Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 juni 2015

Google Street View gaat de zee in

Vandaag is niet alleen WWDC-dag, maar ook World Oceans Day. Google viert dit met een grote collectie oceaanbeelden in Street View. Er zijn meer dan 100 oceanen te bekijken in Google Maps. Compleet met koraalrif, haaien, schildpadden en andere vissen.

De zoekgigant wil aandacht vragen voor klimaatverandering. Bij Google Views is een overzicht van alle beelden te vinden. Google heeft de beelden de afgelopen vier jaar gemaakt en nu uitgebreid met 40 nieuwe locaties.

In onderstaande video is te zien hoe in samenwerking met Amerikaanse natuurorganisaties onder water gefotografeerd wordt. Het is ook mogelijk om beelden van de afgelopen jaren te vergelijken. Dat maakt de gevolgen van klimaatverandering op de koraalriffen duidelijk.

De panorama’s en sferische beelden van Google Views worden binnenkort met Google Maps gebundeld in een Google Street View-app. Daarin zijn niet alleen beelden van Google zelf, maar ook 360-graden foto’s van gebruikers te bekijken. De app wordt in augustus verwacht.

Reageer op artikel:
Google Street View gaat de zee in
Sluiten