Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 mei 2015

Stats: iOS blijft zakelijke markt domineren

De iPhone 6 is niet alleen bij consumenten geliefd, het nieuwe toestel drukte ook de groei van Android-telefoons op de zakelijke markt de kop in. Zowel de iPhone als iPad blijven de belangrijkste mobiele apparaten voor het bedrijfsleven.

Volgens Good Technology heeft iOS een marktaandeel van 72 procent op de zakelijke markt. Android wist afgelopen kwartaal een procent aandeel van iOS af te snoepen en komt op 26 procent. Windows Phone blijft op 1 procent.

Het bedrijf becijferde dit aan de hand van zijn eigen klantenbestand. Er werd gekeken naar het aantal nieuw geactiveerde toestellen onder ruim 6000 klanten, verspreid over ongeveer 189 landen.

Behoefte aan groter scherm

De iPhone 6 bleek het afgelopen kwartaal het populairste toestel. Ruim 26 procent van alle nieuwe geactiveerde toestellen was een iPhone 6 of iPhone 6 Plus. In het Android-kamp was de Samsung Galaxy S5 het populairst. Van de 30 populairste zakelijke smartphones waren er 28 van Apple of Samsung.

Uit de cijfers van Good Technology blijkt verder dat ook het bedrijfsleven op een grotere smartphone zat te wachten. Tot de introductie van de grotere iPhones daalde het marktaandeel van iOS op de zakelijke markt, maar de iPhone 6 en iPhone 6 Plus wisten het tij te keren.

Windows onverwachte tablet-concurrent

Op de zakelijke tabletmarkt bleef de iPad met 81 procent aan kop, maar concurrentie komt uit onverwachte hoek. Niet Android, maar Windows wist een groei van 3 procent te realiseren en is bij zakelijk gebruik daarmee de grootste bedreiging voor iOS.

Good Technology merkt op dat vooral de Microsoft Surface in het bedrijfsleven aan populariteit wint. Tijd voor een antwoord van Apple in de vorm van een langverwachte iPad Pro met meer mogelijkheden?

Het volledige rapport met daarin meer stats is hier te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stats: iOS blijft zakelijke markt domineren
Sluiten