelaars en fans die WWDC samen live kijken, maar wel als aan WWDC-content verdiend wordt. Het is de eerste keer dat Altconf werkt met betaalde kaarten voor gegarandeerde entree. Evenementen die geen of een lager bedrag vragen zijn niet benaderd.

Altconf zegt de gaten die vallen door het niet mogen uitzenden van WWDC op te vullen met interessante sessies van andere ontwikkelaarsevenementen. Het programma met eigen sprekers blijft ongewijzigd.

(OMT organiseert op 8 juni een Keynote Party en verkoopt tickets voor een speciale uitzending van OMT LIVE rondom de Keynote. De entreeprijs is vooral om de horecakosten te dekken, OMT is niet door Apple benaderd.)

Reageer op artikel:
Apple verbiedt streamen WWDC op Altconf
Sluiten