Adobe Preview: bekijk je ontwerpen live op iPhone en iPad

10 reacties

Adobe heeft een nieuwe app geïntroduceerd die het ontwerpen van apps en websites voor mobiele apparaten makkelijker maakt. Met Adobe Preview CC is het mogelijk om in Photoshop gemaakte ontwerpen live te op iPhones en iPads te weergeven.

Na installatie van de app kan een iPhone of iPad via Wi-Fi of USB met Photoshop verboden worden, waarna ontwerpen direct verschijnen. Als je gebruik maakt van tekengebieden voor verschillende schermen, kan je direct swipen om lay-outs te vergelijken.

Het is mogelijk om meerdere apparaten terwijl aan te sluiten en om ontwerpen in horizontale en verticale schermmodus te bekijken. Adobe Preview CC is een gratis app voor Photoshop-gebruikers met Creative Cloud-abonnement. Opmerkelijk is dat ondersteuning voor Illustrator ontbreekt, terwijl dat ook veel gebruikt wordt om apps en mobiele websites te ontwerpen. Misschien komt dat nog in een latere versie.

adobepreview-cc-crop

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Mooie stap van Adobe.

  Het zou nog mooier zijn als Apple Native support voor voorvertoningen in iOS zelf opneemt. Net als MacOSX dit heeft

  Als je een .psd .indd of .ai gemaild krijgt op je iOS device kan je die vaak niet inzien zonder hulp app.

 • Profielfoto
  Shmoo
 • Profielfoto
  hutkoffer

  Werkt nog niet? Ik zie in Photoshop in ieder geval geen device preview optie verschijnen (Ps is 100% up-to-date)

 • Profielfoto
  feek

  @hutkoffer, zou het kunnen komen omdat de 2015 versie van PS nodig is? Aangezien op de getoonde afbeeldingen van de app artboards worden weergegeven en deze komen pas in de nieuwe versie van PS… zie voor een sneak preview van PS 2015: https://www.youtube.com/watch?v=qkgsGhwG7rI

 • Profielfoto
  rdesign

  @feek @hutkoffer @Raymon Werkt alleen in Photoshop CC2015, inderdaad. De 2015 versie van Creative Cloud wordt morgen uitgebracht.:smile: (Bron)

 • Profielfoto
  feek

  Vanochtend zijn idd de nieuwe versies van CC apps beschikbaar gekomen! en Adobe Preview werkt nu wel in PS CC 2015

 • Profielfoto
  iberno

  Een iPhone of iPad via Wi-Fi of USB met Photoshop is verboden? Of verbonden?

 • Profielfoto
  hutkoffer

  Wow. die 2015 is compleet langs me heen gegaan. Wat ontzettend cool, thanks!

 • Profielfoto
  rdesign

  CC2015 inderdaad vanochtend gedownload. Werkt allemaal super goed! Je hoeft niet eens wat in te stellen, alles werkt in een keer. Updates worden ook bijna live op je iPhone weergegeven – heel relaxt.

 • Profielfoto
  Humain

  Ja echt jammer dat het verboden is