Apple krijgt meer te zeggen over Bluetooth

16 reacties

Het begon ooit als een manier om je telefoon aan je carkit te koppelen, maar tegenwoordig is Bluetooth een essentieel onderdeel van het Apple-ecosysteem. Onder meer AirPlay, Handoff, iBeacons en de Apple Watch zijn erg afhankelijk van de draadloze communicatie.

Apple is nu Promoter Member van de Bluetooth Special Interest Group. Dat wil zeggen dat het nu direct stemt op beslissing over de toekomst van Bluetooth. Het is de hoogste rang die een techbedrijf kan hebben.

Huidige promotor-leden Ericsson, Intel, Lenovo, Microsoft, Nokia en Toshiba hebben Apple ‘unaniem verwelkomd’ in de hoogste rang van de groep die belangrijke beslissingen over onder andere de technologische roadmap van Bluetooth neemt. Een Apple-medewerker was al langer secretaris van het bestuur van de Bluetooth-groep.

Apple kan zich in het tijdperk van wearables geen betere positie wensen. Voor Bluetooth is het ook gunstig om een bedrijf met slimme medewerkers dat veel van de techniek gebruikt aan boord te hebben.
Apple Watch - 3up - 16x9

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  Rolf Willems

  Mooi, ik zeg nog betere integratie!

 • Profielfoto
  Zakske

  Voor Bluetooth is het ook gunstig om een bedrijf met slimme medewerkers dat veel van de techniek gebruikt aan boord te hebben.

  Ik denk stiekem dat bij alle bedrijven die “Promoter Member” van de “Bluetooth Special Interest Group” zijn slimme mensen werken die veel van de techniek gebruik maken. Anders heeft het weinig zin om in een dergelijke organisatie te zitten.

 • Profielfoto
  knekkie

  Wat gaat dit veranderen dan?

 • Profielfoto
  zulu

  Misschien fijn als het dan een keer in 1 keer werkt als ik een huurauto in stap. Nu moet ik eerst 2 of 3 keer uit/aan zetten voordat er connectie wordt gemaakt terwijl de apparaten elkaar wel zien (?)
  Geluid & video gescheiden gebruiken via airplay blijft een drama, soms wel en heel vaak geen connectie…
  Voor mij l vaak een reden om een kabel te pakken en klaar!
  Zou toch beter moeten kunnen inderdaad.
  Ik vraag me wel af of Bluetooth niet een beetje achterhaald is?

 • Profielfoto
  1984

  De techniek Bluetooth zelf is ontwikkeld door de Nederlander Jaap Haartsen die bij Ericsson in dienst was in Emmen

 • Profielfoto
  bartvanderveer

  Dan wordt een OMT interview met de heer Haartsen een leuke optie ?

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Airplay en Handsoff werken prima op wifi, dus zijn niet heel erg afhankelijk van BT…

 • Profielfoto
  iDEOwen

  Niet afhankelijk van BT? Zet je bluetooth maar eens uit, en probeer maar eens een handoff te doen met Safari.
  Application handoff maakt voor de discovery gebruik van Bluetooth (via BT wordt bijv de Safari URL doorgegeven, daar komt geen WiFi aan te pas).

  Airplay en Handsoff werken prima op wifi, dus zijn niet heel erg afhankelijk van BT…

 • Profielfoto
  H.deweg

  Lijkt me buitengewoon wenselijk en derhalve goed nieuws dat alle grote techbedrijven samenwerken aangaande bluetooth. USB C, Bluetooth he he eindelijk.

 • Profielfoto
  html-junky

  Airplay heeft niks te maken met bluetooth, dat gaat volledig via wifi

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Was toevallig vandaag op zoek naar een ander toetsenbord. Nieuwe Apple wireless heeft geen delete-toets, wat behoorlijk irritant is als je veel redigeert. Een bedraad toetsenbord vind ik onhandig. Maar wat voor muizen geldt, geldt ook voor toetsenborden van derde partijen, ze hebben bijna allemaal een adapterplug nodig voor USB, bijna niets werkt via Bluetooth. Idioot.

 • Profielfoto
  klonic

  Het verbaasd me dat dit nu pas gebeurd. Apple is toch al lange tijd heel intensief met Bluetooth bezig.

 • Profielfoto
  sedikit

  Wat wordt nou eigenlijk bedoeld in het bericht met “tegenwoordig is Bluetooth een essentieel onderdeel van het Apple-ecosysteem.” Hoezo eco(logisch)? Omdat draadloos (het woord zegt het al, zonder draden is? EUREKA!
  Bio? Leefomgeving? Heeft Umberto Eco er iets mee te maken? Enterprise Core Objects? Krijg steeds meer het vermoeden dat het woord “eco” een eigentijdse PR-frats is. Op Business Nieuws Radio (BNR) wordt je al een paar jaar doodgegooid met de term “duurzaam ondernemen”. Staat heel erg begaan, maar blijkt altijd gebakken lucht te zijn.
  Als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen!

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  sedikit 6 uur geleden
  Wat wordt nou eigenlijk bedoeld in het bericht met “tegenwoordig is Bluetooth een essentieel onderdeel van het Apple-ecosysteem.” Hoezo eco(logisch)? Omdat draadloos (het woord zegt het al, zonder draden is? EUREKA!

  Dat heet ‘metaforisch gebruik’ en daar is niets mis mee.

 • Profielfoto
  sedikit

  “Dat heet ‘metaforisch gebruik’ en daar is niets mis mee.”
  @MacFundamentalist.nl
  Is dit als een verklaring bedoeld? Mag ik vragen wat dan precies als metafoor voor wat gebruikt wordt? Mag ik die hele zin van je als een metafoor zien voor onzin?! Met die constatering is ook niets mis mee! ;)
  Waar wel iets mis mee is, ik heb het al uitgelegd, is het misbruik van begrippen als eco en duurzaamheid.

 • Profielfoto
  fritsn

  Apple weet al 8 jaar niet hoe met mijn iPhone 3G/3GS/4/4S/6 om te gaan met mijn carkits van diverse makelij. Als ik gebeld wordt in de auto, dan heb ik zelden een directe bluetooth verbinding met mijn carkit, maar moet ik die al rijdend op de telefoon handmatig selecteren. Al diverse malen geprobeerd er iets over aan te kaarten, maar Apple lijkt oostindisch doof hiervoor. Zou deze aankondiging Apple wijzer maken voor zoiets simpels als de carkit profiel implementatie op de iPhone?