Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Videobellen met Facebook Messenger nu ook in Nederland

Facebook breidde zijn Messenger-app enige tijd geleden uit met de mogelijkheid om te videobellen. De service werkt cross-platform tussen iOS, Android en zelfs het web. Sinds vandaag kunnen ook Nederlanders gebruik maken van videogesprekken.

Facebook kondigde de uitbreiding van de dienst vandaag aan. Je start een videogesprek door rechtsboven in een gespreksvenster op het video-icoon te drukken. Een recente versie van de Messenger-app is vereist.

Iedereen die de Facebook Messenger-app heeft geïnstalleerd is bereikbaar voor videogesprekken. Wie Facebook alleen op het web gebruikt, moet de site open hebben staan in zijn browser. Aan het videocamera-icoontje zie je of een contactpersoon bereikbaar is (blauw) of niet (grijs).

Proeftuin voor WhatsApp

Facebook Messenger wordt vaak gezien als proeftuin voor WhatsApp, dat sinds vorig jaar eigendom van Facebook is. Zo kreeg Facebook Messenger al eerder de mogelijkheid om te audiobellen, WhatsApp volgde later. Mogelijk maakt videobellen later ook de sprong naar WhatsApp.

Naar schatting gebruiken ongeveer 4 miljoen Nederlanders de Facebook Messenger-app. Facebook haalde de chatfunctionaltieit enige tijd geleden uit de Facebook-app. Sindsdien is Facebook Messenger de enige manier om op iOS met Facebook-vrienden te chatten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Videobellen met Facebook Messenger nu ook in Nederland
Sluiten