Stats: iOS blijft zakelijke markt domineren

Door: Raymon Mens - 8 reacties

De iPhone 6 is niet alleen bij consumenten geliefd, het nieuwe toestel drukte ook de groei van Android-telefoons op de zakelijke markt de kop in. Zowel de iPhone als iPad blijven de belangrijkste mobiele apparaten voor het bedrijfsleven.

Volgens Good Technology heeft iOS een marktaandeel van 72 procent op de zakelijke markt. Android wist afgelopen kwartaal een procent aandeel van iOS af te snoepen en komt op 26 procent. Windows Phone blijft op 1 procent.

Het bedrijf becijferde dit aan de hand van zijn eigen klantenbestand. Er werd gekeken naar het aantal nieuw geactiveerde toestellen onder ruim 6000 klanten, verspreid over ongeveer 189 landen.

Behoefte aan groter scherm

De iPhone 6 bleek het afgelopen kwartaal het populairste toestel. Ruim 26 procent van alle nieuwe geactiveerde toestellen was een iPhone 6 of iPhone 6 Plus. In het Android-kamp was de Samsung Galaxy S5 het populairst. Van de 30 populairste zakelijke smartphones waren er 28 van Apple of Samsung.

Uit de cijfers van Good Technology blijkt verder dat ook het bedrijfsleven op een grotere smartphone zat te wachten. Tot de introductie van de grotere iPhones daalde het marktaandeel van iOS op de zakelijke markt, maar de iPhone 6 en iPhone 6 Plus wisten het tij te keren.
stats-zakelijk-6galaxy

Windows onverwachte tablet-concurrent

Op de zakelijke tabletmarkt bleef de iPad met 81 procent aan kop, maar concurrentie komt uit onverwachte hoek. Niet Android, maar Windows wist een groei van 3 procent te realiseren en is bij zakelijk gebruik daarmee de grootste bedreiging voor iOS.

Good Technology merkt op dat vooral de Microsoft Surface in het bedrijfsleven aan populariteit wint. Tijd voor een antwoord van Apple in de vorm van een langverwachte iPad Pro met meer mogelijkheden?
ios-zakelijk-stats-12mei2015016x9

Het volledige rapport met daarin meer stats is hier te vinden.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Facundo

  Het bedrijf becijferde dit aan de hand van zijn eigen klantenbestand.

  Yeah,….right.

 • Profielfoto
  Saaihead

  Ik weet het niet hoor, maar ik ken geen enkel groot bedrijf hier in Nederland (en Duitsland) die iOS apparaten aan zijn gebruikers uitdeelt. Veel Windows phones, nog steeds redelijk veel Blackberry maar voornamelijk Android. En logisch ook, alle iPhone modellen zijn duur, terwijl je voor een fractie van dat bedrag een Windows phone koopt. En die laatste is ook nog eens heel makkelijk te integreren in de (bestaande) Windows infrastructuur.

 • Profielfoto
  iNanc

  O.a. de Belastingdienst in Nederland deelt iPhones en iPads uit;)

  Bron:
  http://www.nrc.nl/nieuws/2013/01/24/belastingdienst-krijgt-ipad-van-de-baas/

 • Profielfoto
  Afroman

  Ligt een beetje aan welke industrie. Creatieve industrie zie je veel iPhones.(omdat men vaan Apple kent van de Mac). Maar verder.. nee niet echt.

 • Profielfoto
  Saaihead

  Ah ja, verdomd.:) Ach, laten we maar niet over de belastingdienst beginnen, met zijn falende ICT beleid en iPads uitdelen terwijl een ander bedrijf een dikke naheffing moet betalen. Laat ik het erop houden dat normale bedrijven, die verantwoording moeten afleggen over hun uitgaven, niet zo snel voor iOS zullen kiezen.

 • Profielfoto
  Smeetsie

  iOS apparaten worden veel gebruikt binnen de nederlandse overheid, niet alleen het Rijk. Veelal ligt daar – naast het aspect veiligheid, een rekensom aan ten grondslag, en dan blijken Apple producten simpelweg goed te scoren. Total Cost of Ownership, daar gaat het om.

 • Profielfoto
  MrHammond

  Bij ons (multinational in de gezondheidsbranche) alles iPhones en iPads, PC’s zijn wel nog windows…
  @Saaihead: de kosten van dit soort devices valt in het niet, een persoon een dag laten werken kost al snel meer dan een iPhone of iPad! Wanneer iemand iedere dag een paar minuten uitspaart door efficiƫnter ICT-gebruik, loont het zich al snel!

 • Profielfoto
  checkpointx

  ik denk dat hier ook Bring Your Own Device bij wordt gerekend, en wat ik om me heen zie zijn het dan toch echt meestal iphones en ipads die mensen meebrengen