Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Apple Watch-update voegt Nederlands toe

Zojuist heeft Apple de eerste update voor WatchOS vrijgegeven. In versie 1.0.1 van het besturingssysteem voor het horloge worden de prestaties verbeterd en zijn een aantal nieuwe talen toegevoegd, waaronder Nederlands. Er zijn ook nieuwe emoji.

De update is 51,6 MB groot en kan via de Apple Watch-app op de iPhone geïnstalleerd worden. Daar kan je ‘m onder Algemeen > Software-update vinden. De update is een hint een verkoopstart in meer landen.

Verkoopstart in Nederland aanstaande?

Na de update is de interface van de Apple Watch niet langer engels, maar in je moerstaal. Naast Nederlands wordt ook Deens, Russisch, Thai, Turks, Zweeds en Braziliaans-Portugeest toegevoegd. In al deze landen is de Apple Watch nog niet verkrijgbaar. Een hint naar een snelle verkoopstart?

Eerder zei Apple-CEO Tim Cook dat de Apple Watch in juni in meer landen leverbaar is. Het is nu zeker dat Nederland daarbij hoort.

Niet alleen de interface, maar ook Siri is na de update in het Nederlands.

Verdere verbeteringen

De update verbetert verder de functionaliteit van Siri, maakt het meten van staanactiviteit en de berekening van calorieverbranding nauwkeuriger. Ook zouden apps sneller werken. De 300 nieuwe Emoji die in iOS 8.3 en OS X 10.10.3 geintroduceerd werden, werken na de update ook op de Watch.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Watch-update voegt Nederlands toe
Sluiten