Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 6 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Volkswagen koppelt auto aan Apple Watch

Volkswagen is na BMW de tweede auto­fabrikant die de Watch omarmt. Het Duitse merk heeft aangekondigd auto’s met een CarNet-systeem aan de Apple Watch te koppelen. Nieuwe modellen laten zich zelfs met het horloge ontgrendelen.

Het is mogelijk om de klimaatbeheersing en airco te bedienen, de status van deuren, ramen en een zonnedak open of dicht te doen. Daarnaast biedt Volkswagen de mogelijkheid om het klakson en de lichten te bedienen en een notificatie te krijgen wanneer te hard gereden wordt.

Tieners achter het stuur

Die laatste optie is nuttig voor ouders die de auto aan hun kinderen uitlenen. Trilt je Watch om de paar minuten met een waarschuwing? Dan is het misschien tijd voor een gesprek. Volkswagen laat je per bestuurder een profiel aanmaken en ook een geografische grens instellen.

Om de Apple Watch-functies te gebruiken, moet de auto voorzien zijn van het Car-Net systeem. De Beetle, CC, Eos, Jetta, Passat en Tiguan uit 2014 hebben dit als optie. 2015-modellen van de Golf, Golf GTI, Golf R, Golf SportWagen en e-Golf zijn standaard voorzien van Car-Net.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Volkswagen koppelt auto aan Apple Watch
Sluiten