Spotify komt met videoclips, podcasts en hardloopmodus

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Apple komt binnenkort met zijn nieuwe streamingdienst Apple Music, maar ook de concurrentie timmert stevig aan de weg. Spotify heeft vandaag grote uitbreidingen aangekondigd. Sporten, video en podcasts worden nieuwe pijlers.

DJ TiĆ«sto heeft een aantal hardloop-tunes voor verschillende looptempo’s gecomponeerd. Voor video wordt onder andere met Comedy Central, MTV, HowStuffWorks en de BBC samengewerkt.

Spotify Running

Met Running-modus speelt Spotify muziek om op te hardlopen. De liedjes worden afgestemd op je favorieten en je hardlooptempo. Daarnaast zijn een aantal ‘Running Originals’ gecomponeerd door de Nederlandse DJ TiĆ«sto.

Spotify werkt daarnaast aan integratie met de Nike+ app en RunKeeper.

https://youtu.be/0fZBqV_yMq4

Podcasts en video

Je denkt bij Spotify nu waarschijnlijk vooral aan muziek, maar de dienst wil verder en ook video en podcasts aanbieden. In eerste instantie gaan Comedy Central, MTV, HowStuffWorks, BBC en Vice video’s aanbieden. Wie de podcast-partners zijn is vooralsnog onduidelijk, maar er komen onder andere programma’s gepresenteerd door artiesten zelf.
katyperry-16x9

Nieuwe slimme startpagina

De streamingdienst wordt ook slim. Een nieuw Now-scherm kan playlists automatisch aanpassen aan je voorkeur. Ook wordt er beter gekeken naar de momenten van de dag. Zo wil Spotify de ‘soundtrack voor je leven’ worden.

https://youtu.be/sMGwPYGPEJs

De nieuwe functies zijn vandaag beschikbaar in de VS, UK, Duitsland en Zweden. binnen enkele weken volgen Nederland en Belgiƫ.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Collan1998

  Gebruikt de hardloopfunctie de informatie vanuit een andere app (runkeeper / nike+) of kan die zelf de gegevens opvragen van de sensor uit de iPhone en weergegeven?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Die details zijn nog niet bekend, maar waarschijnlijk put het gewoon uit de gezondheid-app van iOS

 • Profielfoto
  farl4web

  Goed om (eindelijk) te zien dat Spotify weer meer aan de weg timmert. Love it!

 • Profielfoto
  pim939

  Spotify was voor mij al de beste streaming muziek dienst. Ze hebben bijna alle muziek waar ik naar luist, soms zelfs exclusives en je hebt makkelijk je afspeellijsten overal beschikbaar. Ook hebben ze iets met mijn provider geregeld dat het streamen van muziek niet van mijn databundel af gaat. En dan komen ze nu ook met die hardloopmodus. Door dit soort dingen word het alleen maar beter!:D

  Ik denk dat het niet makkelijk gaat worden voor apple om hiermee te concurreren.

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Zal mij benieuwen of die hardloop modus ook intervaltraining ondersteunt, want dat is toch vaak wel het grootste manko van dit soort toepassingen. Daarbij denk ik aan afwisselende muziek tijdens de intervallen die in elkaar overloopt tijdens het veranderen van de interval… (je kunt denken aan uptempo en rustigere mixen die dan gebruikt worden).

 • Profielfoto
  ray-

  Lijkt mij vooral paniekvoetbal nu. Vreemd dat zo’n zaken niet rond deze tijd al klaar zijn maar nu pas worden aangekondigd, is toch een gebrek aan lange termijnstrategie.

  Daarnaast hoop ik dat ze eens werk gaan maken van die UI op iPhone. Ik vind die verschrikkelijk.