Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 juni 2015
Leestijd: 1 minuut

Google Maps nu met live OV-informatie

Terwijl Apple plannen maakt om OV-informatie voor 6 steden in Apple Maps te integreren, sprint Google Maps ook hard verder. Zowel de Maps-app als Google Now tonen nu live reis­informatie van alle Nederlandse trein, tram, metro, en busmaatschappijen.

Nederland is het eerste land dat live OV-info krijgt. De dienstregeling van vervoerders was al langer in Google Maps opgenomen, maar nu zijn ook storingen, vertragingen en ander oponthoud direct zichtbaar.

Het is voor mogelijk om de vertrektijden per station te bekijken, maar ook bij het plannen van routes wordt automatisch rekening gehouden met vertragingen en waar nodig een andere route gesuggereerd. Is de tram vertraagd maar de bus niet? Dan wordt dit meegenomen. Ook Google Now gaat pro-actief rekening houden met vertragingen.

Volgens Google was Nederland uitermate geschikt om de functionaliteit als eerste te krijgen, omdat er veel van het openbaar vervoer gebruik gemaakt wordt. Alle vervoerders, dus ook de kleine regionale maatschappijen zijn met realtime info in Google Maps te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Maps nu met live OV-informatie
Sluiten