Apple Music en Beats One gaan al op dinsdag­middag los

34 reacties

Je hoeft aanstaande dinsdag niet tot 19:00 uur te wachten op iOS 8.4 en Apple Music. De nieuwe iOS-versie is anders dan gebruikelijk al om 17:00 uur Nederlandse tijd beschikbaar. Een uur later begint de eerste uitzending van Apple’s radiozender Beats One.

Dat heeft Apple Music-baas Ian Rogers vandaag bekendgemaakt op zijn blog. De nieuwe Muziek-app van iOS 8.4 zal Apple Music bevatten, op OS X en Windows wordt de nieuwe muziekdienst onderdeel van iTunes.

Apple Music bestaat uit vier pijlers:

 • Onbeperkt muziek streamen uit de catalogus van 30 miljoen nummers, met ‘handpicked’ afspeellijsten in verschillende genres en thema’s
 • Je eigen iTunes-bibliotheek uploaden en vanaf al je apparaten streamen (voorheen bekend als iTunes Match)
 • Non-stop radiozenders en een 24/7 live radiozender genaamd Beats One
 • Sociaal netwerk ‘Connect’ waar artiesten foto’s, video’s, snippets en andere updates kunnen plaatsen

Apple Music is de eerste drie maanden gratis te proberen, daarna kost de dienst € 9,99 per maand voor individuele gebruikers of € 14,99 per maand voor gezinnen met maximaal zes personen. De radiozenders en het sociaal netwerk zijn voor alle Apple-gebruikers gratis te beluisteren.

music-screens-001

iTunes Match en iOS 9

Betatesters van iOS 9 kunnen ook een nieuwe beta met ondersteuning voor Apple Music verwachten, dat liet Apple’s manager van online diensten Eddy Cue weten via een bericht op zijn Twitter-account. Daar meldt hij tevens dat iTunes Match blijft bestaan en in de toekomst de mogelijkheid gaat bieden om 100.000 in plaats van 25.000 eigen liedjes te uploaden.

https://www.youtube.com/watch?v=Y1zs0uHHoSw

Reacties

34 reacties
 • Profielfoto
  P-sibuna

  Dus de standaard roze muziek-app word dan wit en applemusic zit dan in die app verwerkt als ik het zo zie?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Dat klopt helemaal;-)

 • Profielfoto
  P-sibuna

  Ahh nice! Ben benieuwd! Net even stiekem teruggezocht en artikeltje gevonden van tijdje terug over de muziek 8.4 update. Ziet er gaaf uit!

 • Profielfoto
  Sparbird

  Wat is de meerwaarde van een iTunes Match account als je ook Apple Music hebt? Afgezien van de mogelijkheid om ‘eigen muziek’ te uploaden.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Als je Apple Music neemt, zou ik iTunes Match opzeggen. Het zit er namelijk in geïntegreerd.

 • Profielfoto
  yasser

  als ze de app ook in de google play store zetten waarom zetten ze hem dan niet in de App Store zodat je hem op een iPhone 4 ook kan downloade of een aparte kleine update…

 • Profielfoto
  ghovinga

  Ik heb i tunes. match met veel gekochte albums daarnaast heb ik spotify gratis bij mijn KPN abo in zitten dus i tunes music zie ik niet zo zitten ik leg nu p jaar 25 eu neer. En bij de music kost me dat 10 eu per maand. Tel uit dit 12 x = 120 euro

 • Profielfoto
  Dashter

  Enkel jammer dat de muziekapp in iOS 8.4 nog verder om zeep geholpen is… Wat een gedoe om bv de sorteerweergave van artiesten naar albums te om te zetten, helemaal niet gebruiksvriendelijk. Vroeger (lees: nu in iOS 8.3) was dat een simpele knop in de balk onderaan, in iOS 8.4 wordt die optie verstopt in het scrollscherm, allemaal om iTunes Radio op te dringen.

  Spijtig, want voor de rest ben ik wel fan van Apple’s native apps op iOS. Enkel de muziekapp zijn ze al aan het verfoeien sinds iOS 7 vind ik persoonlijk. Alle albums van een artiest uiteengeklapt na elkaar laten zien levert oneindig lang scrollen op wanneer je 10+ albums van dezelfde artiest hebt, werkt echt niet gemakkelijk. En jammer genoeg is er geen optie dat standaard uitklappen uit te zetten.

  Alweer een reden om die standaard muziekapp niet meer te gebruiken:)

 • Profielfoto
  wouter57

  Kan ik dan ook naar Corry Konings, Koos Alberts en Eddy Wally luisteren ? Of kan ik alleen naar zoals de naam Beats al zegt naar die Amerikaanse zwarte Rap-scene luisteren ? Ben al bijna 88 en dat zoek ik dan niet echt.

 • Profielfoto
  Theunis_B

  Kan je net zoals bij Spotify muziek offline beluisteren doodmiddel van je afspeellijsten te downloaden op je iPhone?

 • Profielfoto
  Needler

  Op dezelfde dag zeg ik Spotify op. Heb ik mooi een maand de tijd om alle playlists over te zetten. Apple Music <3 Delen met vader, moeder, broer en vrouw voor €14,95. Hatseflats!

 • Profielfoto
  yasser

  komt er ook een nieuwe OSX beta dan

 • Profielfoto
  joram

  Ik vind ’t langzaam aan wel steeds onoverzichtelijker worden met muziek + Apple om heel eerlijk te zijn.

  iTunes Match, Apple Music, Beats One, iTunes (lokale muziek)… het lijkt wel alsof er nu 2 stream-mogelijkheden langs/door elkaar bestaan, en enige (voor mij) onduidelijkheid m.b.t. de lokale muziek.

 • Profielfoto
  Needler

  Ik vind ’t langzaam aan wel steeds onoverzichtelijker worden met muziek + Apple om heel eerlijk te zijn.

  iTunes Match, Apple Music, Beats One, iTunes (lokale muziek)… het lijkt wel alsof er nu 2 stream-mogelijkheden langs/door elkaar bestaan, en enige (voor mij) onduidelijkheid m.b.t. de lokale muziek.

  Je ziet geen verschil in de app tussen lokaal, iTunes Match en Apple Music muziek. Het staat gewoon op je telefoon/in je playlists. Beats One is gewoon een radiostation in Music.

 • Profielfoto
  floris4970

  Dus geen apple music voor oudere iphones?

 • Profielfoto
  Frank73

  Raymon

  Als je Apple Music neemt, zou ik iTunes Match opzeggen. Het zit er namelijk in geïntegreerd.

  Is een keuze.
  Heb je veel muziek die niet in de Apple Music library zit en die je wel bij de hand wil houden (bijv. bootlegs), dan is iTunes Match nog steeds een dienst met een toegevoegde waarde.
  Prijstechnisch mogen ze klanten die beide afnemen wel enigszins tegemoet komen, dat wel.

 • Profielfoto
  IsSidha

  ummm.. het zit erbij in.. het zit erbij in.. het zit erbij in.. het zit erbij in.. het zit erbij in..
  sommige mensen schijnen dit maar niet te begrijpen
  dus waarom zou je dan beide doen.. bovendien, dat kan niet eens.. als je Music neemt wordt je Match overgeheveld

 • Profielfoto
  Frank73

  Apple heeft niet voor niets gezegd dat iTunes Match complementair is aan Apple Music. Simpel toch? Overhevelen: ja. Aanvullen: ja, dat ook.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Lekkere beats zitten in die app, goed voor de heupjes los te maken.(y)

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Dus 4 van de 5 knoppen onderaan sturen je vanaf nu door naar een betalende online muziekdienst? Ik ben geen liefhebber van online muziek. In het buitenland ben ik er (dankzij de fantastische roaming hier in Europa) niks mee. En het vreet mijn databundel leeg, aangezien ik onderweg overal muziek luister. En toch vindt Apple het nodig om al mijn muziek lekker chaotisch in 1 zielig tabje te proppen? Dat opdringen van online diensten kan me echt niet bekoren.

 • Profielfoto
  Dashter

  Dus 4 van de 5 knoppen onderaan sturen je vanaf nu door naar een betalende online muziekdienst? Ik ben geen liefhebber van online muziek. In het buitenland ben ik er (dankzij de fantastische roaming hier in Europa) niks mee. En het vreet mijn databundel leeg, aangezien ik onderweg overal muziek luister. En toch vindt Apple het nodig om al mijn muziek lekker chaotisch in 1 zielig tabje te proppen? Dat opdringen van online diensten kan me echt niet bekoren.

  Da’s nou exact wat ik daarnet ook probeerde te verwoorden:)

 • Profielfoto
  GForce85

  Ze zetten dat Apple Music wel erg ‘urban’ weg. Of ben ik de enige die dat opvalt?

 • Profielfoto
  joram

  Dat is inderdaad ook nog iets: met de internetbundels hier (en de kosten die daar aan vast zitten) ben je een klein vermogen kwijt als je graag en veel muziek luistert via je iOS apparaat. Er zijn genoeg mensen die met het OV naar school of hun werk gaan, en als je dan dagelijks een uurtje muziek streamt ben je wel heel wat meer kwijt dan alleen de €9,99 aan Apple.

  Ik ben zelf ook helemáál niet van het streamen. Wat o.a. Spotify doet vind ik vaak wel prettig: streamen vanaf je computer met reclame. Maar zodra je onderweg bent is streamen in mijn ogen nog geen realistische oplossing. En dan hebben we ’t niet eens over roaming in het buitenland.

 • Profielfoto
  TKroon

  @joram
  internetbundels? KPN heeft een sim only van 2 jaar met 10 GB internet voor €20. Daar kun je heel wat muziek mee luisteren. Moet je alleen zorgen dat je Compleet hebt, anders is het 5 GB voor 25 euro.

 • Profielfoto
  pippen2

  @joram Daarom kan je ook alles wat je wilt offline opslaan. Gewoon thuis op je WiFi even het offline-knopje aantikken en alles wordt gedownload. Dan heb je helemaal geen dataverkeer. Dit werkt prima in Spotify en in Apple Music zal dat ook zo zijn.

 • Profielfoto
  P-sibuna

  Ja dan heb je internet inderdaad voor 10g voor 20 pmnd, maar nog geen iPhone die daarbijzit tenzij je die simlockvrij koopt wat niet iedereen kan betalen, of een abbo met iPhone maar dan ben je wel wat meer kwijt dan 20 per maand maar dan nog lang niet bij die 10 gig aan internet:p

 • Profielfoto
  JimmyJones

  Er zou sprake zijn dat apple de eerste 3 maanden geen royalties aan artiesten zou betalen, omdat Apple Music 3 maanden gratis te gebruiken is. (ik weet dat ze hierop terug zijn gekomen)

  Betekent dit dat de 3-month trial vanaf morgen in MOET gaan? of toch gewoon zoals spotify etc 3 maanden vanaf het moment van aanmelden.

 • Profielfoto
  joram

  @pippen2;
  “Even” zegt ie dan;)

  Als je op vakantie gaat en je wilt je (anders gestreamde) muziek offline beluisteren, dan zit je zelfs met een bescheiden muziek bibliotheek al snel aan een 12GB download. Dat via een mobieltje downloaden, dan mag je wel even geduld hebben denk ik.

  @Thomas Kroon:
  Dan heb je misschien 10GB, maar met een reistijd van 1 uur per dag ga je daar makkelijk overheen. Dat is ongeveer 20 uur per maand aan reistijd dat menig reiziger z’n muziekje beluistert, en dat zijn een hoop MB’s/GB’s. Ik kon die optie voor 10GB/€20 zo snel niet vinden, maar dan heb dus totaal al extra kosten aan je SIM-only abbonement, én €9,99 aan stream-kosten, en dan moet je nog behoorlijk wat geduld hebben om die muziek offline te kunnen beluisteren als je op vakantie gaat.

  Ik vind persoonlijk dat er teveel haken, ogen en kosten aan dat hele streamen zit. Voor thuis, met een wifi-verbinding, vind ik ’t best lekker. Maar streamen als je onderweg bent kost meer geld en gedoe.

 • Profielfoto
  pippen2

  @joram, wat is daar anders aan dan een niet streaming bibliotheek? Die moet je toch ook eerst op je telefoon krijgen? En echt waar, tegenwoordig heb je zo een Gb gedownload via je thuisverbinding toch? Als je op vakantie gaat laat je je telefoon gewoon de nacht ervoor alles downloaden en klaar is Kees.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Wat een zeiksnorren hier…;-)

  Wel een telefoon van de toekomst willen maar online muziek luisteren wat ook de toekomst heeft dat is dan weer allemaal boeeeee.
  Er zal vast nog wel een functie bestaan dat je muziek op je telefoon kunt zetten en luisteren zonder internet. Zie het als de dvd-speler in de Mac. Deze haalde Apple ook als een van de eerste eruit en toen was er ook een hoop kabaal over wie Apple wel niet dacht dat ze waren om dat voor ons te beslissen. Je kon nog steeds cd’s en dvd’s afspelen via een andere computer met een drive en sterker nog op vandaag gebruikt helemaal niemand het meer.

  Kortom, muziek en video in de cloud is gewoon de toekomst. We hebben geen 256GB opslag nodig in onze telefoon. Binnenkort krijg je gewoon tel. abonnementen net onbeperkt data zoals je dat thuis ook hebt bij Ziggo of wat dan ook.
  Iemand moet beginnen met dit soort content in d cloud zetten want KPN en Vodafone gaan jou echt niet vanzelf onbeperkt data geven. Providers moet je daarin een soort van dwingen met dit soort acties die veel data vreten.

 • Profielfoto
  joram

  @pippen: de muziek die je lokaal op je computer hebt staan en daarna via USB synct met je iPhone gaat natuurlijk wel een veelvoud sneller dan via wifi op je iPhone diezelfde hoeveelheid downloaden:) Het is allemaal wel te doen natuurlijk, maar praktisch vind ik ’t niet.

  Muziek in de cloud zal misschien dééls de toekomst zijn, maar niet dé toekomst zolang mobiel internet te langzaam is en datalimieten de boventoon voeren. Zodra dat weg is (zoals in het begin van sneller mobiel internet), dan zie ik streamen ook een stuk bruikbaarder worden. Maar niet op dit moment:)

  Die hele “onbeperkte” mobiele internet abbonnementen zijn net een aantal jaar geleden de das omgedaan. Dat gaat nog wel een paar jaar duren voordat die limieten weer worden opgeheven… of ten minste dusdanig worden verhoogd dat streamen (voor meer dan alleen Spotify, kijkend naar de KPN+Spotify deals) niet heel je datalimiet om zeep helpt.

 • Profielfoto
  KrijnB

  Wat een hoop zure ongefundeerde reacties. Blijkbaar hebben de meeste van jullie nooit spotify geprobeerd. Daar kun je ook online alle muziek streamen. Maar als je op vakantie ofzo gaat vink je ‘offline’ aan….. en hoppa alles staan in notime op je telefoon. Al die muziek is dan prima offline te luisteren. Dus gaan niet zo zeuren over je abonnement als je wel alles online wilt. Het is je eigen keuze

 • Profielfoto
  pippen2

  @joram, via 4G is de verbinding al sneller dan via mijn WiFi thuis. Dus met de mobiele snelheid zit het nu al wel goed. Voor ongeveer 20 euro per maand heb ik bij T-Mobile een abonnement met 3GB dataverkeer per maand. Daarmee kan je redelijk wat streamen, maar moet je hele playlists natuurlijk wel offline opslaan (via WiFi) wil je heel de dag door onderweg willen luisteren. Voor mij is het in ieder geval niet meer zinvol om nog al die mp3’s op mijn computer te hebben. Die zitten momenteel weg te stoffen op oude DVD’s die ik waarschijnlijk nooit meer in ga zien.

 • Profielfoto
  App69

  Wat ik niet begrijp is waarom je nou continue naar muziek wilt luisteren?
  Nooit gehoord van praten met mensen op de bus ipv als een a-sociale idioot met je hoofdtelefoon op te zitten? Dan noemen ze zichzelf sociaal want we gebruiken FB, Twitter, Whatsapp, etc.
  Ben zelf muzikant met een breede smaak aan genres dus daar ligt het niet aan.
  En op je werk? Moet je dan je job niet uitvoeren ipv muziek te streamen?
  iTunes Match
  Streaming Service
  Betaal jullie maar iedere maand €10. Maar voor wat? 30 miljoen liedjes te kunnen streamen?
  Simpele vraag, wanneer en hoeveel van die miljoenen liedjes gaan jullie daadwerkelijk beluisteren?