‘TVKit voor Apple TV-apps tijdens WWDC’

Door: Raymon Mens - 9 reacties

Over enkele weken kunnen ontwikkelaars hun apps naar een nieuw, groot scherm brengen. Volgens bronnen van 9to5Mac staat een nieuwe versie van Xcode met daarin TVKit op het programma om tijdens WWDC 2015 gepresenteerd te worden.

Er gaan al langer geruchten over een compleet nieuwe Apple TV. Insiders vertellen nu dat TVKit-apps zich zowel met de Apple Watch als een vernieuwde afstandsbediening voor de Apple TV laten bedienen.

Eerder schreven we al dat de nieuwe settopbox een afstandbediening met Touch Controls krijgt. Ook Siri zou een belangrijke rol gaan spelen. Of TVKit-apps ook op de vorige generatie Apple TV gaan werken is onduidelijk. Een WebTV-dienst van Apple zit volgens 9to5 nog in het vat, maar zal niet samen met de nieuwe Apple TV gepresenteerd worden. Waarschijnlijk heeft Apple de onderhandelingen met contentpartners nog niet afgerond.

apple tv remote-concept-16x9
Concept van een Apple TV Touch Remote.

Een betrouwbare bron meldde eerder al dat de nieuwe Apple TV een snelle A8-chip krijgt, dat is momenteel Apple’s krachtigste chip die ook in de iPhone 6 en iPad Air 2 zit. Daarnaast zou voor de TVKit-apps 8GB opslagcapaciteit aanwezig zijn. Als laatste wordt Apple TV 4 iets dunner.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Lucas V

  Nou dan kan ik codes gaan schrijven want ik ben een ontwikkelaar

 • Profielfoto
  SMTR

  Je moeder zal wel trots zijn….

 • Profielfoto
  NASI-GORENG

  je oma ook…..

 • Profielfoto
  nk22

  Als laatste wordt Apple TV 4 iets dunner.

  Typisch.

 • Profielfoto
  IsSidha

  eerst maar eens kijken wat het echt gaat worden
  al die concepts.. leuk voor designers om te laten zien wat ze kunnen met photoshop maar moet de eerste nog zien die het goed had.. daarbij, ik gebruik al heel lang een touch remote voor de ATV dus dat is ook niet nieuw

  whishfull thinking:x

  ik hoop dat ze de ruimte gaan geven om de iOS games op dat ding te gaan spelen meegeven.. dat is in mijn ogen nog steeds een gemiste kans voor de ATV

 • Profielfoto
  Saaihead

  Ja games, maar vooral 3rd party apps waarmee je films kan streamen.

 • Profielfoto
  Bman

  ”I finally cracked it!”

 • Profielfoto
  knekkie

  Ben benieuwd of de volgende Apple TV straks ook als game console een plek weet te veroveren.

  Een die de competitie met de XBOX en PlayStation aan kan.