Amber Alerts nu direct in je Facebook-feed

9 reacties

Facebook gaat uitstaande Amber Alerts voortaan standaard bovenaan de feed van Nederlanders weergeven. Nederland is het eerste Europese land waarbij de meldingen over vermiste kinderen standaard verschijnen. Zowel op dekstop als mobiel.

Spam in je timeline? Dat valt wel mee. Per jaar worden er ongeveer 4 Nederlandse alerts verzonden. Facebook-gebruikers zagen de alerts voorheen alleen na het liken van de Amber Alert-pagina.

In de VS worden de berichten over vermiste kinderen al langer bovenaan het nieuwsoverzicht van Facebook-gebruikers weergeven. De waarschuwing bevat een foto, korte omschrijving en de mogelijkheid om door te klikken.

Amber Alert verspreidt de vermissingsberichten ook via eigen app met pushberichten, via SMS, e-mail, Twitter, banners, borden boven de snelweg en voor alle Windows XP-gebruikers is zelfs een screensaver met actuele alerts te downloaden.
AMBER_Alert_Persfoto_final_crop

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  interFACE

  Ik heb geen Facebook, en ik wil geen facebook

 • Profielfoto
  Lowtemp

  Wat een goeie toevoeging van dit stuk interFACE. De mensheid verbeterd dankzij jou!

 • Profielfoto
  Domtoren

  voor alle Windows XP-gebruikers is zelfs een screensaver met actuele alerts te downloaden

  Windows 95 tot en met Windows 8, volgens de site…

 • Profielfoto
  Ron Luyten

  Facebook maakt vele mensen hun leven kapot, dankzij een fake profiel in mijn naam ben ik mijn baan kwijt en de politie doet niets.

 • Profielfoto
  Needler

  Goede zaak dat Facebook dit doet.

  Facebook maakt vele mensen hun leven kapot, dankzij een fake profiel in mijn naam ben ik mijn baan kwijt en de politie doet niets.

  Inderdaad. Bij BMW maken ze ook van heel veel mensen het leven kapot. Omdat er mensen zijn die in zo’n BMW met alcohol op rijden. Natuurlijk niet! Degene die jouw fake profiel heeft aangemaakt heeft schuld. Niet Facebook.

 • Profielfoto
  Nosferatu

  Facebook, VMBO en Febo. Zoek de overeenkomsten….

 • Profielfoto
  iMachia

  Hoog niveau reacties hierboven. Duidelijk wie er allemaal bij Facebook bivakkeert…

 • Profielfoto
  interFACE

  Linkjes maken mensen, anders dan op linkjes klikken. Ik heb geen Facebook – bewuste keuze – en dus bereiken de Amber alerts mij niet.

 • Profielfoto
  csteelooper

  InterFACE, je moet er een R tussen zetten: InterFARCE… A) doe je je naam niet echt eer aan; B) creëer je zelf geen InterFACE voor het feit dat die alerts je niet bereiken. Laat je e-mailadres achter, of je telefoonnummer, of installeer de App, etc… Genoeg mogelijkheden om jezélf bereikbaar te maken voor de alerts. Dat ze jou niet bereiken ligt aan jóu — ook al heb en wil je geen Facebook. Zoals jou zijn er helaas zovelen… Mensen van wie ik me serieus afvraag of ze nog wel in deze wereld thuis (willen) horen. En nee, je beslissing aangaande Facebook heeft op deze mening geen énkele invloed.
  Wat me vooral stoot is dat je Amber Alerts, Facebook en ‘jou bereiken’ in een driekoppeling zet. Dat slaat nergens op (hooguit als een tang op een varken). Kies een van de vele andere kanalen en klaar ben je.