Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 juni 2015

Uitvinding pakt lelijkste deel iPhone aan

Niet zo’n fan van de strepen op de achterkant van de iPhone 6 of iPhone 6 Plus? Apple blijkbaar ook niet. Momenteel zijn de openingen van ander materiaal nodig omdat de metalen achterkant van de iPhone geen mobiele- en WiFi-signalen doorlaat.

Apple heeft een nieuw materiaal gemaakt dat eruit ziet als metaal, maar toch draadloze signalen doorlaat. Dat zou prima op de achterkant van de iPhone gebruikt kunnen worden. Het patent is al in de pocket.

In het patent schrijft Apple specifiek over het visuele aspect:

Omdat metaal geen radiosignalen doorlaat, worden delen van de behuizing zoals antennes en aanraaksensoren afgedekt met een niet-metalen materiaal zoals kunststof of glas. Helaas, resulteert dit in een zichtbare onderbreking in het metalen oppervlak van de behuizing. Dit kan afbreuk doen aan de strakke uitstraling van de behuizing.

De oplossing is een speciaal materiaal dat eruit ziet als metaal, maar toch radiosignalen doorlaat. Of we het materiaal ook echt gebruikt gaat worden is onduidelijk, veel Apple-patenten worden nooit effectief in producten verwerkt. Bovendien heeft Apple al andere voor dit probleem, zo zitten alle antennes bij de 12-inch MacBook achter het Apple-logo weggewerkt.

iCarified maakte een mockup van een streeploze iPhone. Mooier of niet?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Uitvinding pakt lelijkste deel iPhone aan
Sluiten