Apple-manager lekt muziekdienst en TV-plannen

Door: Raymon Mens - 21 reacties

Het vermoeden dat Apple tijdens WWDC een nieuwe muziekdienst zat onthullen was al sterk, maar nu is het definitief. Een Apple-manager heeft op Instagram een foto van zijn WWDC-visitekaartje geplaatst, waarop ‘Apple Music’ en ‘Apple TV’ te zien zijn.

We weten nu zeker dat de streaming-muziekdienst Apple Music gaat heten. Ook interessant is zijn functie: Chief of French Content. Dat laat zien dat Apple per land op zoek is naar content van lokale partijen.
Schermafbeelding 2015-06-07 om 22.00.26

Apple Music

We kunnen nu zeker zeggen dat Apple Music tijdens WWDC 2015 onthuld zal worden. Naar verluidt houdt de dienst het midden tussen iTunes en Beats. Er komt een gratis deel met ‘iTunes Radio’ stations en na betaling kunnen, net als bij Spotify, losse nummers streaming beluisterd worden. Voor curatie van de playlists wordt de expertise van Beats gebruikt. Apple haalde al verschillende BBC-producers aan boord en artiesten als Pharrell Williams en David Guetta zouden als DJ’s gaan bijdragen.
beatsMusic

Toch een Apple TV?

Op het WWDC-visitekaartje van de medewerker staat ook Apple TV vermeld. Hoewel eerdere geruchten zeiden dat het onwaarschijnlijk is dat Apple een nieuwe settopbox tijdens WWDC gaat aankondigen, verraadt dit wel dat Apple mensen heeft die per land onderhandelingen voeren over lokale content.

Apple werkt naar verluidt aan een WebTV-dienst, waarmee een beperkt aantal televisiekanalen te bekijken zijn. Een content manager per land voor TV en muziek laat zien dat ook buiten de grenzen van de Verenigde Staten onderhandeld wordt.
apple tv mockup-16x9

Authentiek lek

Uit eerdere Instagram-foto’s valt op te maken dat de manager sinds oktober 2014 voor Apple werkt. Daarom kan aangenomen worden dat dit een authentiek lek is. Het Instagram-account staat inmiddels op privé-modus, maar gelukkig hebben we de screenshots nog.
Schermafbeelding 2015-06-07 om 22.38.23

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  Robberto

  Wat is de authenticiteit van dit document?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Van het zelfde account. Authentieker wordt het niet.

 • Profielfoto
  DjRobinFM

  Account geprivatiseerd inmiddels!

 • Profielfoto
  Robberto

  Ik kan ook wat printen en op instagram zetten.;-)

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Jup, je kan achtereenvolgens foto’s van het Apple-hoofdkantoor en een welkom-badge posten. Daarna een paar maanden wachten en foto’s van een Apple Store en meeting met Tim Cook online zetten, vervolgens weer een paar maanden wachten op WWDC en een badge printen met je naam erop.

  En in de tussentijd constant selfies van jou, je vriendje en je hobby’s online zetten. Dat allemaal om de Apple-blogs voor de gek te houden. Oh en daarna snel je account op privé zetten.

  … Maar of iemand zoveel moeite gaat doen? Je hoeft het natuurlijk niet te geloven.

 • Profielfoto
  Niels

  Dat er ‘Apple TV’ en ‘Apple Music’ slaat hier volgens mij eerder op zijn taakomschrijving bij Apple Frankrijk… en dus niet per se op nieuwe producten.

  Overigens is  Music geen echte leak, want we weten dat het er aan gaat komen, alleen niet wanneer. Ik denk toch echt dat we op iOS9 moeten wachten en dat iOS8.4 maandag uitgebracht wordt als een soort tussenstap om mensen te laten wennen aan het gebruik van de nieuwe native muziek app.

 • Profielfoto
  Usain

  Nahh als hij wel de moeite heeft genomen om zijn naam te blurren maar niet zijn nieuwe project is het wel een idioot. Ik heb zijn instagram bekeken toen deze nog online stond. Volgensmij is het gewoon een mid twintiger die de hele apple pers in de maling neemt, en heel veel van sneakers houd.

 • Profielfoto
  ernst.

  En de kans bestaat dat deze nieuwe medewerker binnenkort weer gewoon oud-medewerker is of een andere functie krijgt binnen Apple wanneer je dit soort ‘lekken’laat gebeuren. Daar is men bij Apple helemaal niet happig op en naar goed Amerikaans gebruik kost dat gelijk je kop op een of andere manier.

 • Profielfoto
  Maurice

  Inmiddels is zijn Instagram account op ‘privé’ gezet.

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  Buitensmijten!!!

 • Profielfoto
  Robberto

  Artikel is nu aangepast en lijkt dus wel authentiek.

 • Profielfoto
  GForce85

  Er komt een gratis deel met ‘iTunes Radio’ stations en na betaling kunnen, net als bij Spotify, losse nummers streaming beluisterd worden.

  Als of dat al bekend gemaakt is…

 • Profielfoto
  koen

  Morgen weten we het(y)

 • Profielfoto
  polansky

  Steven H…, zal dus vrijwel zeker morgen niet hoeven te beginnen aan zijn nieuwe baan als Chief of French Content.

  Jammer Joh! – en wat ontzettend stom dat zo iemand om op deze ongelooflijke domme manier zijn baan te grabbel gooit.

 • Profielfoto
  Wim Van Hemelrijk

  Steven H? …. Dit is Steven H

 • Profielfoto
  Wim Van Hemelrijk

  Ok, deze dus

 • Profielfoto
  Wim Van Hemelrijk
 • Profielfoto
  Matanza

  Ik kan dit om eerlijk te zijn niet geloven. Iemand met z’n job die op deze manier zijn baan zo te grabbelen gooit. Dit zijn in mijn ogen de opties:
  – Het is gewoon een hoax, iemand die aandacht zoekt en helemaal niet bij Apple werkt.
  – Van hogerop de instructie gehad om dit te doen. Om bijvoorbeeld de rumors ivm de apple tv terug in gang te brengen.
  – Iemand die gewoon zijn ontslag wil krijgen omdat hij niet tevreden is.

 • Profielfoto
  Roko

  Of hij is gewoon iemand die alles, te pas en te onpas, op het internet plempt. Momenteel groeit een hele generatie zodanig op; eerst posten, dan pas denken.

 • Profielfoto
  koen

  QED :evil:

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Volledig met je eens, was ik ook aan het denken…

  En de kans bestaat dat deze nieuwe medewerker binnenkort weer gewoon oud-medewerker is of een andere functie krijgt binnen Apple wanneer je dit soort ‘lekken’laat gebeuren. Daar is men bij Apple helemaal niet happig op en naar goed Amerikaans gebruik kost dat gelijk je kop op een of andere manier.