Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 juni 2015

Apple-manager lekt muziekdienst en TV-plannen

Het vermoeden dat Apple tijdens WWDC een nieuwe muziekdienst zat onthullen was al sterk, maar nu is het definitief. Een Apple-manager heeft op een foto van zijn WWDC-visitekaartje geplaatst, waarop ‘Apple Music’ en ‘Apple TV’ te zien zijn.

We weten nu zeker dat de streaming-muziekdienst Apple Music gaat heten. Ook interessant is zijn functie: Chief of French Content. Dat laat zien dat Apple per land op zoek is naar content van lokale partijen.

Apple Music

We kunnen nu zeker zeggen dat Apple Music tijdens WWDC 2015 onthuld zal worden. Naar verluidt houdt de dienst het midden tussen iTunes en Beats. Er komt een gratis deel met ‘iTunes Radio’ stations en na betaling kunnen, net als bij Spotify, losse nummers streaming beluisterd worden. Voor curatie van de playlists wordt de expertise van Beats gebruikt. Apple haalde al verschillende BBC-producers aan boord en artiesten als Pharrell Williams en David Guetta zouden als DJ’s gaan bijdragen.

Toch een Apple TV?

Op het WWDC-visitekaartje van de medewerker staat ook Apple TV vermeld. Hoewel eerdere geruchten zeiden dat het onwaarschijnlijk is dat Apple een nieuwe settopbox tijdens WWDC gaat aankondigen, verraadt dit wel dat Apple mensen heeft die per land onderhandelingen voeren over lokale content.

Apple werkt naar verluidt aan een WebTV-dienst, waarmee een beperkt aantal televisiekanalen te bekijken zijn. Een content manager per land voor TV en muziek laat zien dat ook buiten de grenzen van de Verenigde Staten onderhandeld wordt.

Authentiek lek

Uit valt op te maken dat de manager sinds oktober 2014 voor Apple werkt. Daarom kan aangenomen worden dat dit een authentiek lek is. Het Instagram-account staat inmiddels op privé-modus, maar gelukkig hebben we de screenshots nog.

Reageer op artikel:
Apple-manager lekt muziekdienst en TV-plannen
Sluiten