Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 juni 2015
Leestijd: 2 minuten

Apple Music: abonnementen, limieten, en voorwaarden

De nieuwe streamingdienst Apple Music is nu voor iedereen met een Apple ID beschikbaar. Apple laat je de muziekdienst drie maanden gratis uitproberen en daarna opzeggen of voor € 9,99 per maand aanschaffen. Wij zetten uiteen hoe dat werkt.

Om je op Apple Music te abonneren is een Apple ID met minimaal € 10 iTunes-tegoed nodig, je hoeft geen actieve Credit Card of ClickandBuy te hebben. Er zijn nog enkele voorwaarden en limieten.

Moet ik nu betalen of niet?

Na het starten van de gratis proefperiode en het kiezen van het gewone abonnement (€ 9,99) of het gezinsabonnent (€ 14,99). Daarna verschijnt een scherm dat doet vermoeden dat je een aankoop gaat doet, maar dit is slechts een bevestiging. Na een klik ‘Koop’ wordt drie maanden niets afgeschreven.

Automatische verlenging

Na de proefperiode wordt je abonnement automatisch omgezet in een betaald abonnement. Heb je dit liever niet? Dan moet je dit handmatig uitzetten:

  • Klik op het account-icoon rechtsboven in het scherm.
  • Kies voor Bekijk Apple ID.
  • Druk onder abonnementen onder beheer.
  • Schakel automatisch verlengen in of uit.

Gezinsabonnement

Het gezinsabonnement geeft 6 gezinsleden toegang tot Apple Music voor € 14,99 per maand. Hiervoor is het inschakelen van iCloud gezinsdelen voordat je het abonnement kiest verplicht. Het abonnementsbedrag wordt maandelijks bij de organisator van het gezinsdelen-account in rekening gebracht.

Je kunt switchen van gezinsaccount naar een individueel account:

  • Klik op het account-icoon rechtsboven in het scherm.
  • Kies voor Bekijk Apple ID.
  • Druk onder abonnementen onder beheer.
  • Kies voor Individueel of Familie.

Maximaal aantal apparaten

Apple Music is per account op maximaal 10 apparaten te gebruiken. In de Algemene Voorwaarden staat dat 5 van deze 10 apparaten computers mogen zijn met OS X of Windows. Deze limiet geldt voor ieder lid van een gezin.

iCloud-muziekbibliotheek

Buiten je iCloud-opslagruimte biedt Apple Music de mogelijkheid om maximaal 25.000 eigen nummers op te slaan in de iCloud Muziekbibliotheek. Vanaf september worden dat 100.000 nummers. Aankopen die je in de iTunes Store hebben gedaan tellen voor deze limiet niet mee, het gaat om geripte of gedownloade nummers.

Internationaal gebruik

Apple Music is gekoppeld aan je land van herkomst. In de Algemene Voorwaarden schrijft Apple dat het het gebruik van de muziekdienst in het buitenland technisch kan beperken, maar uit onze tests blijkt dat dat momenteel niet gedaan wordt.

Luistergedrag bijhouden

Je luistergedrag wordt door Apple bijgehouden en opgeslagen. Dat wil zeggen: welke Apple Music-producten je het meest gebruikt, de liedjes die je overslaat of stopte en de duur van je luistersessie. Dit is nodig om een beeld van je muzieksmaak te krijgen en is gelinkt aan je account. De informatie wordt ook gebruikt voor het betalen van royalty’s, het verstrekken van relevante reclame, bescherming tegen fraude.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Music: abonnementen, limieten, en voorwaarden
Sluiten