Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 juni 2015

Amber Alerts nu direct in je Facebook-feed

Facebook gaat uitstaande Amber Alerts voortaan standaard bovenaan de feed van Nederlanders weergeven. Nederland is het eerste Europese land waarbij de meldingen over vermiste kinderen standaard verschijnen. Zowel op dekstop als mobiel.

Spam in je timeline? Dat valt wel mee. Per jaar worden er ongeveer 4 Nederlandse alerts verzonden. Facebook-gebruikers zagen de alerts voorheen alleen na het liken van de Amber Alert-pagina.

In de VS worden de berichten over vermiste kinderen al langer bovenaan het nieuwsoverzicht van Facebook-gebruikers weergeven. De waarschuwing bevat een foto, korte omschrijving en de mogelijkheid om door te klikken.

Amber Alert verspreidt de vermissingsberichten ook via eigen app met pushberichten, via SMS, e-mail, Twitter, banners, borden boven de snelweg en voor alle Windows XP-gebruikers is zelfs een screensaver met actuele alerts te downloaden.

Reageer op artikel:
Amber Alerts nu direct in je Facebook-feed
Sluiten