Video: Apple Watch als beste getest

Door: Raymon Mens - 24 reacties

De Amerikaanse consumentenbond heeft 11 smartwatches getest. De Apple Watch komt als beste uit de test en laat daarmee onder andere de Samsung Gear S, Moto 360 en Pebble Steel achter zich. De test in video:


11 smartwatches

Consumer Reports voelde in 11 smartwatches aan de tand. De Apple Watch kon zich op alle gebieden met de andere smartwatches meten. De nauwkeurigheid van de stappenteller en hartslagmeter bleek dik in orde. De Pebble laat zich het best in fel licht aflezen, op dat gebied lieten alle andere smartwatches een steekje vallen. Pebble heeft als enige een e-ink scherm. Opvallend is dat de Sony Smartwatch 3 kapot ging na 24 uur in een druktank vol water.

Uitblinker in gebruiksgemak en duurzaamheid

Op het gebied van gebruiks­gemak en duurzaamheid excelleert de Apple Watch. Geen enkele andere smartwatch was zo makkelijk met een telefoon te koppelen. De stalen Apple Watch met saffieren scherm bleek onverslaanbaar in de krastest. Andere smartwatches lieten zich wel bekrassen.

Consumer Reports roept de stalen Apple Watch uit tot beste smartwatch. De Sony Smartwatch 3 staat door het bezwijken onder water op de laatste plaats. Consumer Reports is een non-profit organisatie en heeft de volledige test achter een betaalmuur zitten om de kosten voor de test te dekken.

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  Ron V Luyt

  Heb toch maar voor de Garmin vivoactive gekozen en wat is me dat voor 229 euro een topper. Krijg alle meldingen door op mijn watch zowel met geluid als trillsignaal en kan ze goed lezen plus hij trackt alle bewegingen en zelfs mijn slaappatroon. Daarbij komt nog de waanzinnige batterijduur want na 6 dagen heb ik nog maar 30 % verbruikt . Tevens wordt alles in een mooie overzichtelijk app op je iPhone of Android opgeslagen want ja deze is compatibel met beide systemen. En op de koop toe is hij waterdicht tot 50 meter en kan je al je watersportactiviteiten plus wanneer je een golfer bent via de ingebouwde gps module al deze activiteiten registreren . Ik denk niet dat hier een andere watch tegenop kan

 • Profielfoto
  poing

  Is ook een topmerk Garmin.

 • Profielfoto
  Di May

  @ Ron :

  Ook al heb je gelijk, toch vergelijk je applen met peren.

  Een aWatch is vele malen ‘ruimer’ dan een Garminneke …

  Sorry, kon de woordspeling niet laten.
  Maar respecteer niettemin Garmin’s kwaliteiten op hun domein.

 • Profielfoto
  polansky

  Wat krijgt OMT eigenlijk door Apple betaald voor al die product placement?

  Wordt nu onderhand toch echt een beetje moe van al dat geouweneel over een horloge. Moet er echt 3x per dag een berichtje uit over een onnodig horloge geplaatst worden, of is het om je aankoopgedrag te rechtvaardigen?

 • Profielfoto
  jamiepeeters

  @polansky: OMT is een Apple blog en de Apple Watch is de hype van het moment, dus vandaar.

 • Profielfoto
  Di May

  Hoeveel krijgt a.Polansky betaald voor zijn afgezaagd ‘weerwerk’ ?

 • Profielfoto
  APlasmeijer

  @polansky nog een schepje erbovenop. Niemand dwingt je om op OMT te kijken.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Wat krijgt OMT eigenlijk door Apple betaald voor al die product placement?

  Wat krijg jij eigenlijk betaald voor het notoire azijnzeiken?

  Wordt nu onderhand toch echt een beetje moe van al dat geouweneel over een horloge./quote]
  Das verkeer mooi, lees het dan niet maar blijkbaar heeft je dwangneurose keer op keer je te pakken.

  Moet er echt 3x per dag een berichtje uit over een onnodig horloge geplaatst worden, of is het om je aankoopgedrag te rechtvaardigen?

  Moet jij echt elke keer reageren?

  Man, man, man, oprecht medelijden!

 • Profielfoto
  Shyos

  Wat krijgt OMT eigenlijk door Apple betaald voor al die product placement?

  Wordt nu onderhand toch echt een beetje moe van al dat geouweneel over een horloge. Moet er echt 3x per dag een berichtje uit over een onnodig horloge geplaatst worden, of is het om je aankoopgedrag te rechtvaardigen?

  Als je nu een gewoon een keer ophoepelt hier… zo vermoeiend al je gezeik elke keer…(n)

 • Profielfoto
  donut

  Blijkbaar hebben ze niet getest op allergische reacties- ik lees elders dat die voorkomen bij dit Apple horloge.

 • Profielfoto
  koen

  Nou ja, zolang die allergische reacties alleen maar voorkomen bij het horloge, hoeven de gebruikers zich geen zorgen te maken. :evil:

 • Profielfoto
  stefsegers

  Ik heb voor de time being maar de fitbit charge HR genomen om eens te voelen hoe het is om iets aan je pols te hebben met meters. Ik moet zeggen dat dit wel erg fijn werkt.
  Wanneer de Apple watch er is wil ik er wel voor gaan want het is toch best handig zoiets aan je pols

 • Profielfoto
  nebilem

  Maar Apple is ook een stuk duurder he daar moet je ook rekening mee houden.

 • Profielfoto
  APlasmeijer

  @nebilem goed dat je dat zegt. Ik denk dat stefsegers dat niet wist.

 • Profielfoto
  Tjakkahhh

  Als een fervent hardloper die ondertussen al 5 verschillende Runners Horloges en diverse fitness trackers heeft (geprobeerd) mijn ‘bescheiden’ mening;

  Allereerst,

  – de Apple Watch is geen Runners Horloge!!
  – de Apple watch is geen Fitness tracker!!

  Er zijn betere zelfs veel betere Runners watches die veel goedkoper zijn maar dat gezegd hebbende out of the box registreerde mijn Apple watch dezelfde afstand als mijn GPS watch zonder dat ik mijn iPhone bij me had!

  Qua Fitness tracker gebruik ik al jaren de NikeFuel. Ik zie me deze in de toekomst wel afdoen van zodra de Apple Watch mijn NikeFuel gaat registreren!

  Iets wat echt het vernoemen waard is dat die Sportsband van de Apple Watch echt wel waanzinnig goed is, althans dat vind ik toch. Zo ook het gewicht van het klokje!

  Voor mijn hardlopen zal ik toch mijn TomTom blijven gebruiken, kwestie van open platform en feedback van mijn activiteit.

  My 2 cents voor wat het waard is

 • Profielfoto
  Dennis_Ajax

  Onzin test en artikel. Gekleurd. Een Garmin Fenix 3 is bv al zoveel beter.

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  @polansky het is een nieuw revolutionair product van Apple sinds 4-5 jaar geleden en geheel ontworpen zonder Steve, ik denk dat dit in de verdere toekomst van Apple zeer belangrijk is om te kijken of het huidige Apple zonder hun mentor erin slaagt om te perfectioneren, wat mij betreft is de Apple Watch goed gelukt, toch wel een hele opluchting voor mij persoonlijk!

 • Profielfoto
  jackybe67

  Dennis_Ajax,

  Zelde zo’n lelijk ding gezien.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Garmin? Als dat horloge net zo precies is als de gps van ze kan je beter een zonnewijzer nemen. By the way, inderdaad foeilelijk. Lijkt wel een 5 euro kermis horloge waar snoep in zit.

 • Profielfoto
  Ross

  Ron moet weer laten weten dat die een garmin heeft. Nondeju. Werk je bij garmin of zo? Ik hoef die lelijke garmin niet. Ga op een garmin forum liggen spuien man!

 • Profielfoto
  Rhapsody

  Wat ik niet kan begrijpen is dat er zoveel mensen zeiken over een product dat nog niet eens in Nederland verkrijgbaar is, laat staan dat ze het zelf bezitten.

  Het gezeur doet me denken aan een citaat van Clint Eastwood “Well, opinions are like assholes. Everybody has one.” Dit is zeker zo voor de bekende azijnpissers op dit forum.

  Dit is een 1.0 versie van de Apple Watch, er zullen zeker goede en slechte dingen over te zeggen zijn, dat was met de allereerste iPhone ook zo.

 • Profielfoto
  polansky

  @Shyos – Dat gaat nog wel even duren.
  Je zult dus nog heel veel last van mij hebben dom Apple fanaatje dat je bent!
  .
  Maar dat gaat op voor al die dombo’s hier die alles wat apple maakt zien als heilig.
  Die roze bril gaat vanzelf weer af als je wat langer Apple producten gebruikt.
  .
  En Ruwepit ik reageer niet op alle berichten hier – Maar jij moet wel iedere keer wat over mij te zeiken hebben.
  Je kunt mijn berichten ook overslaan en niks zeggen. Je hoeft ze namelijk niet te lezen. Blijkbaar heb je de drang om dat wel te doen én voel jij je ook nog eens persoonlijk aangesproken door wat ik zeg en raak ik daardoor een gevoelige snaar bij je. Heb oprecht medelijden met je!;)

  Overigens die hype over dit horloge ontgaat me in zijn geheel, net als bij 99% van alle andere mensen. Enkel een paar Apple fanaatjes zien dit als revolutionair. Maak ze niet belachelijk want dan gaan ze spastisch om zich heenslaan. Zie ook de reacties die ik uitlok. Apple is en blijft in dat opzicht een marge product en dat zal het ook wel blijven.

 • Profielfoto
  Rhapsody

  @Polansky

  Ik denk dat je voor jezelf moet spreken als je zegt “Overigens die hype over dit horloge ontgaat me in zijn geheel, net als bij 99% van alle andere mensen. Enkel een paar Apple Fanaatjes zien dit als revolutionair.”

  Ikzelf ben al Apple gebruiker sinds 1988, toegewijd maar zeker niet fanatiek. Ik bekijk dit product met argus ogen en zie wel hoe het zich ontwikkeld.

  Ieder verstandig mens kan pas een goed gefundeerd oordeel geven als hij / zij het product bezit en lang genoeg test om de voors en tegens te bepalen.

  Pas dan heb je een goede reden om kritiek te leveren, niet wanneer het op basis van tweede of derde hands informatie is.

  Kom met goede argumenten waarom een product overhyped zou zijn, niet alleen gebaseerd dat het een Apple logo heeft.

  Mensen die direct andere mensen aanvallen zijn in mijn definitie gewoon trollen en dienen genegeerd te worden.

  Wat betreft de Apple Watch, ik wacht wel af, zie wel hoe het gaat, het zou best wel eens een groot succes kunnen worden waarbij alle azijnzeikers voor lul staan en Apple de lachende derde is.

 • Profielfoto
  Ron V Luyt

  @Ross niet alle iOS gebruikers zijn zoals jij zo op de i gericht en er is meer dan Apple alleen. Het is een prachtig platform dat Android op veel punten het nakijken geeft en dat weet ik uit mijn ervaring maar dat betekent niet dat je oogkleppen op moet hebben voor al wat niet van Apple is want ondanks zijn er heel veel mooie en super degelijke producten die perfect compatibel zijn met een iPhone of iPad. En als jij het moeilijk hebt om ruimdenkend te zijn dan kun je best eens het woord egoïsme op je iPhone of iPad opzoeken .