Apple I: wie raapt de ton op?

Een oproep aan alle Nederlanders met een oma in California: let op, misschien is ze $100.000 waard! De mysterieuze oude vrouw die een maand geleden oude computers heeft ingeleverd bij recyclingbedrijf CleanBayArea is namelijk nog steeds niet gevonden.

Waarom de ophef en een bedrag met 5 nullen? Tussen de rommel in de dozen zat ook een zeldzame Apple I computer. Het recyclingbedrijf heeft hem gelukkig herkend en laten veilen. Het is bedrijfsbeleid dat de opbrengst – in dit geval 2 ton – wordt gedeeld met de eigenaar.

De Apple I was de eerste computer die de beide Steves in 1976 in elkaar soldeerden in de beroemde garage. Destijds moest je er $ 666,66 voor neerleggen, waarbij je zelf voor een toetsenbord en scherm moest zorgen. Ondanks dat ongemak zijn er 200 exemplaren verkocht. De handleiding werd geschreven door Apple-oprichter nummer 3, Ronald Wayne.

Dit exemplaar was waarschijnlijk minder compleet en een mindere staat, want een andere Apple I heeft oktober 2014 $ 730.000 opgebracht.

Reageer op artikel:
Apple I: wie raapt de ton op?
Sluiten