Apple Developer Program is nu simpeler en voordeliger

Door: Raymon Mens - 11 reacties

Naast iOS 9, OS X 10.11 en watchOS 2 heeft Apple zijn ontwikkelaarsprogramma ver­een­voudigd. In plaats van losse lid­maat­schappen voor iOS-, OS X- en Safari-ontwikkelaars, is er nu één Developer Program dat toegang tot alles van Apple biedt.

Ontwikkelaars die het OS X- of iOS-programma hebben aangeschaft, krijgen nu toegang tot alle omgevingen. Apart voor OS X en iOS betalen is niet meer nodig. Een abonnement van 80 euro per jaar dekt alles.

Deze stap is begrijpelijk, maar eigenlijk te laat. Apple stuurt al enige tijd aan op integratie tussen de iPhone, Mac en Watch. Nu kunnen iOS-ontwikkelaars ook aan developer tools voor de Mac en Watch snuffelen. Elke bij Apple ingeschreven ontwikkelaar heeft nu al toegang tot de ontwikkeltools en bet versies voor iOS 9, OS X El Capitan en watchOS 2.

Ook zonder te betalen is nu meer mogelijk.

Met de komst van Xcode 7 kunnen zelfgemaakte apps op een iPhone, iPad of Apple Watch getest worden zonder een developer-abonnement te nemen. Alleen voor het uitbrengen van apps in de App Store moet nog effectief betaald worden. Dit kondigde Apple aan bij de preview van Xcode 7. Vooralsnog krijgen alleen apps die in Swift geschreven zijn deze mogelijkheid.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  djmathijs

  Als ik mijn developer program wil verlengen staat er 80 euro. Is dat dat een ander pakket of klopt het bovengenoemde bedrag niet?

 • Profielfoto
  Tegenwind

  Als je door de stappen heen klik, kom je bij de laatste stap op een overzicht waar wel €99,- staat. Waarschijnlijk moeten ze dit dus nog bijwerken..

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Ik zie op twee plaatsen 80 euro en op een plaats 99 euro staan. Nu even 80 gemaakt in het artikel en vanavond even terug checken:)

 • Profielfoto
  bechris60

  Fuck. Mijn lidmaatschap is vandaag verlopen. Kut zooi. Ik had namelijk een Mac lidmaatschap. Als ik dit wist had ik nog snel ff men iPhone duid geregistreerd om iOS .9 te kunnen installeren. Nu heb ik via zon site voor bijna 10 dollar 2 registraties aangeschaft.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Dank, helder artikel! was bij mij inderdaad onduidelijk.

 • Profielfoto
  toktok1908

  ik heb een developeraccount en probeer OS X 10.11 te downloaden maar zodra ik de link aanklik ga ik naar top site in safari.

  waarom??

 • Profielfoto
  IsSidha

  Fuck. Mijn lidmaatschap is vandaag verlopen. Kut zooi. Ik had namelijk een Mac lidmaatschap. Als ik dit wist had ik nog snel ff men iPhone duid geregistreerd om iOS .9 te kunnen installeren. Nu heb ik via zon site voor bijna 10 dollar 2 registraties aangeschaft.

  tja.. als je alleen daarom haantje de voorste wil zijn dan trek je de knip ook maar:razz:

 • Profielfoto
  IsSidha

  ik heb een developeraccount en probeer OS X 10.11 te downloaden maar zodra ik de link aanklik ga ik naar top site in safari. waarom??

  Omdat je als developer toch wel snapt hoe een link werkt en als die het niet doet je er wel heeeeel makkelijk zelf achter kunt komen waarom.

 • Profielfoto
  djmathijs

  Zojuist is de prijs aangepast naar 99€ per jaar

 • Profielfoto
  Ree

  gisteren ons developer abo verlengt; de prijs: 99 euro.

  in alle stappen noemen ze 80 euro, maar ook “btw komt er nog bij” maar dat maakt 96 euro nogwat…. tja…

  wat doe je d’r’an:P

 • Profielfoto
  NTG

  Als het inderdaad echt zo makkelijk wordt om gratis je eigen apps te bouwen voor je smartphone dan wordt mijn volgende telefoon zeker een iPhone. Want tot nu toe was Android het enige platform waarom je zonder gedoe apps of kan deployen.