Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 juni 2015

Adobe Creative Cloud 2015 aangekondigd, dit is er nieuw

Er staan grote updates voor Photoshop, Illustrator, InDesign, Dreamweaver, Lightroom, Premiere Pro, After Effects en meer Adobe-applicaties op het programma als onderdeel van Creative Cloud 2015. Adobe kondigde daarnaast nieuwe diensten en apps aan.

Nieuw zijn CreativeSync en Adobe Stock. Met de synchro­nisatie­dienst worden assets slim tussen apparaten gesynchroniseerd. Adobe Stock is een geïntegreerde marktplaats voor stockfoto’s. De vernieuwingen op een rij:

Nieuw: Adobe Stock

Na de overname van Fotolia stapt Adobe in de markt van rechtenvrije foto’s. Adobe Stock wordt diep geïntegreerd in Photoshop, InDesign en Illustrator. Ontwerpers kunnen gewatermerkte previews van foto’s gebruiken, die na aanschaf automatisch vervangen worden.

Losse afbeeldingen kosten € 9,99 per stuk, daarnaast zijn er verschillende pakketten met een vaste hoeveelheid foto’s voor een maandelijks bedrag.

Photoshop CC 2015

Photoshop krijgt Artboards. Daarmee zijn cross-device ontwerpen makkelijker in een document te maken en op iPhone en iPad te bekijken. Ook is er een experimentele release van Photoshop Design Space, dat de interface van Photoshop sterk kan versimpelen zodat tools die je nooit gebruikt ook niet zichtbaar zijn. Als laatste pronkt Adobe met verbeterde prestaties van de Brush- en Heal-tools.

Lightroom CC 2015

Bij Lightroom speelt de nieuwe Dehaze-functie een belangrijke rol. Deze lost mist en nevel in foto’s op. Het werkt ook goed om onderwaterfoto’s helderder te maken. Extra mist toevoegen voor een artistiek effect is ook mogelijk. Dehaze zit overigens ook in Photoshop CC 2015

Illustrator CC 2015

Weinig inhoudelijke vernieuwingen, maar vooral meer snelheid. Adobe claimt tot tien keer betere prestaties dan Illustrator CS 6 tijdens zoomen. De autosave van Illustrator is ook verbeterd en de applicatie heeft een nieuwe chart-interface gekregen. Er wordt nog geen gebruik gemaakt van Metal.

After Effects CC 2015

In After Effects is een nieuwe functie toegevoegd die het animeren van wezens makkelijker maakt. De webcam kan gebruikt worden om door middel van gezichtsherkenning uitdrukkingen op te nemen. Daarnaast is er Uninterrupted Preview dat zorgt dat het mogelijk maakt om tijdens het bekijken van de preview aanpassingen aan effecten te doen zonder dat de video stopt met afspelen. Met Creative Cloud Libraries zijn alle assets uit Photoshop en Premiere direct beschikbaar.

Premiere Pro CC 2015

Premiere krijgt een nieuw Lumetri Color Panel voor krachtige kleurcorrectie met simpele sliders. Daarnaast zorgt Morph Cut voor vloeiendere overgangen in video-interviews. Met Creative Cloud Libraries zijn alle assets uit Photoshop en After Effects direct beschikbaar.

Dreamweaver en Muse

Dreamweaver gaat het maken van responsive webdesign sneller maken door ingebouwde Bootstrap-ondersteuning en templates. In Muse zijn lettertypes uit Typekit nu direct toegankelijk.

Mobiele apps

Alle updates worden de komende dagen uitgerold naar gebruikers met een Creative Cloud-abonnement.

Reageer op artikel:
Adobe Creative Cloud 2015 aangekondigd, dit is er nieuw
Sluiten