Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 juni 2015
Leestijd: 1 minuut

Hartslagmeter Watch teruggeschroefd

Na de update naar WatchOS 1.0.1 viel op dat de hartslagmeter van de Apple Watch niet langer iedere 10 minuten meer een meting deed, maar er een eigen patroon op na leek te houden. Bug of feature? Het blijkt een bewust tikje terug.

In een support-document legt Apple uit dat de hartslag nog steeds iedere 10 minuten gemeten wordt, maar niet als je arm tijdens het meten in beweging is. Tijdens het sporten wordt je hartslag wel continu gemeten.

Door deze nieuwe methode wordt je hartslag minder vaak gemeten, maar zijn de metingen wel nauwkeuriger. De accu gaat er ook langer door mee, al was de accuduur ook voor WatchOS 1.0.1 prima te noemen.

De Apple Watch meet de hartslag op twee manieren. De periodieke metingen worden door infraroodlicht gedaan, terwijl de doorlopende metingen tijdens het sporten door de groene LED-sensoren gedaan worden. Dat laatste is nauwkeuriger, maar kost ook aanzienlijk meer accu. Wil je om wat voor reden dan ook constant de vinger aan de pols houden, dan kan een meting ook handmatig gestart worden via de harslag-glance.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Hartslagmeter Watch teruggeschroefd
Sluiten