Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 mei 2015

Spotify komt met videoclips, podcasts en hardloopmodus

Apple komt binnenkort met zijn nieuwe streamingdienst Apple Music, maar ook de concurrentie timmert stevig aan de weg. Spotify heeft vandaag grote uitbreidingen aangekondigd. Sporten, video en podcasts worden nieuwe pijlers.

DJ Tiësto heeft een aantal hardloop-tunes voor verschillende looptempo’s gecomponeerd. Voor video wordt onder andere met Comedy Central, MTV, HowStuffWorks en de BBC samengewerkt.

Spotify Running

Met Running-modus speelt Spotify muziek om op te hardlopen. De liedjes worden afgestemd op je favorieten en je hardlooptempo. Daarnaast zijn een aantal ‘Running Originals’ gecomponeerd door de Nederlandse DJ Tiësto.

Spotify werkt daarnaast aan integratie met de Nike+ app en RunKeeper.

https://youtu.be/0fZBqV_yMq4

Podcasts en video

Je denkt bij Spotify nu waarschijnlijk vooral aan muziek, maar de dienst wil verder en ook video en podcasts aanbieden. In eerste instantie gaan Comedy Central, MTV, HowStuffWorks, BBC en Vice video’s aanbieden. Wie de podcast-partners zijn is vooralsnog onduidelijk, maar er komen onder andere programma’s gepresenteerd door artiesten zelf.

Nieuwe slimme startpagina

De streamingdienst wordt ook slim. Een nieuw Now-scherm kan playlists automatisch aanpassen aan je voorkeur. Ook wordt er beter gekeken naar de momenten van de dag. Zo wil Spotify de ‘soundtrack voor je leven’ worden.

https://youtu.be/sMGwPYGPEJs

De nieuwe functies zijn vandaag beschikbaar in de VS, UK, Duitsland en Zweden. binnen enkele weken volgen Nederland en België.

Reageer op artikel:
Spotify komt met videoclips, podcasts en hardloopmodus
Sluiten