Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 juni 2015

Annotate: serieuze fotofun op iOS en OS X

Een foto net wat meer op laten vallen voordat je deze naar vrienden stuurt? De nieuwe app Annotate biedt volop mogelijkheden voor de fun of serieuzere opmaak. De app laat je tekst, markeringen, emoji, pijlen en stickers aan foto’s toevoegen.

De app is zowel voor iOS (gratis) als OS X (€ 8,99) beschikbaar. Wij vinden vooral de iOS-versie handig, de meeste functionaliteit van de OS X-app zit al in voorvertoning of is in een gratis alternatief als Skitch mogelijk.

Snel een foto opmaken met grappige stickers en tekst om deze op WhatsApp te versturen? Check. Screenshots van je internet bankieren-app blurren? Check. Delen op foto’s uitlichten met vormen en pijlen? Check. Het enige dat op iOS nog toegevoegd mag worden is de mogelijkheid om uit vrije hand te tekenen. In de Mac-versie is dat wel mogelijk.

De apps bevatten geen in-app aankopen en hebben ondersteuning voor iCloud-foto’s en het delen van opgemaakte foto’s via alle bekende kanalen.

 

Reageer op artikel:
Annotate: serieuze fotofun op iOS en OS X
Sluiten