Apple Music: 25 vragen en antwoorden

Door: Raymon Mens - 52 reacties


Sinds dinsdagmiddag 17:00 uur is Apple Music voor iedereen beschikbaar. OMT zet alles wat je over Apple’s nieuwste muziekdienst wilt weten aan de hand van 25 veelgestelde vragen op een rij.

1. Wat is Apple Music?

Apple Music is de nieuwe muziekdienst van Apple die het ‘oude’ iTunes met het door Apple gekochte Beats Music combineert. Je kunt je aangeschafte muziek moeiteloos mixen met streaming muziek. De afspeellijsten worden bij Apple Music door mensen en niet door algoritmes samengesteld, daardoor klopt de volgorde en de ‘flow’ van de muziek altijd.

De vier pijlers:

 • Onbeperkt muziek streamen uit de catalogus van 30 miljoen nummers, met ‚Äėhandpicked‚Äô afspeellijsten in verschillende genres en thema‚Äôs.
 • Je eigen iTunes-bibliotheek uploaden en vanaf al je apparaten streamen.
 • Non-stop radiozenders en een 24/7 live radiozender genaamd Beats One.
 • Sociaal netwerk ‚ÄėConnect‚Äô waar artiesten foto‚Äôs, video‚Äôs, snippets en andere updates kunnen plaatsen.

2. Hoe krijg ik het?

Installeer¬†iOS 8.4 op je iPhone, iPad of iPod en iTunes 12.2 op je Mac. Een Apple ID met minimaal ‚ā¨ 10 tegoed is verplicht. Als je de iOS 9-beta test, staat er later¬†nieuwe beta voor je klaar.

3. Hoe werkt betalen?

De eerste drie maanden betaal je¬†niets. Iedereen met een Apple ID mag Apple Music drie maanden gratis testen. Daarna kan een abonnement voor ‚ā¨ 9,99 per maand aangeschaft worden. Gezinnen kunnen voor ‚ā¨ 14,99 per maand met maximaal zes personen tegelijk luisteren. Voor dat laatste moet je eerst¬†iCloud Family Sharing inschakelen.

4. En als ik na drie maanden niet wil betalen?

Dan dien je automatisch verlengen uit te zetten en vallen een aantal mogelijkheden weg. Je kan in dan essentie alleen nog naar Beats One Radio luisteren. Alle muziek die je via Apple Music in de cloud hebt gezet, wordt ook verwijderd.
applemusic-abonnement-voordelen-crop

5. Apple Music, iTunes Match, iTunes Store?!?!

Deze drie diensten blijven naast elkaar bestaan:

 • In de iTunes Store kan je gewoon losse nummers blijven kopen
 • Met iTunes Match plaats je je iTunes-bibliotheek bij Apple in de cloud en speel je deze op al je Apple-apparaten af. Muziek die met nummers uit de iTunes Store ‘gematcht’ kan worden, krijgt een gratis upgrade naar hoge kwaliteit AAC, ook als het bronbestand een crappy mp3’tje was
 • Apple Music heeft de functionaliteit van iTunes Match ingebouwd

6. Kan ik een onbeperkt eigen nummers uploaden?

Nee, momenteel bieden Apple Music en iTunes Match plaats voor 25.000 nummers, maar Apple werkt aan het verhogen van deze limiet naar 100.000.

7. Op welke en hoeveel apparaten kan ik luisteren?

Op iPhone, iPad en iPod Touch (als onderdeel van de Muziek-app) en op Mac als onderdeel van iTunes 12.2. Voor het eind van het jaar ook op Android, Apple TV, Windows en SONOS-speakers. Je kunt Apple Music op maximaal 10 apparaten per account, waarvan maximaal 5 computers, gebruiken.
Apple-Music-apparaten

8. Kan ik ook offline luisteren?

Jazeker, je kunt¬†zowel¬†playlists als¬†albums opslaan voor offline luisteren. Dit doe je door in een playlist te kiezen voor het (…) menu, waarna je je selectie offline beschikbaar maakt.
Apple Music Offline opslaan-001

9. En de Apple Watch?

De functionaliteit van muziek op de Apple Watch wijzigt niet. Je kunt nog steeds iedere afspeellijst met de Apple Watch synchroniseren en er zonder iPhone naar luisteren. Of die afspeellijst nu muziek uit je eigen bibliotheek of streaming nummer bevat maakt niet uit.

10. Hoe werkt de nieuwe Muziek-app precies?

In de nieuwe Muziek-app van iOS 8.4 zijn vijf opties te vinden:

 • Voor¬†jou: op je smaak gebaseerde muziek en afspeellijsten die Apple Music voor je uit heeft gezocht.
 • Nieuw: de plaats waar de muziekredacteuren en producers van Apple nieuwe muziek klaarzetten. Nog steeds afgestemd op jouw muzieksmaak.
 • Radio: hier luister je naar diverse non-stop radiozenders en Beats One.
 • Connect: dit tabblad biedt toegang tot het sociale netwerk achter Apple Music waar je updates (video’s, liedjes, foto’s, songteksten en meer) van artiesten kunt volge.
 • Mijn muziek: hier is¬†al je aangeschafte of geripte muziek voortaan te vinden. Je kunt ze vanaf hier op de ouderwetse manier sorteren op artiest, album, afspeellijst etc.

De muziek-app maakt vanaf iOS 8.4 gebruik van meer beeldmateriaal. Er zijn grote hoezen en bovenaan is altijd een zoek-knop terug te vinden. Ook als je geen Apple Music hebt, is het een grote verbetering.
AppleMusic-stock-16x9

11. Gaat Apple mijn muziekbibliotheek nu vullen?

Nee, het bleef bij dat ene gratis album van U2 ;-). Jouw muziek en Apple Music blijven gescheiden, tenzij je anders wil. In de Muziek-app van iOS 8.4 kan Apple Music je suggesties doen op basis van afgespeelde nummers. Speel je een album uit je eigen bibliotheek af? Dan kan een ander album uit de streaming catalogus worden aanbevolen.

12. Dus ik kan eigen muziek en streaming combineren?

Ja, je kunt een playlist maken en daar zowel streaming muziek als nummers die je gekocht, geript of van the pirate bay gedownload hebt. Omdat je eigen nummers ook geupload worden, streamen deze net zo makkelijk vanaf alle apparaten.

13. Hoe weet Apple Music mijn muzieksmaak?

Aan de hand van je aankopen in de iTunes Store, je huidige iTunes­bibliotheek en aan de hand van wat je opgeeft. Als je Apple Music voor het eerst opstart, wordt je gevraagd een aantal artiesten te selecteren die je tof vindt.
apple music balls-minderwide

14. Komt er ook exclusieve content op Apple Music

Zeker te weten! Pharell heeft al aangekondigd dat zijn nieuwe single ‘Freedom’ zijn premiere op Apple Music zal beleven. Ook het nieuwe album van Dr. Dre zal als eerste op Apple Music te beluisteren zijn. Daarnaast staat het nieuwe album van Taylor Swift -na veel onderhandelen en drama- ook op Apple Music verschijnen.

 

15. Kan ik ook liedjes en playlists delen?

Ja, op alle diensten die in het standaard delen-menu van iOS en OS X staan.

16. Hoe is de geluidskwaltiet?

Nummers zijn van 256kbit/s AAC+ kwaliteit. Dat is dezelfde kwaliteit als gekochte nummers in de iTunes Store hebben. Hoewel dit iets lager is dan bijvoorbeeld de 320kbit/s van Spotify Premium, is de codec (AAC+) die Apple gebruikt bij luistertests vaak iets beter uit de bus.

17. Doet Siri ook mee?

Ja. Je kon Siri al vragen om een bepaalde afspeellijst of artiest af te spelen, maar door de toevoeging van Apple Music wordt ze nog slimmer. Je kunt Siri bijvoorbeeld ook gaan vragen:

 • Speel de grootste hits uit 1999?
 • Wat was de nummer √©√©n hit in 1999?
 • Speel Salsa-muziek
 • Speel David Guetta¬†na dit liedje
 • Voeg het nieuwe album van David Guetta toe aan mijn bibliotheek.

18. Begint Apple nu serieus een eigen radiozender?

Meerdere zelfs, naast verschillende non-stop radiozenders met muziek van thema’s en genre’s is er ook Beats One. Dat is een √©chte live radiozender die 24/7 uitzendt vanuit drie studio’s in drie steden.

19. Beats One?!

De naam Beats blijft naast de koptelefoons ook op de radio klinken. Het is de naam van Apple’s 24/7 gepresenteerde radiozender. De vaste DJ‚Äôs die voor programma’s en interviews zorgen zijn: Zane Lowe (vanuit Los Angeles), Julie Adenuga (vanuit Londen) en Ebro Darden (vanuit New York). Daarnaast krijgen¬†muzikanten als Drake, Elton John en Pharrell ook eigen programma‚Äôs.
beats-radio1-16x9

20. Kan ik ook een persoonlijke radiostream maken?

Ja, vanuit ieder nummer dat speelt kan je op ‘Maak radiozender’ klikken en Apple Music doet de rest. Je kunt de zender fine-tunen door nummers te liken en disliken. Nummers die je disliked worden nooit meer gespeeld.

21. Hoe zit het met dat ingebouwde sociale netwerk?

Apple-gebruikers die al een tijdje meegaan, zullen zich Ping nog wel herinneren. Het geflopte sociale netwerk dat je binnen iTunes liet delen naar welk nummer je luistert. Apple Music Connect zit anders in elkaar en laat juist artiesten content plaatsen. Dat kunnen video’s, fragmenten van interviews of teasers voor nieuwe nummers zijn, maar ook back stage foto’s.

Het succes van Connect is afhankelijk van de artiesten, die moeten hun pagina’s¬†bijhouden en zorgen dat het geen spookstad wordt.

22. Kan ik reageren op posts?

Ja, het is net als Facebook: liken, reageren en delen. Artiesten kunnen ook op je reacties reageren, maar verwacht niet al te snel een reactie van Katy Perry of Pharrell terug. Je kunt je reacties ook delen op Twitter en Facebook, zodat je netwerk ze ziet.
connect-apple-music-screens-annotatie-001

23. Kan ik playlists uit Spotify/Deezer importeren?

Voor zover nu bekend niet, maar mogelijk komt daar snel een slimme app of dienst voor.

24. Hoe zet ik mijn eigen muziek op Apple Music?

In dit artikel lees je hoe je als band, artiest of DJ jouw muziek op Apple Music zet en een artiesten profiel op Connect aanmaakt.

25. Waarom zou ik switchen van muziekdienst?

Bestaande muziekdiensten als Spotify en Deezer hebben al een grote hoeveelheid Nederlandse gebruikers. Door de gratis proefperiode van drie maanden hebben gebruikers van Spotify of Deezer niets te verliezen om Apple Music naast hun bestaande dienst te gebruiken. Dit zijn enkele voordelen:

 • Betaalbaar familie-abonnement voor ‚ā¨ 14,99 per maand met maximaal zes personen.
 • Focus op ‘handpicked’ content in plaats van algoritmisch gesorteerde muziek. Bij Apple Music klopt de volgorde van liedjes altijd.
 • Al je muziek in een app. Geen extra apps downloaden en¬†updaten.
 • Je bestaande muziekbibliotheek wordt opgeslagen in iCloud en gratis¬†-waar mogelijk- gematcht en ge√ľpgraded naar 256kbit AAC+-kwaliteit, ook als het origineel een 128kbit mp3 van lage kwaliteit is.

Apple Music is nu beschikbaar. Een vraag die niet in dit artikel voorkomt? Laat het weten in een reactie.

(gemaakte correcties op 30 juni: Familie-abonnement vereist iCloud Family Sharing; Windows-versie komt toch in het najaar)
(gemaakte correcties op 1 juli: offline opslaan duidelijker uitgelegd, 10 euro iTunes-tegoed is verplicht op account; iTunes 12.2 opgenomen in artikel)

Reacties

52 reacties
 • Profielfoto
  Cybershooter

  Ik vraag me het volgende af.
  Zoals ik begrepen heb, upload je je eigen muziek naar de cloud, net als het iTunes Match principe. Ik heb zelf nooit iTunes Match gehad en wil dat eigenlijk ook niet. Echter ben ik wel geinteresseerd in de rest van het Apple Music concept. Wanneer je je inschrijft voor Apple Music, kun je er dan voor kiezen om je eigen muziek bibliotheek niet te uploaden naar de cloud en te laten voor wat het nu is, maar dan uiteraard wel met alle Apple Music mogelijkheden eromheen?

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Dus als ik mijn iTunes Match opzeg en vervolgens iTunes Music neem, dan kan ik gewoon mijn muziek in de cloud blijven zetten?
  Dus zonder die 25 euro te betalen.

 • Profielfoto
  Michiel Knol

  Dat klopt helemaal, Swiftly!

 • Profielfoto
  smeerbartje

  Ik maak nu heel veel gebruik van smart playlists. Dus top 10 lijstjes van de meest afgespeelde muziek, maar niet gespeeld in de laatste x maanden. Deze smart playlists worden NU al niet goed gesynchroniseerd en ik vraag me af hoe dit straks werkt. Iemand ervaring mee?

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Als iTunes Match onderdeel is van iTunes Music, dan is het duidelijk beter en goedkoper dan Spotify!!!!

 • Profielfoto
  crazylegs

  Wat mij nog niet helemaal duidelijk is, kun je ook echt compleet zelf een playlist samen stellen? Van meerdere artiesten gewoon een nummer ipv complete albums toevoegen..

 • Profielfoto
  Imade

  Hopelijk kan je gewoon via iTunes betalen, ik heb geen credit card namelijk. Zelfs die demo van Beats1 klinkt al vet namelijk.

 • Profielfoto
  MacMike1970

  Snap dat Match gedeelte nog steeds niet helemaal??? Heb nu Match en betaal daarvoor, moet ik deze nu opzeggen en Opnieuw alles uploaden (20.000 nummers) naar Apple Music. Betaal je dubbel als je Match behoud en een abonnement neemt op Apple Music?

 • Profielfoto
  mcpmvogels

  Dacht uit de Keynote op te maken dat je ook muziek video’s kon streamen.

 • Profielfoto
  langbeest

  http://www.beatsimporter.com

  Importeren van lijsten

 • Profielfoto
  iJos

  Ik kan het niet echt opmaken uit alle info over nieuwe iTunes:

  Er bestaat nu een grote lijst van internetradio stations iTunes. weergave > Internetradio (Ô£Ņ 9). Ik heb een eigen selectie van die radiostations, bevalt goed.
  Gaat *die* lijst nu verdwijnen?

 • Profielfoto
  joey0181

  Spotify opgezegd en gelijk 3 maanden proberen. Ik mistte sowieso al een spotify app op de watch. Nu alles-in-1:)

 • Profielfoto
  Needler

  Ik heb Spotify ook net opgezegd. Maandje de tijd om alles over te zetten.

 • Profielfoto
  thejvd

  Ik ben zeer benieuwd naar de werking van de ‘offline’ playlists uit Apple Music op ‘offline devices’ zoals de iPod Shuffle. (die ik bijvoorbeeld graag gebruik tijdens het sporten maar die geen Spotify playlists draait).

  Iemand die hier al iets over kan zeggen?

 • Profielfoto
  Niels

  Duidelijk overzicht Raymon. Tnx!

 • Profielfoto
  Tov

  @smeerbartje: synchroniseren van smart playlists werkt al lange tijd slecht of helemaal niet. Onbegrijpelijk, want het is juist een hele mooie manier om playlists samen te stellen het zal mij benieuwen of ze hier nu een oplossing voor hebben, maar ik reken nergens op.

 • Profielfoto
  Tov

  Weet iemand of je muziek die je offline opslaat ook kunt synchroniseren naar je ipod, zodat je er bijv ook in de auto naar kunt luisteren? Dat zou wel heel leuk zijn.

 • Profielfoto
  THX-1138

  “Bij Apple Music klopt de volgorde van liedjes altijd.”

  Of iets klopt is in dat geval natuurlijk volledig subjectief.

 • Profielfoto
  vincentvega

  Kan iemand iets zeggen over het data gebruik bij streamen? Het viel mij op dat bij het streamen vanuit Match binnen enkele dagen al mijn vrije ruimte op was. En geen optie om die data op te ruimen. Gevolg kon geen foto’s meer maken.

 • Profielfoto
  App69

  @ Raymon(y)
  Het artikel is uitgebreidt en verstaanbaar uitgelegd.
  En dan nog komen die vragen. Vanavond kunnen jullie het allemaal uittesten.
  En nog nooit gehoord om zelf eens iets uit te proberen?
  Voor mij persoonlijk geen Ô£Ņ Music, houd het wel bij iTunes Match waar ik zeer over tevreden ben.

 • Profielfoto
  Ryjuu

  Hoe zit het met de ondersteuning van oudere IOS apparaten (iPhone 4)?

  Gaat de 3 maanden proefperiode voor iedereen gelijktijdig in? Of is dit account gebonden, dus mocht ik pas Apple Music over 2 maanden gebruiken heb ik dan 3 maanden of nog maar 1 maand?

 • Profielfoto
  Bvanrens

  Weet iemand of je voortaan dan ook een afspeelwachtrij kan maken?

 • Profielfoto
  Lucas V

  Correctie 17:00 is niet vanavond dat is middag

 • Profielfoto
  Oud

  Dus je kan 3 maanden gratis “betaald” nemen?

 • Profielfoto
  MajorApple

  Ben ik de enige die hier niet op zit te wachten? Ik wil gewoon mijn eigen muziek op mijn iPhone zetten en daar naar luisteren. Als ik ga streamen betaal ik me blauw aan een abonnement en internetkosten. En als ik deze zomer op vakantie ga heb ik geen muziek met dit platform. Daarnaast wordt nu ook nog heel mijn muziek-app overhoop gehaald. Ben totaal niet blij met het hele Apple Music, terwijl ik juist ooit een iPhone kocht voor de Muziek-App en iTunes. Jammer.

 • Profielfoto
  M..

  @Lucas V. Scherp.

  @Its_me_sem. Ik dacht het wel ja.

 • Profielfoto
  Myquandro

  @MajorApple: Je behoudt gewoon je eigen muziek en die blijf je volgens mij luisteren zonder te streamen. Ongeacht of je wel of niet kiest voor AppleMusic kun je zonder internet te gebruiken muziek kunnen luisteren.

 • Profielfoto
  whaha

  @MajorApple:
  Je bent niet de enige. Ik hoop ook dat ‘Apple muziek’ niet in de weg zit bij het afspelen van mijn eigen muziek en ik hoop dat het niet irritant gaat doen. Ik vind 10 euro per maand veel te duur, ik koop niet eens elke maand een CD, dus waarom zou ik 10 euro per maand willen betalen voor iets dat ik niet nodig heb en waarschijnlijk helemaal niet ga gebruiken?
  Ja, het zal vast wennen en dan wil je niet meer zonder en daarom ga ik het ook niet doen. Dadelijk kan ik niet meer zonder en dat wil ik al helemaal niet.

  Ik blijf het daarom ook een rare zet vinden van Apple dat het alleen de allereerste drie maanden zijn en niet ook als je later instapt. Daar kunnen ze toch heel veel zieltjes mee winnen? Windows gebruikers willen toch ook 3 maanden gratis proberen?

  Ondertussen blijf ik lekker genieten van al mijn muziek in CD-kwaliteit. Ooit heb ik nog muziek gekocht via de iTunes Store, maar ik zit er aan te denken om sommige daarvan te vervangen met de CD versie. Ik koop gewoon muziek als ik het echt mooi vind, ik ben alleen niet zo veel of vaak bezig met muziek, dus appelmuziek is het gewoon niet voor mij, alhoewel ik interactie met sommige artiesten wellicht zou missen…

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Ik vraag me het volgende af.
  Zoals ik begrepen heb, upload je je eigen muziek naar de cloud, net als het iTunes Match principe. Ik heb zelf nooit iTunes Match gehad en wil dat eigenlijk ook niet. Echter ben ik wel geinteresseerd in de rest van het Apple Music concept. Wanneer je je inschrijft voor Apple Music, kun je er dan voor kiezen om je eigen muziek bibliotheek niet te uploaden naar de cloud en te laten voor wat het nu is, maar dan uiteraard wel met alle Apple Music mogelijkheden eromheen?

  Dat is niet op te maken uit de documentatie, maar is mogelijk een instelling. Ik neem het mee zodra Apple Music beschikbaar is.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Wat mij nog niet helemaal duidelijk is, kun je ook echt compleet zelf een playlist samen stellen? Van meerdere artiesten gewoon een nummer ipv complete albums toevoegen..

  Ja, gewoon zoals je nu ook in iTunes kan doen, maar dan kan je het met muziek uit je eigen bibliotheek én met streaming muziek door elkaar.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Ik kan het niet echt opmaken uit alle info over nieuwe iTunes:

  Er bestaat nu een grote lijst van internetradio stations iTunes. weergave > Internetradio (Ô£Ņ 9). Ik heb een eigen selectie van die radiostations, bevalt goed.
  Gaat *die* lijst nu verdwijnen?

  Verwarrend idd. Dat onderdeel is in essentie een gids van internetradio-zenders die niet door Apple geproduceerd worden en los van Apple Music staan. Blijft -hoogstwaarschijnlijk- bestaan.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Dus als ik mijn iTunes Match opzeg en vervolgens iTunes Music neem, dan kan ik gewoon mijn muziek in de cloud blijven zetten?
  Dus zonder die 25 euro te betalen.

  Dat klopt!

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Weet iemand of je voortaan dan ook een afspeelwachtrij kan maken?

  Ja. Dat heet ‘up next’

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Correctie 17:00 is niet vanavond dat is middag

  Oh idd. Aangepast!

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Aanvulling gedaan:

  Je kunt Apple Music op maximaal 10 apparaten per account, waarvan maximaal 5 computers, gebruiken.

 • Profielfoto
  Tafkapixies4ever

  It’s alive!!!

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  En als ik het nou allemaal niet wil?
  Kan ik dan gewoon mijn ‘Muziek’ app gebruiken blijven zonder dat ik last heb van die nieuw dienst?

 • Profielfoto
  MichaelDeBoey

  Even voor alle duidelijkheid, want het blijft toch wat verwarrend
  Het is dus goedkoper om Apple Music aan te schaffen, gezien je VOLLEDIG iTunes Match EN extra functionaliteit hebt, voor $15 minder?

 • Profielfoto
  MikeyV

  @MichaelDeBoey iTunes Match kost 25,- per jaar, Apple Music 10,- per maand.

 • Profielfoto
  MichaelDeBoey

  @MichaelDeBoey iTunes Match kost 25,- per jaar, Apple Music 10,- per maand.

  Dat maakt ineens een heel pak duidelijk:-)

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Update in artikel:

  Een Apple ID met minimaal 10 euro tegoed is verplicht.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het is wel een rare streek van Apple dat je voor het ‘gratis’ proefabonnement w√©l een betaling van ‚ā¨10 moet doen (of ‚ā¨15 voor gezin). Dat tegoed moet op je Apple ID staan, maar wordt alleen nog niet afgeschreven.
  (Pas na drie maanden, tenzij je in Apple ID ‘automatische verlenging hebt uitgezet). Maar…miljoenen mensen die het willen proberen hebben dan wel 10 euro op hun Apple account gezet, die je toch een keer moet uitgeven. Dus altijd winst voor Apple, ook als je geen betaald abonnement wilt.

 • Profielfoto
  aruba

  Kan alleen in eigen land gebruikt worden???? Dus als je op vakantie ga naar bv Spanje doet ie het niet????? stopt het dan, raar….

 • Profielfoto
  MikeyV

  aruba 27 minuten geleden
  Kan alleen in eigen land gebruikt worden???? Dus als je op vakantie ga naar bv Spanje doet ie het niet????? stopt het dan, raar….

  ach daar hebben we TunnelBear dan weer voor, ook erg handig voor Netflix tijdens de vakantie:-)

 • Profielfoto
  Frank1964

  Maar thuisdeling werkt dus mooi niet meer……… je moet nu je bibliotheek uploaden om zelfs binnen je eigen netwerkt af te kunnen spelen. Hoe zot kan je het maken ! En als je na drie maanden besluit om niet te betalen kan je dus niet eens meer je eigen muziek binnen je eigen netwerkt naar een ander apparaat streamen. Goed bezig Apple !!

 • Profielfoto
  iJos

  Ik kan het niet echt opmaken uit alle info over nieuwe iTunes:

  Er bestaat nu een grote lijst van internetradio stations iTunes. weergave > Internetradio (Ô£Ņ 9). Ik heb een eigen selectie van die radiostations, bevalt goed.
  Gaat *die* lijst nu verdwijnen?

  Verwarrend idd. Dat onderdeel is in essentie een gids van internetradio-zenders die niet door Apple geproduceerd worden en los van Apple Music staan. Blijft -hoogstwaarschijnlijk- bestaan.

  Thnx Raymon. Intussen weten we meer: de radiozender lijst is er nog!

 • Profielfoto
  ajseesink

  Ik ben er nog niet helemaal uit:?:
  Ik lees dat ik mijn gedownloade muziek in Apple Music kan uploaden…
  Ik heb iTunes 12.2 er op staan, maar hoe upload ik nu mijn muziek daar naar toe?
  Waarschijnlijk kijk ik ergens overheen.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Dat maximaal aantal apparaten: is dat maal 6 bij een familie-abonnement?

 • Profielfoto
  jojootje

  Hoe kan ik gewoon mijn eigen muziek in willekeurige volgorde blijven luisteren? Ik zie nu alleen artiesten gebundeld en ik kan maar 1 liedje klikken.
  Geen knop “shuffle”, geen knop ” volgend nummer”.
  Waar zijn de basics???:confused:

 • Profielfoto
  Jaydude

  Wat ik jammer cq irritant vindt is dat Family Sharing ook meteen voor de hele AppStore geldt. Ik zou graag wel music met Family Sharing doen, maar niet elk Appje delen, en overal toestemming voor moeten geven (en uiteraard ook niet de creditcard volledig openzetten voor alle gezinsleden).

  Weet iemand of je Music en Apps kunst scheiden in Family Sharing?

 • Profielfoto
  rudi010

  ik blijf maar met een probleem zitten wat ik niet opgelost krijg. ‘Vroeger’ kon je gewoon op ipad/iphone de muziekapp openen en kon je in de muziekbibliotheek die op de iMac nummers selecteren en afspelen (ik ga er even vanuit dat het theoretisch goed werkte, want 8 vd 10x knalde de muziekapp dicht en moest je de boel opnieuw opstarten…geen enkele andere app was zo onstabiel als de muziekje van apple zelf:) ) Ik kan het nergens meer vinden. Ik wil gewoon via mn iphone nummers afspelen die ik niet perse op mn iphone moet zetten maar gewoon via itunes bibliotheek op de imac kan afspelen via atv. Waar zit dit nou tegenwoordig???? Iemand een idee?

  groet

 • Profielfoto
  Vlinder

  Ik wil alleen maar mijn eigen muziek luisteren
  Waar is alle muziek gebleven
  Wil helemaal geen Apple music app