Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 juni 2015

Apple Developer Program is nu simpeler en voordeliger

Naast iOS 9, OS X 10.11 en watchOS 2 heeft Apple zijn ontwikkelaarsprogramma ver­een­voudigd. In plaats van losse lid­maat­schappen voor iOS-, OS X- en Safari-ontwikkelaars, is er nu één Developer Program dat toegang tot alles van Apple biedt.

Ontwikkelaars die het OS X- of iOS-programma hebben aangeschaft, krijgen nu toegang tot alle omgevingen. Apart voor OS X en iOS betalen is niet meer nodig. Een abonnement van 80 euro per jaar dekt alles.

Deze stap is begrijpelijk, maar eigenlijk te laat. Apple stuurt al enige tijd aan op integratie tussen de iPhone, Mac en Watch. Nu kunnen iOS-ontwikkelaars ook aan developer tools voor de Mac en Watch snuffelen. Elke bij Apple ingeschreven ontwikkelaar heeft nu al toegang tot de ontwikkeltools en bet versies voor iOS 9, OS X El Capitan en watchOS 2.

Ook zonder te betalen is nu meer mogelijk.

Met de komst van Xcode 7 kunnen zelfgemaakte apps op een iPhone, iPad of Apple Watch getest worden zonder een developer-abonnement te nemen. Alleen voor het uitbrengen van apps in de App Store moet nog effectief betaald worden. Dit kondigde Apple aan bij de preview van Xcode 7. Vooralsnog krijgen alleen apps die in Swift geschreven zijn deze mogelijkheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Developer Program is nu simpeler en voordeliger
Sluiten