Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 juni 2015
Leestijd: 2 minuten

Apple Music en iOS 8.4 nu beschikbaar


Start je updates! iOS 8.4 met de compleet nieuwe Muziek-app staat voor je klaar. In de nieuwe Muziek-app vindt je ook de streamingdienst Apple Music met daarin meer dan 30 miljoen nummers, radiozenders en meer.

Apple Music

Je kunt Apple Music de eerste drie maanden gratis proberen. In de nieuwe Muziek-app van iOS 8.4 zijn nu vijf opties te vinden:

  • Voor jou: op je smaak gebaseerde muziek en afspeellijsten die Apple Music voor je uit heeft gezocht.
  • Nieuw: de plaats waar de muziekredacteuren en producers van Apple nieuwe muziek klaarzetten. Nog steeds afgestemd op jouw muzieksmaak.
  • Radio: hier luister je naar diverse non-stop radiozenders en Beats One.
  • Connect: dit tabblad biedt toegang tot het sociale netwerk achter Apple Music waar je updates (video’s, liedjes, foto’s, songteksten en meer) van artiesten kunt volgen.
  • Mijn muziek: hier is al je aangeschafte of geripte muziek voortaan te vinden. Je kunt ze vanaf hier op de ouderwetse manier sorteren op artiest, album, afspeellijst etc.

Mac: iTunes 12.2 staat klaar

Om Apple Music op je Mac te activeren is iTunes 12.2 nodig. Dit is een aparte download die geen onderdeel is van OS X 10.10.4. Je kunt iTunes 12.2 vinden in het update-tabblad van de Mac App Store of via de iTunes-website los downloaden. Daarna verschijnen alle functies van Apple Music ook op je Mac.

Verdere verbeteringen aan de Muziek-app

De muziek-app maakt vanaf iOS 8.4 gebruik van meer beeldmateriaal. Er zijn grote hoezen en bovenaan is altijd een zoek-knop  te vinden. De  nieuwe mini player maakt het makkelijk om terug te keren naar het afspeel-scherm. De functie ‘speel hierna’ waarmee je je afspeellijst snel vult, komt (eindelijk) overwaaien van de Mac.

Ook als je geen behoefte aan Apple Music hebt een welkome verbetering.

Verder nieuw in iOS 8.4

Audioboeken zijn in iOS 8.4 naar de iBooks-app verplaatst. Daarnaast zijn alle boeken nu op zowel iPhone als iPad te lezen, voorheen werkten bepaalde boeken alleen in iBooks voor iPad.

Daarnaast is er een oplossing voor dit tweetaling (Unicode) bericht waarmee iedere iPhone opnieuw op te starten is. En een oplossing voor een probleem waardoor verwijderde apps op de Apple Watch soms toch opnieuw werden geïnstalleerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Music en iOS 8.4 nu beschikbaar
Sluiten