Warner: ‘Streaming muziek is booming’

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Streamen is het nieuwe downloaden. Dat wordt al langer aangenomen door de opkomst van diensten als Spotify en Apple’s interesse in streaming muziek, maar nu gaan ook platenlabels dat merken. Warner Music zag de inkomsten uit streaming flink stijgen.

Het afgelopen kwartaal verdiende het label voor het eerst meer aan streaming dan aan losse downloads. Warner Music Group zag de inkomsten uit diensten als Spotify en YouTube met maar liefst 33 procent stijgen.

Tijdens de bekendmaking van cijfers over het tweede kwartaal zei CEO Stephen Cooper dat streaming de manier wordt waarop mensen muziek luisteren. De platenmaatschappij haalde mede door hoge inkomsten uit streaming 7 procent meer omzet uit digitale bronnen.

iTunes en Beats

Voor Apple is het vijf voor twaalf. Vorig jaar daalde het aantal verkochte downloads in de iTunes Store met 13 procent en iTunes Radio bleek niet het antwoord te zijn. Na de overname van Beats wordt gewerkt een een nieuwe streamingdienst en zijn onderhandelingen met platenlabels gaande.

Naar verluidt zijn nog niet alle deals rond, maar is het bedrijf van plan zijn nieuwe muziekdienst tijdens WWDC 2015 op 8 juni uit de doeken te doen. De positieve houding van Warner Music tegenover streaming zal ongetwijfeld een positief effect op de laatste onderhandelingen hebben.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Thijs.w

  Logisch dat streamingdiensten populairder worden, toch? Vooral Spotify. Nederlanders houden van gratis.

 • Profielfoto
  Ron V Luyt

  Daarom moeten buitenlanders in Nederland soms tot het 4 dubbele betalen voor het openbaar vervoer

 • Profielfoto
  Ron V Luyt

  Daarom moeten buitenlanders in Nederland soms tot het 4 dubbele betalen voor het openbaar vervoer.

 • Profielfoto
  ertje

  Ik heb Spotify Premium en vind het echt heerlijk dat ik nu onbeperkt toegang heb tot alle muziek die ik op dat moment wil luisteren in goede kwaliteit op alle apparaten. Voorheen downloadde ik zelden muziek van iTunes of wat dan ook en zou het nu nog steeds niet doen.

  Een vriend van mij denkt daar anders over. Die vind dat je voor 9,99 heel wat nummers kunt downloaden. Maar ik ben niet echt van telkens hetzelfde nummer beluisteren ook al is het heel goed. Op een gegeven moment ben je uitgekeken op het nummer.

  Beetje een gevoelskwestie denk ik. Tot op heden loopt Apple behoorlijk achter de muziek aan met hun streamingsdienst als je het mij vraagt. Dit had vorig jaar al geïntroduceerd moeten worden. Maar ik ben erg benieuwd wat ze te bieden hebben.
  Zelfde geldt voor de Apple TV met apps en games.. word ook echt hoog tijd!

  Ze zijn op de goede weg om iOS vaker een update te geven dan één hele grote per jaar.

 • Profielfoto
  H.deweg

  Ik heb een Spotify Premium account (dus geniet de hoogste bitrate), dat ik via een top DA converter naar mijn stereoinstallatie stream. Ging ik laatst toch even een cd’tje luisteren. Oei oei ik schrok toch wel een beetje, dat klinkt toch nog steeds wel een behoorlijk stuk beter. Precies dat stukje waardoor je de hele cd luistert en rustig blijft genieten.
  Het zette me toch wel weer aan het denken.

 • Profielfoto
  Niels

  Ik stream Spotify met een premium bundel. Niet omdat het gratis, maar omdat het zo makkelijk is. Bijna alle muziek die ik wil afspelen staat erop.

  Spotify’s UI is echter niet echt gebruiksvriendelijk. Dus wat mij betreft gaan ze daar bij Apple nog eens over nadenken, dan wil ik misschien wel overstappen. Voor nu ben ik er super blij mee!

 • Profielfoto
  diedrikringenier

  Spotify is leuk voor op de fiets of in de auto. Uiteindelijk wil ik muziek in hoge kwaliteit luisteren. Ik hoop dat Apple daar ook op in gaat springen. Aan de andere kant, wat ik echt mooi vind koop ik op vinyl. Is het geluid niet alleen mooier, maar de beleving (het kopen in een winkel, artwork op groot formaat) ook een stuk leuker.

 • Profielfoto
  Melle

  Ik blijf bij cd’s voor volledige albums van de groepen die in volg, wel tegenwoordig aangevuld met impuls aankopen van losse nummers in de iTunes store… Ik wil vooral een iPhone met minimum 128 gb