Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 juni 2015

Apple Music en Beats One gaan al op dinsdag­middag los

Je hoeft aanstaande dinsdag niet tot 19:00 uur te wachten op iOS 8.4 en Apple Music. De nieuwe iOS-versie is anders dan gebruikelijk al om 17:00 uur Nederlandse tijd beschikbaar. Een uur later begint de eerste uitzending van Apple’s radiozender Beats One.

Dat heeft Apple Music-baas Ian Rogers vandaag bekendgemaakt op zijn blog. De nieuwe Muziek-app van iOS 8.4 zal Apple Music bevatten, op OS X en Windows wordt de nieuwe muziekdienst onderdeel van iTunes.

Apple Music bestaat uit vier pijlers:

  • Onbeperkt muziek streamen uit de catalogus van 30 miljoen nummers, met ‘handpicked’ afspeellijsten in verschillende genres en thema’s
  • Je eigen iTunes-bibliotheek uploaden en vanaf al je apparaten streamen (voorheen bekend als iTunes Match)
  • Non-stop radiozenders en een 24/7 live radiozender genaamd Beats One
  • Sociaal netwerk ‘Connect’ waar artiesten foto’s, video’s, snippets en andere updates kunnen plaatsen

Apple Music is de eerste drie maanden gratis te proberen, daarna kost de dienst € 9,99 per maand voor individuele gebruikers of € 14,99 per maand voor gezinnen met maximaal zes personen. De radiozenders en het sociaal netwerk zijn voor alle Apple-gebruikers gratis te beluisteren.

iTunes Match en iOS 9

Betatesters van iOS 9 kunnen ook een nieuwe beta met ondersteuning voor Apple Music verwachten, dat liet Apple’s manager van online diensten Eddy Cue weten via een bericht op zijn Twitter-account. Daar meldt hij tevens dat iTunes Match blijft bestaan en in de toekomst de mogelijkheid gaat bieden om 100.000 in plaats van 25.000 eigen liedjes te uploaden.

https://www.youtube.com/watch?v=Y1zs0uHHoSw

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Music en Beats One gaan al op dinsdag­middag los
Sluiten