Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

T-Mobile: binnenshuis beter 4G op 900MHz

T-Mobile is begonnen met de uitrol van 4G op 900mhz. De provider laat weten vandaag in Amsterdam de eerste zendmasten op de nieuwe frequentie te hebben geactiveerd. Voorheen werkte het 4G-netwerk van T-Mobile alleen op 1800MHz.

Bij telecommunicatie geldt: hoe lager de frequentie, hoe beter het signaal door muren en glas komt. T-Mobile is in augustus klaar met de uitrol van 900MHz 4G in de Randstad. iPhones vanaf de 5c zijn geschikt voor 4G op 900MHz.

De planning is dat Amsterdam en Utrecht nog deze maand 900MHz-dekking hebben, gevolgd door Rotterdam halverwege juni en Den Haag begin juli. Midden-augustus moet de hele Randstad over 4G op 900MHz beschikken. T-Mobile is daarnaast nog bezig met de uitrol van landelijk 4G op 1800MHz, dat moet in oktober klaar zijn.

Actuele 4G-dekking in Nederland (stand: 19 mei 2015).

KPN en Vodafone bieden ook 4G op een lage frequentie aan, namelijk 800MHz. Hogere frequenties zoals 1800 en 2600MHz reiken minder ver, waardoor de ontvangst binnenshuis vaak slechter is. Door de toevoeging van een extra frequentie wordt de capaciteit op drukke plaatsen tot slot ook groter. Telefoons schakelen automatisch tussen de beschikbare banden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
T-Mobile: binnenshuis beter 4G op 900MHz
Sluiten