‘Apple Store Brussel opent 19 september, nog drie in de planning’

14 reacties

We hebben een datum. De Apple Store in Brussel opent volgens de lokale krant Le Soir op 19 september. Dat is waarschijnlijk net op de tijd voor de verkoopstart van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Apple zou daarnaast nog drie Apple Stores in België plannen.

In februari meldde OMT als eerste dat de inrichting van het nieuwe pand aan de Gulden-Vlieslaan in Brussel begonnen was. Vorige maand bevestigde Apple de komst van de Flagship Store officieel.

Apple neemt intrek op de hoek van een van de nieuwe gebouwen. De winkel krijgt 1500m2 winkeloppervlak, maar van een mezzanine is volgens de krant geen sprake meer. De plafonds worden daarom ruim 9 meter hoor. De Brusselse Apple Store wordt een flagship store, dat wil zeggen dat het de mooiste winkel van het land is en er extra workshops worden geven. Inmiddels zijn omliggende winkels al open.

Antwerpen, Gent én Luik

België heeft lang moeten wachten op een Apple Store, maar nu de eerste bijna af is heeft Apple de smaak te pakken. Er gaan al langer geruchten over een tweede Apple Store in Antwerpen en een derde in Gent. Vandaag voegt de Franstalige avondkrant daaraan toe dat Apple ook overweegt een winkel in Luik te openen, dat zou door Apple als strategisch gelegen plaats tussen Nederland, Belgie en Duitsland gezien worden.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Myquandro

  Ik kan me voorstellen dat als Luik overwogen word omdat dit vlak bij Nederland en Duitsland ligt Maastricht misschien ook overwogen wordt, dit heeft immers eenzelfde verbinding naar Duitsland en België. Het zal dan vooral afhangen van de kosten en het vinden van een geschikte locatie.

  Ben wel benieuwd hoe Apple uitbreiding in Nederland ziet. Als er werkelijk zoveel stores komen in België dan zou ik verwachten dat Nederland er ook meer moet gaan krijgen. Ik zie geen reden waarom er in België een veel betere dekking zou moeten zijn dan in Nederland. Plaatsen als Zwolle, Groningen, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Arnhem/Nijmegen, etc. hebben ook veel inwoners of liggen strategisch in het land.

  Misschien dat ik nog wel een keer dit jaar naar Brussel ga en dan die Apple Store bezoek. Zal wel weer een mooie winkel worden.

 • Profielfoto
  Ron Luyten

  Wel jammer dat west Vlaanderen met het mooie Brugge geen kans maakt terwijl jaarlijks miljoenen toeristen deze stad bezoeken en Brugge in heel de wereld gekend is omwille van zijn schoonheid, cultuur en als Unesco erfgoed. Apple mist een kans door zich niet hier in een mooi historisch pand te vestigen.

 • Profielfoto
  Aerea

  Arnhem: het pand waarin tot voor kort Kijkshop zat.

 • Profielfoto
  ralpharma

  Luik is ook weer handig voor de Zuid-Limburgers uit Nederland: kan  voorlopig Maastricht overslaan

 • Profielfoto
  steveb

  Wel jammer dat west Vlaanderen met het mooie Brugge geen kans maakt terwijl jaarlijks miljoenen toeristen deze stad bezoeken en Brugge in heel de wereld gekend is omwille van zijn schoonheid, cultuur en als Unesco erfgoed. Apple mist een kans door zich niet hier in een mooi historisch pand te vestigen.

  er is nu eenmaal een overvloed aan mooie steden.
  De 4 genoemde steden zijn ook groot en mooi.

 • Profielfoto
  Baltimor

  @Ron
  Gent is (door het aantal West-Vlamingen) nu eenmaal de hoofdstad van West-Vlaanderen , dus daarmee slaat Apple direct twee vliegen in 1 klap. Oost- en West-Vlaanderen.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Luik is ook weer handig voor de Zuid-Limburgers uit Nederland: kan  voorlopig Maastricht overslaan

  Oei oei , in het nederfrans ?:mrgreen:
  Bonsjoer , je voedreeij asjeteej une iphone 5c , wit . Sil voes plee.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Soulshaker…. Dat wordt nog een interessant combinatie. Het Limburgs is in Nederland al een mengeling van Nederlands en Duits, dus als die Frans gaan proberen….
  .
  Daarnaast is de beheersing van het Frans in Nederland barslecht, dus ik denk dat die zin van jou al tot grote problemen gaat leiden;-)

 • Profielfoto
  Ron Luyten

  @Baltimor ik dacht het niet . Gent is vooral de hoofdstad van hooghartigen.

 • Profielfoto
  computer space

  In Brugge komen alleen maar Amerikanen en Chinezen. Die kijken wel uit om met 21% BTW en Eurokoersnadelen te kopen.

 • Profielfoto
  Zakske

  In Brugge komen alleen maar Amerikanen en Chinezen.

  Niet overdrijven; het gros van de toeristen in Brugge komt uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, op grote afstand gevolgd door een paar honderdduizend Amerikanen, Japanners en Chinezen. Het klopt echter wel dat dat geen publiek is voor een Apple Store.

 • Profielfoto
  polansky

  Luik en voor de Nederlanders?

  Op zich inderdaad dichtbij voor de Limburgers, maar Franstalige Belgen zullen het vrijwel altijd vertikken om Nederlands te spreken, zelfs als ze het wel verstaan en spreken.

  Zoals Soulshaker al zegt. Succes met jezelf duidelijk maken als je de Franse taal niet of nauwelijks machtig bent.

 • Profielfoto
  Zakske

  Op zich inderdaad dichtbij voor de Limburgers, maar Franstalige Belgen zullen het vrijwel altijd vertikken om Nederlands te spreken, zelfs als ze het wel verstaan en spreken.

  Probleem voor dergelijke figuren is dat Apple een Amerikaans bedrijf is, en dat als je als klant gaat klagen ieder personeelslid dat Nederlands weigert te spreken meteen op straat wordt geflikkerd. Dat wordt nog lachten…

 • Profielfoto
  iAngeloJoel

  Mooie winkels hoor! Ik verwacht ook een winkel in Rotterdam, Utrecht en Den haag want dat zijn 3 van de 4 bekendste steden van ons prachtige land.