Google Maps nu met live OV-informatie

11 reacties

Terwijl Apple plannen maakt om OV-informatie voor 6 steden in Apple Maps te integreren, sprint Google Maps ook hard verder. Zowel de Maps-app als Google Now tonen nu live reis­informatie van alle Nederlandse trein, tram, metro, en busmaatschappijen.

Nederland is het eerste land dat live OV-info krijgt. De dienstregeling van vervoerders was al langer in Google Maps opgenomen, maar nu zijn ook storingen, vertragingen en ander oponthoud direct zichtbaar.

Het is voor mogelijk om de vertrektijden per station te bekijken, maar ook bij het plannen van routes wordt automatisch rekening gehouden met vertragingen en waar nodig een andere route gesuggereerd. Is de tram vertraagd maar de bus niet? Dan wordt dit meegenomen. Ook Google Now gaat pro-actief rekening houden met vertragingen.
maps-ov-realtime
Volgens Google was Nederland uitermate geschikt om de functionaliteit als eerste te krijgen, omdat er veel van het openbaar vervoer gebruik gemaakt wordt. Alle vervoerders, dus ook de kleine regionale maatschappijen zijn met realtime info in Google Maps te vinden.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Afroman

  Echt heel tof. Heb nu 9292ov van mijn telefoon geknikkerd. Werkt behoorlijk goed en smooth!

  En ik wacht met smart af op de negatieve reacties dat Google je privacy schendt en dat Apple beter is!

 • Profielfoto
  pruus

  Je zit gewoon altijd met zijn tweeën in de bus……

 • Profielfoto
  ozzie X

  Vanaf wanneer had Google ook al weer OV-informatie? Vanaf 2010 en nu in 2015 deze realtime updates. Netjes. Apple moet nog beginnen en ongetwijfeld is NL dan weer als laatste aan de beurt. Dus 5 jaar verder is misschien nog wel optimistisch gedacht.
  En dan is Apple nu ook nog bezig om Streetview te gaan overdoen. Dat is misschien wel een 10 jaar project. En als de Apple’s kaartenapp nu zoveel beter was dan Google Maps zou ik zeggen, bring it on. Maar het is gewoon een slap aftreksel met hier een daar leuke extra’s (zoals de 3d flyovers).

 • Profielfoto
  IsSidha

  tja.. ik ga het niet zeggen..:razz:

  want dit boeit mij gewoon helemaal niet
  ik heb een auto en tomtom op me ipad mini

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Tsja. Google is hier wel goed bezig. Als ik ze toch eens zou vertrouwen, zou ik het misschien wel gebruiken.

 • Profielfoto
  Myquandro

  Mooi dat Google dit nu toevoegt, maar ik blijf gewoon 9292 gebruiken. Die vind ik persoonlijk makkelijker in gebruik en laat me slechts zelden in de steek. En voor mijn vele kilometers in de auto gebruik ik Navigon en laat ik Google Maps ook links liggen.

 • Profielfoto
  NI3LS

  Als 9292 eens geüpdatet wordt kan ik het weer gebruiken. Vaak werkt het niet en het ziet er ook nog eens niet uit in de foute resolutie.

 • Profielfoto
  djneo

  ovaub.nl deed dit al lang

 • Profielfoto
  MEEUW

  Wat maakt het uit ? Hoe en wanneer je ook met ov gaat, je komt toch altijd te laat.

 • Profielfoto
  Catbert

  Nederland is het eerste land dat live OV-info krijgt

  Dat lijkt me niet geheel juist. Google maps is sinds 4 jaar mijn steun en toeverlaat voor het plannen van al mijn reizen in Japan. Maps geeft prijzen, reistijden, vertragingen (maar die zijn er bijna nooit ;!)perrons en zelfs in 3D animatie de uitgangen weer (wat vaak handig is omdat een station als bijv. Shibuya 10-tallen uitgangen op verschillende etages heeft).

 • Profielfoto
  Chefkuh95

  Treinstoringen werkt nog niet in Google Maps, de storing waar ik vanochtend last van had is niet op Google Maps gekomen